nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16, 2007 Τα περισσότερα απο τα παραπάνω είναι ορατά και σε συνθήκες έντονης φωτορύπανσης.Αλλά αφού λες οτι διακρίνεις και το Μ31 με γυμνό μάτι, έχεις καλό ουρανό.
THEO-007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16, 2007 Ναι ναι αδερφε το διεκρινα, αρκετα μπροστα απο το δευτερο αστερι της ανδρομεδας. Τα νευτωνια μετα απο ποσο καιρο θελουν επαλουμινωση....?? Και ποια διοπτρικα αποχρωματικα προτεινεις φιλε ΝΙΚ.
THEO-007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17, 2007 Να ρωτησω κατι. Τα CASSEGRAIN ειναι κλειστα και απο τις δυο μεριες. Στην φωτορυπανση πως συμπεριφερονται σε σχεση με τα αλλα ειδη τηλεσκοπιων.
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17, 2007 Τα CASSEGRAIN ειναι κλειστα και απο τις δυο μεριες. Σωστά. Στην φωτορυπανση πως συμπεριφερονται σε σχεση με τα αλλα ειδη τηλεσκοπιων. Δεν βρίσκω τον λόγο να ρωτάς για το τι απόδοση θα έχει το κάθε είδος τηλεσκοπίου στην φωτορύπανση, νόμος είναι οτι οσο μεγαλύτερη η διάμετρος, τόσο μεγαλύτερη η φωτοσυλλεκτικότητα και αρα η καλύτερη επίδοση σε φωτεινούς ουρανούς.Αλλά στόχος σου εσένα είναι να φέυγεις οσο πιο μακριά γίνεται και να πηγαίνεις σε σκοτεινούς ουρανούς.
liquid sun Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2008 Αγαπητέ ΤΗΕΟδιάβασα όλο το θέμα και θα σου πώ την δική μου εμπειρία (δεν ξέρω αν τελικά αποφάσισες τον εξοπλισμό που θα πάρεισ ή τον έχεις προμηθευτεί)Κολημένος και εγώ από παιδί με την αστρονομία, μόλις πέρσυ αγοράζω χωρίς να ρωτήσω κανέναν από το Lidl το γνωστό ΕΤΧ 70/. Οκ...δεν ήταν και ότι καλύτερο αλλά με τις πρώτες εικόνες αποφάσισα να ασχοληθώ σοβαρά. Έψαξα στο forum και κατέληξα να αγοράσω το Skywatcher Dob 8" γιατί τόσα άνετχε η τσέπη μου. Ομολογώ ότι έπαθα σοκ όταν πρωτοείδα Κρόνο ή νεφέλωμα Ωρίονα. Μαζί με βιβλίο με αστρικούς χάρτες έμαθα πολλά μαζί του (και σκέψου ότι έχω πραγματικά περιορισμένο χρόνο να ποαρατηρώ λόγω εργασίας. Βγαίνω 1 φορά τη βδομάδα ΑΝ είμαι τυχερός και έχω καθαρό ουρανό. Για να βγώ σε σκοτεινό ουρανό ούτε συζήτηση...οπότε ταράτσα που βλέπω μεν όλο τον θόλο αλλά τίμημα η φωτορύπανση). Πέρασε ο ένας χρόνος και έκανα το επόμενο βήμα. Πήρα την ισημερινή HEQ5 goto και ένα σετ προσφθόλμια με φίλτρα της CELESTRON (ενδεχωμένος να μην είναι κορυφαίας ποιότητας όμως κόστος για βάση και άριστα προσοφθάλμια ήταν απαγορευτικό). Δεν έχω εξοπλισμό για αστροφωτογράφιση (ότι κάνω για την πάρτυ μου με μια απλή ψηφιακή πάνω στο προσοφθάλμιο) όμως ο πρώτος λόγως που πήρα την ισημερινή είναι ότι με τρελαίνει να παρατηρώ για πολύυυηυυυυυυυυ ώρα τον στόχο χωρίς να αγγαλιάζω πλέον τον σωλήνα. Κοινός θέλω να χάνωμαι στον Ωρίονα με τις ώρες και ας μην τον φωτογραφίσω άρτια ποτέ. Τουλάχιστον θα τον κρατήσω στο μυαλό μου όπως και πολλούς άλλους στόχους. Επιπλέον τώρα με την βάση θα πιέσω τον εαυτό μου να βγαίνω εκτός Τρίπολης γιατί η αστροπαρατήρηση με γεμίζει συνολικά...από το να στήσεις την βάση μέχρι να παρατηρήσεις...και σε σχέση με την πολύ σκληρή δουλειά που κάνω, πρέπει να δώσω αυτή την απόλαυση στον εαυτό μου. Οπότε ξεκινωντας από το Dob έφτασα πλέον να έχω ένα καλό σετ με μι απολύ καλή ισημερινή και αποδεκτά προσοφθάλμια (ξαναλέω ότι διάβασα ότι δεν είναι ότι καλύτερο αλλά αχρηστα δεν είναι και για παρατήρηση πάλι μια χαρά είναι...την Παρασκευή που θα έρθουν θα ξέρω...) Αν λοιπόν έκανες ή σκέφτεσαι να κάνεις τα ίδια βήματα με εμένα νομίζω ότι ο τελικός εξοπλισμός θα είναι απλά για πολλά χρόνια παρατήρησης (εκτός αν βγάλουν επίγειο Hubble ) Ομως πραγματικά το λέω, ο σωλήνας των 8" της Skywatcher δίνει απίστευτης καθαρότητας και κυρίως φωτεινότητας εικόνες (είδα τον κομήτη Holmes όταν πλέον είχε πάψει να είναι ορατός με γυμνό οφθαλμό, μέσα σε φωτορύπανση). Με την ισημερινή θα χτυπήσω και παρατήρηση πλανητών σε μεγάλες μεγενθύνσεις (΄πεχω το κόλημα να φτάσω όσο κοντά γίνεται στα φεγγάρια του Δια...τι να κάνω call it a weakness). Ελπίζω να σε βοήθησα να επιλέξεις ή αν επέλεξες αυτό που μαντέυω να νιώσεις ότι έκανες πολύ καλή κίνηση.... Άντε και σε κανά 5αρι χρόνια που οικονομικάθα είμαι καλύτερα θα αρχίσω να ασχολούμαι με την αστροφωτογράφιση. Αυτά "Κοιτάμε όλοι χαμηλά και χάνουμε το βλέμμα προς εκείνα που μας γέννησαν, που σε εκείνα θα επιστρέφουμε"
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2008 Φίλε αν δεις σε άλλο topic τι έχει αγοράσει πλέον ο THEΟ θα πάθεις πλάκα................... Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα