Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Πρόσφατα απέκτησα ένα τηλεσκόπιο και πραγματικά έχω ερωτευθεί την νυχτερινή παρατήρηση...Είδα κάποιες τιμές από CCD κάμερες οι οποίες συνδέονται με USB στο PC και μπορείς να έχεις εικόνα στον υπολογιστή και να καταγράψεις όλες τις παρατηρήσεις σου.Οι τιμές όμως είναι άκρως απαγορευτικές για εμένα αφού είδα τιμές οι οποίες ξεκινούν από 400Ε και πάνε στον ουρανό...Μου φαίνεται περίεργο να δώσεις τόσα χρήματα για ένα CCD που βγάζει ανάλυση μόλις 640Χ480....Πριν λίγα χρόνια λοιπόν είχα αγοράσει μια ασύρματη καμερούλα 60Ε η οποία για τα λεφτά της έδινε εκπληκτική εικόνα και μάλιστα ασύρματα.Άρχισα τις μόντες βγάζοντας τον φακό και τοποθετώντας ένα μεγαλύτερο επάνω στο CCD πράγματι δούλεψε με ακόμη καλύτερη εικόνα.Μπορούσα να καταγράφω στο PC σε DVX 720Χ480 απόσταση 20 τουλάχιστον μέτρων από τον δέκτη..Μου ήρθε μια ιδέα λοιπόν βλέπωντας την όλη φάση.Θα μπορούσα να τοποθετήσω ένα barlow απευθείας επάνω στο CCD της κάμερας και να έχω εικόνα έστω και μέτρια..δεν ξέρω τίποτα από αστροφωτογράφιση γιαυτό θα ήθελα τα νώτα σας!!!

www.retrovisions.gr

www.retrosystem.gr

Δημοσιεύτηκε

Φίλε μου μετά απο έρευνα για τις ccd και τις κάμερες θα σου προτεινα το εξής:

Να πάρεις την Philips spc900nc η οποία είναι η κορυφαία webcam στον κόσμο και χρησιμοποιείται απο πάρα πολλούς ερασιτέχνες αστρονόμους η οποία όμως θέλει ένα αντάπτορα 1.25'' για να τοποθετηθεί στο τηλεσκόπιο...

Κόστος.

Philips spc900nc 50 euro απο το Pixelmania

kai 22 euro o αντπάπτορα απο την ακτισταρ..

Συνολικό κόστος 72 ευρώ

dreamers and not, do not lower the head...
Δημοσιεύτηκε
Μπήκα στην σελίδα pixmania και έκανα μια παραγγελεία..στο τέλος μου ζήτησε πιστωτική..δεν γίνεται να μου το στείλουν στο σπίτι και να πληρώσω εκείνη την ώρα?

www.retrovisions.gr

www.retrosystem.gr

Δημοσιεύτηκε

An den ginetai me antikatavoli....

Mporeis na kaneis tis agores soy me xrewstiki visa electron...

Egw piga stin egnatia me mia mono taytotita...(dwrean stin bgazoun)

Se 2 meres mou bgalan mia xrewstiki visa electron...

Kai an thelw kati apo to internet poy plirwnetai me karta...

Vazw lefta sto logariasmo tis xrewstikis kai moy ta pairnoyn apo ekei....

Einai pisteyw poly kalo na to kaneis kai sy gia asfalis agores mesa apo to internet mias kai i sygkekrimeni karta einai mono xrewstiki....

Diladi den ginetai na pistwthei..

Psaksto...

Δημοσιεύτηκε

ψάξε για αυτή τη κάμερα μέσα στο ίντερνετ και ειλικρινά θα καταλάβεις...

Θεωρείται η κορυφαία webcam στο κόσμο....

με ευεσθησία στο σκοτάδι... και γενικά χρησιμοποιείται απο πολλούς ερασιτέχνες αστρονόμους οι οποίοι με κάποιες μετατροπές αυξάνουν την ευχρηστία και λειτουργικότητα του στο έπακρο....

Αλλα για λεπτομέριες ειλικρινά ψάξε και δές μέσα στο ίντερνετ..

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης