Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Πια είναι η γνώμη σας?Τα έχει δοκιμάσει κανείς?Δεν έχω δει να αναφέρονται από κανέναν μας αν κ η TAKAHASHI είναι απ τις καλύτερες εταιρίες στον χώρο.

http://www.aktistar.com/TAK/tak__le.htm

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε

Παναγιώτη δεν τα έχω χρησιμοποιήσει, αλλά από όσο ξέρω είναι κάποια καλοφτιαγμένη σχεδίαση plossl. Υποτίθεται ότι έχουν εξαιρετικό κοντράστ και καλή απόδοση στα άκρα του πεδίου. Υπάρχουν κάποια μικροπαράπονα για το eye relief.

Δεν ξέρω κατά πόσον αξίζει τον κόπο να επενδύσεις τόσα χρήματα σε μια σχεδίαση plossl. Aκόμα περισσότερο, πόσο καλύτερη να είναι η απόδοσή τους από οποιοδήποτε - πολύ φθηνότερο - made in Japan κλώνο Masuyama;

Αν μπορείς, ίσως πρέπει να κάνεις μια δοκιμή πριν αγοράσεις.

Φιλικά,

Ηλίας.

Δημοσιεύτηκε

Σ ευχαριστώ Ηλία για την απάντηση.Ούτως η άλλος δε θ αγόραζα.Το μοναδικό προσοφθάλμιο που μπορεί να πάρω εκτός από nagler είναι το Vixen LVW 22 mm.Είχα δει στον Πάρνωνα κ με είχε εντυπωσιάσει.Εκπληκτικό προσοφθάλμιο.

Απλά μου προξένησε την εντύπωση που δεν έχουμε αναφερθεί στα προσοφθάλμια αυτής της εταιρίας.Μ αυτά που γράφεις κατάλαβα κ το γιατί

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
  • 1 μήνα αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Παναγιώτη δεν τα έχω χρησιμοποιήσει, αλλά από όσο ξέρω είναι κάποια καλοφτιαγμένη σχεδίαση plossl. Υποτίθεται ότι έχουν εξαιρετικό κοντράστ και καλή απόδοση στα άκρα του πεδίου. Υπάρχουν κάποια μικροπαράπονα για το eye relief.

Δεν ξέρω κατά πόσον αξίζει τον κόπο να επενδύσεις τόσα χρήματα σε μια σχεδίαση plossl. Aκόμα περισσότερο, πόσο καλύτερη να είναι η απόδοσή τους από οποιοδήποτε - πολύ φθηνότερο - made in Japan κλώνο Masuyama;

Αν μπορείς, ίσως πρέπει να κάνεις μια δοκιμή πριν αγοράσεις.

Φιλικά,

Ηλίας.

Ενδιαφέροντα όλα όσα λές Ηλία. Έχοντας ψάξει σε διάφορα site για κριτικές τους, έχω προσέξει ότι αυτές είναι πολύ καλές. Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά όταν κατασκευάζονται απο την TAKAHASHI. Πιστεύω ότι θα είναι καλύτερα απο τα plossl της σειράς, αφου έχουν φακούς με κρύσταλλα ED και φυσικά την γνωστή εξαιρετική ποιότητα κατασκευής. Από την άλλη η τιμή τους είναι όντως τσιμπημένη. Πάντως είναι λίγο περίεργο ότι δεν έχω δεί κανέναν να τα χρησιμοποιεί τόσα χρόνια τώρα...

Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο !

Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας...

http://www.spartastronomy.gr

Δημοσιεύτηκε
Εχω χρησιμοποιησει ενα TAK LE 7.5 και μπορω να πω οτι δεν εχει ιδιαιτερα αρνητικα στοιχεια, εκτος απο το "στενο" πεδιο. Αρκετα καλυτερο κοντραστ απο hyperion και stratus και σχεδον καμια παραμορφωση στα ακρα του πεδιου.

Ad Astra Per Aspera

www.agapioselia.com

Δημοσιεύτηκε

Τάκη έχεις δίκιο για το γυαλί ED. Σίγουρα θα πρέπει να έχουν εξαιρετική απόδοση, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι δεσμεύονται από τα όρια της σχεδίασής τους.. Πάντως το παράξενο είναι ότι ούτε στις ΗΠΑ έχουν μεγάλη κίνηση..

Με την ευκαιρία, να σου πω μεγειά για τον 9άρη nagler; Τον παρακολουθούσα κι εγώ μέχρι ένα σημείο στο ebay, αλλά τελικά βρήκα κάτι στο astromart.

Φιλικά,

Ηλίας.

Δημοσιεύτηκε
Με την ευκαιρία, να σου πω μεγειά για τον 9άρη nagler; Τον παρακολουθούσα κι εγώ μέχρι ένα σημείο στο ebay, αλλά τελικά βρήκα κάτι στο astromart.

Φιλικά,

Ηλίας.

Ευχαριστώ Ηλία. Ο 9άρης αναμένεται εντός των ημερών. Ανυπομονώ για ένα first light. Πήγε περισσότερο απ'ότι περίμενα αλλά στο astromart πολλοί δεν στέλνουν Ελλάδα κι έτσι επέμεινα.

Όσο για τα LE πιστεύεις ότι θα είχε ενδιαφέρον μια σύγκριση με τα TV Plossl? Ένας φίλος απο Θεσσαλονίκη δοκίμασε ένα (10.4mm) σε dob 12'' κι έμεινε πολύ ευχαριστημένος. Κι αυτά είναι πολύ φθηνότερα κι ευοκολότερο να βρεθούν.

Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο !

Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας...

http://www.spartastronomy.gr

Δημοσιεύτηκε

Όντως θα είχε ενδιαφέρον μια τέτοια σύγκριση. Φαντάζομαι όμως ότι οι διαφορές θα είναι οριακές. Πάντως LE κυκλοφορούν κατά καιρούς στο astromart, ενώ αντίθετα στο ebay δεν έχω δει κάτι. Με την πρώτη ευκαιρία που θα δω κάποιον προς πώληση θα στείλω ένα μήνυμα στον πωλητή ζητώντας λεπτομέρειες περί απόδοσης και θα ενημερώσω το thread για να μάθουμε κάτι παραπάνω.

Φιλικά,

Ηλίας.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης