bug Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2004 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2004 Μια απορία που έχω είναι αν είναι δυνατό/εφικτό να παρατηρήσει κανείς deep space objects (Messier, NGC κλπ.) με κιάλια 15x70. Ρωτάω διότι χτες βράδυ (αν και με αρκετή φωτορύπανση) προσπάθησα πολλές φορές να εντοπίσω το Μ101 αλλά απέτυχα. Έκανα μερικές προσπάθειες και για το Μ53 το οποίο νομίζω ότι μόλις διέκρινα (δηλαδή αν κοίταζα λίγο πιο αριστερά τότε με την άκρη του ματιού μου έβλεπα ένα νέφος σε χρώμα γάλακτος ή μπλε). Ευχαριστώ εκ των προτέρων. "Δύο πιθανότητες υπάρχουν: Είτε είμαστε μόνοι μας στο Σύμπαν είτε δεν είμαστε. Και οι δύο είναι εξίσου τρομακτικές." — Arthur C. Clarke
Heal Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2004 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2004 Τα κιάλια είναι μια πολύ καλή πρώτη λύση για τα πιο φωτεινά deep sky. Ιδίως η περιοχή του Σκορπιού και του Τοξότη που είναι γεμάτη με αντικείμενα, είναι το ιδανικό μέρος για να γίνει μια πρώτη παρατήρηση. Όσο για το Μ101 έχω βάσιμες αμφιβολίες αν είναι ορατό με κιάλια σε περιοχές με φωτορρύπανση.
MARINOS Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2004 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2004 Το Μ101 το "είδα" δύσκολα με τα ίδια ακριβώς κιάλια από σκοτεινό ουρανό, αλλά π.χ. Μ81, Μ82 εύκολα σε μικρή απόσταση απο την ΑΘήνα. Συμφωνώ με τον Heal, Σκορπιός, Τοξότης, Κασσιόπη κλπ. είναι ιδανικά γι΄αυτά τα κιάλια.Πιθανώς να σε βοηθήσει ένα red-dot finder . Χρήστος Μαρινός
bug Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2004 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2004 Ψάχνοντας στον Γούγλη βρήκα το ακόλουθο σχετικό link: http://hometown.aol.com/nlpjp/messier/01_30.htm Επίσης, σήμερα το βράδυ και ύστερα από υπεράνθρωπη () προσπάθεια, κατάφερα να "δω" το M3. Και λέω "δω" διότι ίσα ίσα που φαινόταν. Και ένα παράξενο πράγμα, πολλές φορές όταν το κοίταζα ήταν σχεδόν αόρατο. Όταν το "κοίταζα" με την άκρη του ματιού μου φαινόταν καλύτερα. "Δύο πιθανότητες υπάρχουν: Είτε είμαστε μόνοι μας στο Σύμπαν είτε δεν είμαστε. Και οι δύο είναι εξίσου τρομακτικές." — Arthur C. Clarke
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2004 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2004 Sygxarhthria molis anakalypses thn texnikh ths perifereiakhs orashs (averted vision) Epishs polles fores amydra nefelwmata ginontai pio eykola antilhpta an ta prosperasoume "skoupizontas" thn perioxh pou briskontai. To M3 einai apo ta pio lampra sfairwta tou katalogou tou Messier aplws den yparxoun konta toy sxetika lampera astra wste na prosdioriseis eykola thn thesh tou.Isws to pio eykolo einai na thymasai pws brisketai sth mesh tou "dromou" apo ton alfa Thhreytikwn Kynwn ston alfa tou Booth(Arktouro). Katharous ouranous! Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
bug Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2004 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2004 Απλά έχω την εντύπωση ότι θα είχα καλύτερα αποτελέσματα εαν δεν είχε πανσέληνο. Όσον αφορά το "σκούπισμα" που λες, έχεις δίκιο. Πολλές φορές μια γρήγορη ματιά δείχνει πάρα πολλά, σε αντίθεση με μια επίμονη παρακολούθηση. "Δύο πιθανότητες υπάρχουν: Είτε είμαστε μόνοι μας στο Σύμπαν είτε δεν είμαστε. Και οι δύο είναι εξίσου τρομακτικές." — Arthur C. Clarke
3c273 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10, 2011 Πραγματικά πολύ όμορφος ο μικρός σε σχήμα s αστερισμός που συνδέει Alnilam με τον Mintaka στον ωρίωνα, ορατός με κιάλια και με ένα κόκκινο γίγαντα ΄να βρίσκεται κοντά στον πρώτο. Αξίζει να τον παρατηρήσουμε. Η πληροφορία από το τεύχος S&T αυτού του μήνα. Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα