Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Ξεκίνησα γύρω στις 12:30 όταν όλα τα φώτα είχαν σβήσει γύρω γύρω. Τόπος το οικόπεδο του πατρικού μου και σε μέρος που δεν έχω πρόβλημα από λάμπες καθώς κρύβονται απο το σπίτι. Seeing 7-8/10 με διαπερατότητα από 3,5-4/5. Γενικά πολύ καλές συνθήκες και με τη φωτορύπανση στο νησί αισθητά μειωμένη σε σχέση με το καλοκαίρι. Ο γαλαξίας φαινόταν πάρα πολύ καλά ακόμα και χωρίς προσαρμογή ματιών.

Πρώτη στάση vega και alter με γρήγορο γύρισμα στις Πλειάδες. Αποφασίζω να γυρίσω προς Περσέα με πρώτη στάση τον mirfak. Το cartes du Ciel δίνει ένα πάρα πολύ ευρύ πεδίο με την ονομασία Mel 20. Από εκεί και στρίβοντας πρώτα στον algol βγάζω το Μ34. Όμορφο ανοιχτό σμήνος. Ξανά Mirfak με σκοπό να πάω στο φ και να βγω Ανδρομέδα. Και εκεί τρώω το μεγάλο χαστούκι... Θέλοντας να κάνω ένα πέρασμα από το η σηκώνω λίγο παραπάνω και βρίσκω τα Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Α ανοιχτά NGC 869 και 884. Ότι και να πεις είναι λίγο... Χωράνε οριακά στο προσοφθάλμιο αλλά το θέαμα που δίνουν είναι τρομερό. Πρέπει να έφαγα τουλάχιστον ένα μισάωρο παρατηρώντας τα και αυτό νομίζω πως τα λέει όλα. Η πλάκα είνα πως κοιτάζοντας το cartes λέω ngc? τι δουλειά έχω εγώ με το bresser.

Τελειώνοντας γύρισα σε Ανδρομέδα αφήνοντας έξω το νεφέλωμα Καλιφόρνια το οποίο δεν έχω δει καθόλου (αλήθεια τι εικόνα μπορεί να δώσει από το bresser?). Σταμάτησα αφού τα κουνούπια είχαν κάνει το αναμενόμενο πάρτι και δεν άντεχα άλλο. Χθες η απίστευτη υγρασία δεν με άφησε ούτε καν να σκεφτώ να βγω έξω.

Τέρμα πρέπει να πάρω dob...

Σπύρος
Δημοσιεύτηκε

Πραγματικά η προσφορά του skylux ήταν καταπληκτική. Έχω πάρει και εγώ ένα τέτοιο και χαίρομαι να μαθαίνω και για άλλους που κυνηγούν DSO με το Bresserακι.

Ένα από τα αγαπημένα μου είναι το NGC 457 στον αστερισμό της Κασσιώπης. Αλλά εκείνο το Μ1 δεν μπορώ να το διακρίνω με τίποτα.

Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Δημοσιεύτηκε
Το διπλό ανοιχτό σμήνος του Περσέα είναι πολύ φωτεινό και όντως είναι πολύ εντυπωσιακό. Το νεφέλωμα της Καλιφόρνιας ξέχασέ το, είναι φωτογραφικό. Το M31 το είδες; Δοκίμασε να δεις και το NGC 457 στην Κασσιόπη. Είναι ανοιχτό σμήνος και μοιάζει σαν ένα πουλί που πετάει. Εγώ την 1η φορά που το είδα σκέφτηκα, "καλά πλάκα μου κάνουν;"
Δημοσιεύτηκε
Αχ,το παλιο μου τηλεσκοπακι ειναι πρωτο :wink:

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
Το διπλό ανοιχτό σμήνος του Περσέα είναι πολύ φωτεινό και όντως είναι πολύ εντυπωσιακό. Το νεφέλωμα της Καλιφόρνιας ξέχασέ το, είναι φωτογραφικό. Το M31 το είδες; Δοκίμασε να δεις και το NGC 457 στην Κασσιόπη. Είναι ανοιχτό σμήνος και μοιάζει σαν ένα πουλί που πετάει. Εγώ την 1η φορά που το είδα σκέφτηκα, "καλά πλάκα μου κάνουν;"

ρε φίλε μπράβο!!!!!!

Το είδα αλλά δεν το θυμήθηκα να το γράψω Η πλάκα είναι πως στην ουρά του έχει τα δύο λαμπρότερα αστέρια και παθαίνεις πλάκα όταν το βλέπεις. Σε καμιά ώρα θα βγω πάλι όταν θα έχουν πέσει για ύπνο. Ευτυχώς δεν έχει πάρα πολύ υγρασία. Σήμερα έχει γύρω γύρω από το deneb :twisted: :twisted: :twisted:

Σπύρος
Δημοσιεύτηκε
Εμένα μου μοιάζει πως τα 2 φωτεινότερα αστέρια είναι τα μάτια του πουλιού. :mrgreen:

Όντως και έτσι φαίνεται σα πουλί!

Δεν ήξερα πως λέγεται κουκουβάγια. Εγώ τη φορά που το είδα το πέρασα σαν μακρύλαιμο πουλί και πραγματικά μπορεί κάποιος να το δει και έτσι αν φανταστεί σαν ουρά τα δύο λαμπρά και λαιμό τα άστρα TYC-3681-1266-1 και 36881-1485-1!! Μάλλον έχουμε πολύ φαντασία :mrgreen:

Το θέμα πάντως είναι πως χθες δεν έκανα τίποτα. Την ώρα που βγήκα είχε αρχίσει μα πέφτει <σύννεφο> που λέμε και στο νησί. Μόνο Μ39, 7062 και ένα γρήγορο από Ανδρομέδα. Στη συνέχεια όλα τα άστρα από τη πολύ υγρασία απέκτησαν μια θαμπάδα γύρω γύρω οπότε και σταμάτησα

Σπύρος

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης