Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Αξιζει σαν τηλεσκοπιο για αστροφωτογραφηση? εχει δοκιμασει κανεις καποιο αντιστοιχο william optics?

Τι θα διαλεγατε αναμεσα σ αυτο και ενα αντιστοιχο Tele vue?

Εχω την EQ6 και το 150/1200 διαθλαστικο αχρωματικο το οποιο θα χρησιμοποιησω σαν οδηγητικο και απο πανω ενα αποχρωματικο με τη canon eos 400D primal focus. Αυτο το αποχρωματικο ψαχνω λοιπον τωρα και θα ηθελα τη γνωμη σας..

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε

Eιναι αρκετα μακρυ αλλα το χρωματικο σφαλμα υπαρχει Παναγιωτη. Οχι τοσο εντονο οσο στο 750 της MEADE αλλα σε πολυ φωτεινα αντικειμενα ειναι σπαστικο! :P

Φανταζομαι ομως οτι σε μεγαλους χρονους εκθεσης θα εμφανιζεται κατι γυρω απο φωτεινα αστρα. Οπως και σε πλανητες.

Λεω να αγορασω το contrast booster της Baader αλλα και παλι θα μου κοβει λιγο φως πιστευω. Αλλα ακομη κι αν δε κοβει φως αυτο δεν καθιστα το τηλεσκοπιο μου αποχρωματικο σιγουρα. Γι αυτο σκεφτομαι να παω σε ενα τετοιο τηλεσκοπιο.

Δημοσιεύτηκε

Εγώ νομίζω πως θα ήταν καλύτερα να πάρεις πρώτα μερικές δοκιμαστικές φώτο με το 6'' κ αν δεν ικανοποιηθείς προχώρα.

Το william optics πόσο κοστίζει?

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε
Γυρω στα 1200 ευρω. Μου κανει παντως εντυπωση που απαντησεις στις αποριες μου δε παιρνω ενω γνωριζω οτι πολλα μελη εχουν ενα τηλεσκοπιο WO. Τι να πω...

Δημοσιεύτηκε
Γυρω στα 1200 ευρω. Μου κανει παντως εντυπωση που απαντησεις στις αποριες μου δε παιρνω ενω γνωριζω οτι πολλα μελη εχουν ενα τηλεσκοπιο WO. Τι να πω...

κανεις λαθος κανα χιλιαρικο στην τιμη ξεκινα απο 2200 εως 2850 δες εδω

http://www.arcus-sa.gr/pricelist.html

και απο οτι εχω διαβασει ειναι φοβερο εργαλειο

Φιλικα Δημητρης

Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
Δημοσιεύτηκε

Φίλε KOTS,

Εγώ έχω ένα WO ZS66 TRIPLET, και μπορώ να σου πώ ότι η εταιρία φτιάχνει πολύ ωραία προιόντα. Από την πρώτη λεπτομέρεια ως την τελευταία. Δεν έχω άποψη για αστροφωτογραφία, αλλά από οπτική παρατήρηση είμαι πολύ ικανοποιημένος.

Από την άλλη η TELEVUE, αν και δεν έχω προσωπική εμπειρία στα οπτικά της (λένε και διαβάζω πως είναι από τα καλύτερα) είναι πιο ακριβή αλλά με καλύτερη μεταπωλητική αξία, που άκουσέ μου είναι πολύ σημαντικό στοιχείο πλέον στην αγορά τηλεσκοπίων.

Αν επιμένεις πάντως για ένα 4' APO, σου συνιστώ να δεις μαζί με την WO και την TAKAHASHI (aktis). Προσωπικά έχω το TSA-102, και είναι super.

Τέλος θα σου πρότεινα να μην πας κατευθείαν σε 4'. Μπορείς να δοκιμάσεις πρώτα ένα 80mm APO, και αφού ψηθείς για τα καλά προχωράς σε κάτι μεγαλύτερο.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης