Bi2L Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27, 2007 Τον τελευταίο καιρό έχω ευαισθητοποιηθεί αρκετά στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος είτε αυτό είναι χλωρίδα, πανίδα, υπέδαφος, ουρανός, υγεία, διατροφή κ.τ.λ Όποτε θα ήθελα να προωθήσουμε όλοι μαζί ιδέες για να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο, να προσπαθήσουμε να ευαισθητοποιήσουμε όσον το δυνατό περισσότερο κόσμα και να ευαισθητοποιηθούμε και εμείς οι ίδιοι, και Να κάνουμε την Αστροπαρατηρηση μας ακόμη πιο Εποικοδομητική. Το να πηγαίνουμε στην Φύση για Αστροπαρατηριση είναι Όμορφο αλλά το να πηγαίνουμε στην ΚΑΘΑΡΗ Φύση (που έχουμε καθαρίσει οι ίδιοι) Είναι ΥΠΕΡΟΧΟ.Ήδη έχω εφαρμόσει κάποιες ιδέες και θέλω να εφαρμόσω ακόμα περισσότερες. Πρωτο ΛΟΓΟ Εχει Η Φυση Και Το Περιβαλλον και Μετα Όλα τα Αλλα.Όπου και αν πηγαίνω για αστροπαρατηρηση δεν πεταω πουθενά σκουπίδια, αν υπάρχουν σκουπίδια στην γύρω περιοχή έχω μαζί μου σακουλές σκουπιδιών και τα μαζεύω αμέσως. (Το ίδιο ισχύει σε έναν περίπατο, όταν πηγαίνω για Μπάνιο)-Μην σας φαίνεται περίεργο, το καλοκαίρι στην παραλία που το έκανα οι ποιο πολλοί λουόμενοι πήραν από μια σακούλα και άρχιζαν να μαζεύουν. Όταν βλέπω κάποιων άλλο να πετάει σκουπίδια αμέσως του κάνω παρατήρηση, και του ζήτω να το μαζέψει.Δεν Πέτα ποτέ κάτω την τσίχλα που έχω μασήσει (πάντα σε ένα σακουλάκι και στην Τσέπη).Δεν Πεταω ποτέ Λάδια, Γράσα, Μπαταριές, Πετρέλαιο, Βενζίνη κ.τ.λ Στην Φύση. (Μολύνουν!!!)Δεν Πεταω ΠΟΤΕ την γόπα από το Τσιγάρο στο έδαφος (Δεν Καπνίζω, γενικά το γράφω).Πάντα Έχω Δυο Σακουλές Σκουπιδιών της Ανακύκλωσης Και των Απορριμμάτων.( Και Τις Τοποθετώ ΜΕΣΑ Στον Ανάλογο ΚΑΔΟ.)Ποτέ Δεν Ενοχλώ Κάποιο Ζωάκι που Βρίσκετε Στην Γύρω Περιοχή (Είναι ο Τόπος του, ΟΧΙ ο Δικός μου).Προσπαθώ Να Φροντίσω Χτυπημένα Ζώα ή Ζώα Που Κινδυνεύουν. (Τα Πηγαίνω Άμεσος Στην Αρμόδια Αρχή, Προστασία Ζωών, Κτηνίατρο).Απομακρύνω Τυχών Νεκρά Ζώα Από Τον Δρόμο. (Και Φροντίζω να Ταφούν).Δεν Χρησιμοποιώ Ποτέ Σπρέι (Μαλλιών, Εντομοαπωθητικό, Αρωματικό κ.τ.λ. Σε Ανοιχτό Χώρο)Τηρώ Τους Κανόνες Οδήγησης.( Για Την Ασφάλεια μου αλλά και Για Την Ασφάλεια Των Άλλων).Δεν Βάζω Ποτέ Φωτιά κοντά Σε Δέντρα, Ξερά Χόρτα, Σε Περίοδο Ξηρασίας κ.τ.λΔεν Καίω Τίποτε Άλλο Παρά Μονό Ξύλα. (Η Καύση Πλαστικών Είναι Τοξική).Δεν Βάζω Δυνατά Μουσική. (Εκτός Από Τους Γείτονες Υπάρχουν Πολλά Ζωάκια που Απολαμβάνουν Τον Ύπνο Τους). Καλό Θα Ήταν να Φυτεύαμε και Κανένα Δέντρο (Να Ταιριάζει Με Το Περιβάλλον εννοείτε) Μια Φορά Το Μηνά όπου Υπάρχει Ανάγκη π.χ. Στην Αυλή Μας, Στην Γειτονία Μας, Εκεί Που Πάμε Για Αστροπαρατηρηση (Μπορεί Να Κρύψει και καμία Λάμπα), Δεν Είναι Ακριβά τα Δέντρα πχ Ένας Πλάτανος (2-3 Μέτρα ύψος) Έχει 50-60 Ευρώ Όσα Δηλαδή Ξοδεύουμε Μια Βράδια Έξω Σε Ένα Club. Αντιδρούμε Στην Όπια Κοπή Δέντρων και προσπαθούμε να δώσουμε επιχειρήματα στους άλλους. Καλό θα Ήταν Όλοι μας Να χρεισημοποιουμε Βιολογικά Προϊόντα, ναι μεν Είναι Λίγο Πιο Ακριβά Αλλά καλό είναι Να Προσέχουμε Την Υγεία Μας και Την Υγεία Τον Παιδιών Μας. Γιατί Χωρίς υγεία Την Να Την Κάνεις Την Αστροπαρατηρηση?Μπορούμε όλοι Να Αρχίσουμε Από Τα Τρόφιμα, Λαχανικά, Φρούτα, Μακαρόνια, Ψωμί κτλ. Τα Βιολογικά Είναι Ελεγμένα Προιντα και Διασφαλισμένα ότι Δεν Έχουν Χρησιμοποιηθεί Λιπάσματα ή αλλά Βλαβερά Στοιχεία.Μπορούμε Να Πάρουμε Βιολογικό Σαμπουάν (γιατί τα Απλά περιέχουν ένα σορό Καρκινογόνα Συστατικά, δεν είναι βιοδιασπώμενα όποτε περνάνε Στο Υπέδαφος Και Μολύνουν Τον Υδροφόρο Ορίζοντα.Το Ίδιο Και η Οδοντόκρεμα. Το Απορρυπαντικό Για Τα Ρούχα, Το Απορρυπαντικό Για Τα Πιάτα, Για Το Πάτωμα (Χλωρίνες κτλ Είναι Καρκινογόνα)Υπάρχουν Βιολογικές Οδοντόκρεμες Όπου Δεν Καταστρέφουν Το Σμάλτο Των Δοντιών, Δεν Σκοτώνουν Τα «καλά» Μικρόβια του στόματος και Δεν Προκαλούν Καρκίνο!Υπάρχει Βιολογικό Σαμπουάν Όπου Δεν Περιέχει Σύνθετα Χημικά Για να Κάνει Απλά ΑΦΡΟ Παραπάνω ή Για Να Έχει Ωραίο Άρωμα και Χρώμα Όπως Τα Συμβατικά τα οποία Βλάπτουν Την Επιδερμίδα και την Υγεία Μας. Δεν Μολύνουν Τον Υδροφόρο Ορίζοντα Για Είναι φτιαγμένα Από φυτικά συστατικά. Τα Χημικά Που Υπάρχουν Μέσα Στα Σπίτια Μας Είναι Τόσα Πολλά Και Κάνεις Δεν Μας Ενημερώνει!!!!!! Ας Ενημερώσουμε και Ας Φροντίσουμε Τα Παΐδια Μας. Αυτα Προς Το Παρον. Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27, 2007 Φίλε μου Ετσι ακριβώς είναι τα πράγματα. Αυτο ακριβώς πρέπει να κάνουμε όλοι!!! Κι όμως, ένας κούκος φέρνει την άνοιξη, γιατί όταν δουν τον κούκο οι άλλοι κούκοι .....ίσως τον μιμηθούν!!!!!!!!!!!!!!!
nansy Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 Και από μένα πολλά συγχαρητήρια!!!!!!!!!!!!!!! Πραγματικά αυτά που γράφεις μακάρι να τα ακολουθήσουν..πιστεύω πώς αν κάνουμε έστω και μερικά από αυτά όχι όλα θα καλυτερέψουμε κατα πολύ το περιβάλλον μας..και όχι μόνο για μας αλλά και για τις επόμενες γενιές.. Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΛΕΩΝ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30, 2007 Ο Παρνωνας μετα απο βραδυες παρατηρησης μενει παντα πιο καθαρος απο οτι ηταν πριν. Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα