sofi Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΠΑΙΔΙΑ ΧΤΕΣ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΑΙ ΜΕ ΓΥΜΝΑ ΜΑΤΙΑ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΟ. ΤΟ ΧΑΖΕΥΑ ΑΡΚΕΤΗ ΩΡΑ (ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΠΟΥΝΤΙΑΣΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΜΠΗΚΑ ΜΕΣΑ)ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ, ΕΑΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΑΡΩ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ,ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ (ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ) ΜΕ ΤΟΣΟ ΑΣΧΗΜΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ(ΝΕΦΟΣ-ΦΩΤΑ...) ΑΝΤΕ ΤΗΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ...
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 Στη σελήνη τουλάχιστον δεν θα έχεις μεγάλο πρόβλημα απο την φωτορύπανση και το νέφος.Ενα οποιοδήποτε ερασιτεχνικό τηλεσκόπιο κανει ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ δουλειά στην παρατήρηση της σελήνης... Θα βλέπεις λεπτομέρειες που θα τρίβεις τα μάτια σου.. Αλλά και οι πλανήτες δεν θα πηγαίνουν πίσω τουλάχιστον οι λαμπρότεροι..
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 ...βέβαια εξαρτάται κι απο το τηλεσκόπιο,αλλά θα μπορείς να δεις και μερικά DSO (deep sky objects)... βέβαια, μην ξεχνάς ότι μια παρατήρηση στο ύπαιθρο, δεν συγκρίνεται με τίποτα...σε όλα τα επίπεδα..
lunar Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 Καλος ηρθες κατ αρχας. Σιγουρα θα μπορεις να δεις πολλα πραγματα που δεν φανταζεσαι ακομα αλλα θα πρεπει πρωτα να διαβασεις αρκετα για να ξερεις που θα τα βρεις.Παρε λοιπον το βιβλιο Nightwatch και θα σου ανοιξουν καινουργοι δρομοι ωστε ακομα και απο την Αθηνα να μπεις στο πνευμα. Αλλα ασε το τηλεσκοπιο για αργοτερα. Υ.Γ Εγω διαβαζω εδω και εναμιση χρονο διαφορα βιβλια και χαρτες και τηλεσκοπιο ακομα δεν εχω. Ασε που εχω χωσει γυρο στο 1000ρικο για βιβλια, οποτε βλεπεις θα μπορουσα να εχω τηλεσκοπιο αλλα η επιλογη ηταν να μπορω να το χειριστω σωστα πρωτα και να μη βλεπω μονο την σεληνη και τον Δια και μετα να το αγορασω Φιλικα Δημητρης Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
elohim Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 Συμφωνώ με τους προλαλίσαντες.... Πάρε του Dickinson to Nightwatch.... Και στη συνέχεια ένα ζευγάρι κυάλια.... Μην βιαστείς να ξοδέψεις λεφτά για τηλεσκόπιο γιατί δεν θα ξέρεις τι να δείς και θα απογοητευτείς... Εγώ κατάλαβα τον έρωτα μου με τον ουρανό στα 10 μου χρόνια όταν πρωτοείδα μία έκλειψη ηλίου μέσα απο καμένο τζάμι... Στα 14 ήξερα δύο τρείς βασικούς αστερισμούς... (μεγάλη άρκτος, ωρίωνας) Στα 18 ήξερα σχεδόν όλους τους αστερισμούς απο έξω...Εκεί άρχισα να αγοράζω και τα πρώτα βιβλία... Στα 20 πήρα κυάλια και ήξερα τον ουρανό και τα αστέρια σαν την παλάμη μου... όπου και να κοίταζα ήξερα τι έβλεπα... Στα 23 πήρα το πρώτο τηλεσκόπιο... Ενα 70mm διοπτρικό, Και μόλις τώρα πήρα το Dob 8'' ώντας 25 ετών και μπορώ να πώ ότι είναι καταπληκτικό... Μάθε τον ουρανό, ζήσε με αυτόν, ερωτέψου τον, Αγάπα τον... Υ.Γ. Μην κατεβάζεις κεφάλι.... dreamers and not, do not lower the head...
sofi Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 ΟΠΟΤΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΑΣ, ΘΑ ΤΟ ΡΙΞΩ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΑΡΧΙΚΑ... ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΧΤΕΣ, ΒΕΒΑΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΣΥΣΤΗΣΑΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ, ΤΡΕΧΩ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ...ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΩ ΝΑ ΤΟ ΒΡΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΣΑΝ ΑΡΧΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ.
sofi Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 Α ΞΕΧΑΣΑ ΚΥΑΛΙΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΥ ΘΑΜΜΕΝΑ.. ΣΤΟ ΠΑΤΑΡΙ ΜΟΥ...ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΟΥ ΦΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΑ
lunar Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 Τα κιαλια ειναι πολυ χρησιμα, οσο για το βιβλιο θα το βρεις πανευκολα, ασε που ειναι εισαγωγικο και θα σου λυσει τις περισσοτερες αποριες σου με τη μια. Και εγω αυτο ηταν το πρωτο βιβλιο που πηρα Υ.Γ. καλο διαβασμα Φιλικα Δημητρης Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
sofi Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΗΜΗΤΡΗ.
lunar Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 Παρακαλω Sofi Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΠΑΙΔΙΑ ΧΤΕΣ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΑΙ ΜΕ ΓΥΜΝΑ ΜΑΤΙΑ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΟ. ΤΟ ΧΑΖΕΥΑ ΑΡΚΕΤΗ ΩΡΑ (ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΠΟΥΝΤΙΑΣΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΜΠΗΚΑ ΜΕΣΑ)ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ, ΕΑΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΑΡΩ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ,ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ (ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ) ΜΕ ΤΟΣΟ ΑΣΧΗΜΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ(ΝΕΦΟΣ-ΦΩΤΑ...) ΑΝΤΕ ΤΗΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ... Γειά σου Σόφη, το καλό με την σελήνη είναι οτι μπορείς να κάνεις καλή παρατήρηση της με οτιδήποτε, απο ένα ζευγάρι κυάλια και ένα μικρό διοπτρικό, μέχρι και ενα 12".Η επίδραση της φωτορύπανσης στην σελήνη είναι σχεδόν ανύπαρκτη οπότε μην σε απασχολεί αυτό.
dimisi Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 Α ΞΕΧΑΣΑ ΚΥΑΛΙΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΥ ΘΑΜΜΕΝΑ.. ΣΤΟ ΠΑΤΑΡΙ ΜΟΥ...ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΟΥ ΦΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΑ Καλωσήρθες sofi κοντά μας. Πίστεψέ με μέχρι να πάρεις κάποιο τηλεσκόπιο, με ένα ζευγάρι κυάλια και με το nightwatch έχεις να δεις πολλά και θαυμαστά πράγματα!!!Το καλύτερο βέβαια αν μπορείς θα είναι να παρατηρείς εκτός Αθηνών. ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
sofi Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ DIMISI, EKTOS ΑΘΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ. ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΟΥ, ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΟΣΟ ΕΥΔΙΑΚΡΙΤΑ!Α... ΟΤΑΝ ΛΕΣ ''12 nick the greek τι εννοεις??? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ
elohim Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 Εξηγεί ότι τη Σελήνη μπορείς να την παρατηρείς απο κυάλια μέχρι και με ένα τηλεσκόπιο 12''.... Το 12'' σημαίνει 12 ιντσών και αναφέρεται στη Διάμετρο του Φακού του.... όσο μεγαλύτερη διάμετρος έχει τόσο περισσότερο φως συλλέγει.... Δες αυτό http://www.astrovox.gr/telescopes.html dreamers and not, do not lower the head...
lunar Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 Εννοει 12" ιντσες δηλαδη 1 ιντσα =2,54 εκατοστα και 12" ειναι το τηλεσκοπιο με διαμετρο 12" δηλαδη 30,48 εκατοστα διαμετρο (μεγαλο εργαλειο) Φιλικα Δημητρης Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
sofi Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΣΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ Η ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ????
lunar Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 Η μεγαλη διαμετρος εχει καλυτερη φωτοσυλεκτικοτητα δηλαδη με απλα λογια τα αντικειμενα ειναι πολυ ποιο φωτεινα, αλλα αυτα θα τα μαθεις με τον καιρο πρωτα διαβασε το Nightwatch και θα σου λυθουν ολες αυτες οι αποριες. Φιλικα Δημητρης Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
sofi Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 ΤΟ 'ΠΙΑΣΑ..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΗΜΗΤΡΗ
lunar Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 Βεβαια παιζουν και αλλοι παραμετροι οσο αναφορα την διαμετρο αλλα να μη σε μπερδεψω τωρα. Παντος για αρχη ενα 8" τηλεσκοπιο θα σε σου ειναι υπεραρκετο. Αλλα οχι ακομα, σε λιγους μηνες ισως. Φιλικα Δημητρης Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
sofi Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΘΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΠΡΑΓΜΑΤΑ - ΕΝΝΟΙΕΣ (ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ..) ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΙΓΟΥΡΑ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ ΑΠΟ ΤΩΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠ' ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΟ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΙ ΚΟΙΤΑΩ....
lunar Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 Και που θα βρεις αυτο που θες να δεις Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
sofi Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 ειναι και αυτό ενα άλλο ζητημα. ελπίζω το βιβλίο που μου συστησες να με βοηθήσει. μόλις σχολάσω από την δουλειά μου θα παω κατευθείαν να το παρω
lunar Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 ειναι και αυτό ενα άλλο ζητημα. ελπίζω το βιβλίο που μου συστησες να με βοηθήσει. μόλις σχολάσω από την δουλειά μου θα παω κατευθείαν να το παρω Ειναι το ιδανικο Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2007 Συμφωνώ ότι είναι το ιδανικό αλλά αφού το "ξεσκονίσεις" πρέπει να βρεθείς σε ένα αστροπάρτυ, αν δεις τηλεσκόπια απο κοντά και το σημαντικότερο: ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ..!!!
magos_ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2007 Αν δεν θέλεις πάντως να τρέχεις με τηλεσκόπια κτλ ενα ζευγάρι κιάλια ειναι οτι πρέπει. Αραχτός σε ενα στώμα να χαζεύεις με το ευρύ πεδίο που σου χαρίζουν τα κιάλια ειναι κατι το πολύ όμορφο. Παράλληλα μαθαίνεις και πολλά πράγματα καθώς κάνεις και μια πρώτη πρακτική με έννοιες κτλ. Μετά αν δεις οτι σε ενδιαφέρει πραγματικά προχωράς. Hellooooooo, my name is Ηλίας. http://astrocom.wordpress.com/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα