Draco Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2007 Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του forum. Μόλις σήμερα αποφάσισα να κλείσω κι εγώ το πρώτο μου τηλεσκόπιο απο το Πλανητάριο. Είναι το Skywatcher dobsonian 8''. Ελπίζω να έπραξα σωστά γιατί είμαι πολύ καινούργιος στο σπόρ.Μόλις 2 μήνες ενασχόλησης με βιβλία και κάποιους χάρτες. Την τελική μου απόφαση για την αγορά του συγκεκριμένου τηλεσκοπίου την πήρα επηρεασμένος από τις πολύ καλές κριτικές που διάβασα στο forum σας.Εκτιμώ αφάνταστα την βοήθεια όλων σας σε.. άσχετους όπως εμείς που ξεκινάμε τώρα..Το Site και το forum της κοινότητας του astrovox είναι πολύτιμη πηγή γνώσης και πληροφόρησης. Θα ήθελα την γνώμη σας για το αν έκανα καλά που αγόρασα το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο και τέλος έχω μια μικρή ερώτηση - απορία : Ξέρω πως είναι σχεδόν αδύνατο να κάνω αστροφωτογράφηση με στήριξη dobsonian. Μπορώ όμως με κάποιο τρόπο να προσαρμόσω μια κάμερα στο προσοφθάλμιο κι απο εκεί να πάρω βίντεο αυτών που βλέπω ??Αν είναι χαζή η ερώτηση μου παρακαλώ συγχωρέστε με.. Διάβασα επίσης οτι χρειάζεται στα κατοπτρικά οπτική ευθυγράμιση και φοβήθηκα..Δηλαδή και το καινούργιο που θα πάρω χρειάζεται αυτή τη διαδικασία?? EQ6 Sky Scan Pro, Skywatcher dob 8, Skywatcher 70/500, Canon 400D, Webcam PHILIPS - SPC900NC
roryt Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2007 Καλώς είρθες, καλές παρατηρήσεις (και καλό διάβασμα, ψάξιμο - forum, Internet, βιβλία, κλπ- χρειάζεται) Το θέμα δεν είναι πως προσαρμόζεις την κάμερα στο προσοφθάλμιο , υπάρχουν προσαρμογείς για αυτό, πχ πάρε μια ιδέα από το : http://www.telescope-service.com/accessories/start/adaptors.html . Το θέμα είναι ποιά κάμερα είναι αρκετά ευαίσθητη για να μπορεί να τραβήξει βίντεο αυτών που βλέπεις. Και πόσο καθαρά. Ρίξε μια ματιά σε σχετικά πρόσφατα θέματα (πχ http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=6158 ), αλλά σε γενικές γραμμές η απάντηση είναι "άστα" . Για την ευθυγράμμιση μην φοβάσαι: το πιθανότερο το καινούργιο τηλ. δεν την χρειάζεται, και όταν χρειαστεί θα δεις ότι δεν είναι τίποτα σπουδαίο. Καθαρούς (και σκοτεινούς) ουρανούς
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2007 Καλως ηλθες ! Καλη επιλογη εκανες . Στη θεση σου πρωτα θα περιμενα να αποκτησω μεγαλη ανεση με το τηλεσκοπιο . Μπορεις να συνδεσεις τη ψηφιακη στο τηλεσκοπιο και να αφησεις τον πλανητη να διασχισει το οπτικο σου πεδιο ,ενω εσυ θα τραβας βιντεο . Ο ανταπτορας που χρειαζεσαι ειναι για afocal φωτογραφηση . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Draco Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2007 Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις σας.Σίγουρα πρέπει πρώτα να αποκτήσω άνεση με το τηλεσκόπιο και να αφήσω την αστροφωτογραφία για πολύ αργότερα...Ελπίζω να με βοηθήσετε όσο μπορείτε βέβαια..Θα χρειαστώ τα φώτα σας σίγουρα..Μια τελευταία ερώτηση ρε παιδιά..Εκτός από τα εργοστασιακά τι άλλα προσοφθάλμια πχ για παρατήρηση σελήνης θα χρειαστώ? Και αυτό το barlow X2 είναι μεγενθυτής προσοφθαλμίων? EQ6 Sky Scan Pro, Skywatcher dob 8, Skywatcher 70/500, Canon 400D, Webcam PHILIPS - SPC900NC
koyote Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2007 Πολυ καλη επιλογη!!Προσοφθαλμια επιπλεον απο τα εργοστασιακα θα χρειαστει ετσι κι αλλιως να παρεις,οπως και το barlow.Οπως το ειπες ειναι,διπλασιαζει τη μεγενθυση. Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
Altinakis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2007 Γεια χαρα! Και εγω περιμενω με πολυ αγωνια το δικο μου Dob 8'' της Skywatcher και πιστευω ειναι η πιο οικονομοτεχνικη λυση που υπαρχει αυτην την στιγμη. Καλο aperture, καλα σχετικα προσοφθαλμια για αρχη, μεγαλο focal length, και πολυ φτηνο για τα χαρακτηριστικα του. Οπως και εσυ ετσι και εγω ρωταω για τα επομενα βηματα. Αυτα πρεπει να γινουν πιστευω με συνεση και λογικη και οχι επιπολαια αγοραζοντας κατι (πχ barlow) φτηνο για να δω τι κανει...... Δοξα το θεο το ιντερνετ να ειναι καλα που βρισκεις τα παντα και ολες τις πληροφοριες και κριτικες (βλεπε το site http://www.excelsis.com/1.0/catalog.php?categoryid=6 οπου περιεχει κριτικες για ολα τα τηλεσκοπια/αξεσουαρ με αναλογες αναφορες).... Εγω ηδη εχω ξεκινησει να ρωταω τα παιδια εδω σχετικα με Barlow και μελλοντικα προσοφθαλμια και για εγκυκλοπαιδικους αλλα και για μελοντικους λογους..... Εχω καταληξει οπως θα διαβασεις στο thread μου που ανοιξα εδω στο astrovox. Μεχρι στιγμης επικρατεστερα για μενα ειναι: Αγορα 1η: Televue Barlow 3x (Πλανηταρίου: 149,00 €) Αγορα 2η: Προσοφθαλμιο Baader Planetarium Hyperion 3.5mm (εως 8mm)Ø31,8mm (Τιμή : 99,00 €) Διαβασε ολο μου το thread και νομιζω θα σε βοηθησει και σενα.... http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=6451&postdays=0&postorder=asc&start=0 Τα λεμε! Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
Draco Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2007 Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά όλους..Με βοηθάει πολύ η γνώμη και η άποψή σας. PsΜε το καλό να γεννηθεί η κορούλα σου φίλε Altinakis.Αυτό είναι πιό ευχάριστο από όλα τα Dobsonian του κόσμου.. EQ6 Sky Scan Pro, Skywatcher dob 8, Skywatcher 70/500, Canon 400D, Webcam PHILIPS - SPC900NC
Altinakis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2007 Ευχαριστω πολυ ! Αντε με εχει φαει η αγωνια..... Απο θεσσαλονικη θα το παρεις (Πλανηταριο)...? Σε πηρανε κανενα τηλεφωνο? Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
Draco Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2007 Ευχαριστω πολυ ! Αντε με εχει φαει η αγωνια..... Απο θεσσαλονικη θα το παρεις (Πλανηταριο)...? Σε πηρανε κανενα τηλεφωνο? Απο Αθήνα θα το πάρω (Πανεπηστημίου) ο πωλητής εκεί μου είπε ότι από Τρίτη Τετάρτη 10 - 11 Οκτωβρίου θα το έχει παραλάβει..Κι εγω δεν μπορώ να περιμένω αλλά δυστηχώς αυτή τη βδομάδα μάλλον δεν θα το παραλάβω γιατί θα λείπω για επαγγελματικό ταξίδι στην Κρήτη (Ηράκλειο) ''Καταραμένη δουλειά'' Θα κάνω υπομονή μια εβδομάδα ακόμα..τι άλλο να κάνω. EQ6 Sky Scan Pro, Skywatcher dob 8, Skywatcher 70/500, Canon 400D, Webcam PHILIPS - SPC900NC
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα