gpapag Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2004 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2004 Γεια σας φίλοι μου, είπα να μοιραστώ μαζί σας τις πρώτες εντυπώσεις και να ακούσω και την δική σας άποψη σχετικά με την πρώτη καλή (=που τουλάχιστον εγώ ευχαριστήθηκα) παρατήρηση ύστερα από την αγορά ενός 8" νευτώνιου της Skywatcher. Έως τώρα απλά προσπαθούσα να μάθω τα βασικά του τηλεσκοπίου στον μάλλον κακό ουρανό της Αθήνας. Τις τελευταίες ημέρες όμως, βρέθηκα στην Κορινθία, όπου ο ουρανός είναι σαφώς πιο καθαρός, και είχα και αρκετό χρόνο στην διάθεσή μου για να ασχοληθώ. Αν και αρκετά νέος στον χώρο, με την βοήθεια ενός laptop και ενός planetarium software άρχισα την αναζήτηση διαφόρων αντικειμένων. Μερικά από αυτά που κατάφερα να δω είναι η Ανδρομέδα, τα Μ57, 27 και 13, ο Αλμπιρέος και διάφορα άλλα αντικείμενα. Ένα πράγμα που δεν μπορώ ακόμα να καταλάβω, είναι το seeing. Μην έχοντας ακόμα την εμπειρία ενός βουνού μακριά από τα φώτα της πόλης, δεν είμαι σε θέση να καταλάβω πόση διαφορά έχει η εικόνα των αντικειμένων που είδα σε σύγκριση με αυτή που θα έβλεπα εάν ήμουνα στο βουνό και όχι σε μία παραθαλάσσια περιοχή. Δεν μπορώ να καταλάβω εάν η θάλασσα επηρεάζει την ατμόσφαιρα και πως εγώ μπορώ να το καταλάβω. Έχω διαβάσει διάφορα άρθρα που λένε για την φωτορύπανση και το seeing, για το πως να κρίνεις εαν ένας ουρανός είναι καλός η ακατάλληλος για παρατήρηση, αλλά δεν ξέρω τι πραγματικά ισχύει. Έτσι μου γεννιούνται απορίες του στυλ, θα μπορέσω να δω από το τηλεσκόπιο το πραγματικό σχήμα της Ανδρομέδας? Η αυτό αποκαλύπτεται μόνο στις εκθέσεις (φωτογραφήσεις) μακράς διαρκείας? Γιατί από αυτό που είδα, (ένα θολό οβάλ νεφέλωμα με μεγαλύτερη πυκνότητα στο κέντρο) μάλλον πιο πολύ φαντάστηκα το σχήμα, παρά το είδα... Γενικά, αυτό που κατάλαβα είναι, ότι όσο πιο πολύ ασχολείσαι, τόσο πιο πολύ “αισθάνεσαι” αυτό που βλέπεις... Ευχαριστώ, Γιώργος
nicktremoulis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2004 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2004 ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΥΔΡΑΤΜΟΙ, ΘΕΡΜΙΚΑ ΡΕΥΜΑΤΑ, ΑΙΩΡΟΥΜΕΝΗ ΣΚΟΝΗ, ΑΛΜΗ .... ΠΑΡΑ ΤΑΥΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑΟΠΩΣ ΔΙΠΛΑ ΑΣΤΕΡΙΑ, ΜΙΚΡΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ, ΒΕΒΑΙΑ ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΗ Η ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΟΤΙ ΤΑ ΕΝΤΟΠΙΣΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΣ ΜΟΝΟΣ ! ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ 'ΡΘΕΙΣ ΚΙΘΑΙΡΩΝΑ ΓΡΑΨΕ ΜΙΑ ΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΟΥΝ π.χ. ΝΕΦΕΛΩΜΑΤΑ, ΓΑΛΑΞΙΕΣ, ΔΙΠΛΑ ΑΣΤΡΑ, ΘΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΩΝ. Υ.Γ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΑΣΤΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ( ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 10.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΦΩΤΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ SKY&TELESCOPE)ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΑΣΤΡΟΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ. ΤΑ ΔΥΟ ΑΥΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΗΔΟΝΕΣ. ΝΙΚΟΣ http://tiemathasimera.blogspot.comhttp://parnonas1420.blogspot.comhttps://erasitexnisprogrammatistis.blogspot.com/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα