sheliak Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2007 Ενδιαφέρομαι να ξεκινήσω την αστροφωτογράφιση με μια αναλογική φωτογραφική μηχανή. Θα μπορούσε να μου προτείνει κάποιος σχετική βιβλιογραφία ή οτιδήποτε άλλο σχετικό (ενδιαφέρομαι κυρίως για ορολογίες και τεχνικές). Έψαξα στο forum και δεν βρήκα κάτι σχετικό..
sheliak Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2007 Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν ύπαρχει δυνατότητα επεξεργασίας στον υπολογιστή και αν ναι, παιζει μεγάλο ροόλο η ποιότητα του scanner?
sheliak Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2007 πολλες ερωτησεις και συγνωμη για αυτο απλα βιαζομαι να μαθω καποια πραγματα ετσι ωστε να μπορεσω να πειραματιστω με καποια αντικειμενα οσο ειναι ''η ωρα τους'' για να μην χρειαστει να περιμενω παλι...
sevax Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2007 Ενδιαφέρομαι να ξεκινήσω την αστροφωτογράφιση με μια αναλογική φωτογραφική μηχανή. Θα μπορούσε να μου προτείνει κάποιος σχετική βιβλιογραφία ή οτιδήποτε άλλο σχετικό (ενδιαφέρομαι κυρίως για ορολογίες και τεχνικές). Έψαξα στο forum και δεν βρήκα κάτι σχετικό.. http://astronomia.org.gr/reference.php#Αστροφωτογράφησηhttp://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=878 Οσο περισότερα dpi όσο καλίτερα,καί καλίτεραακόμα ένα σκάνερ μόνο γιά φίλμ αλλά είναι αρκετά ακριβώτερο. Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
sheliak Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2007 Ευχαριστώ για την αμεση απάντηση. Μαλλον θα προμηθευτώ το βιβλιο που μου προτείνατε.
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2007 Το κλασσικό βιβλίο είναι ένα: "Astrophotography for the amateur" του Michael Covington. Θα σου λύσει όλες τις τυχόν απορίες σου. Δες και το site: http://www.covingtoninnovations.com/astro/ και το πρόγραμμα που υπάρχει εκεί για τον υπολογισμό των χρόνων έκθεσης. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
sheliak Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2007 Να ρωτήσω και κάτι άλλο σε μια παλιά φωτογραφική μηχανή (20ετίας), μπορω να τοποθετήσω καινούργιο φακό της ίδιας εταιρίας
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2007 Να ρωτήσω και κάτι άλλο σε μια παλιά φωτογραφική μηχανή (20ετίας), μπορω να τοποθετήσω καινούργιο φακό της ίδιας εταιρίας Μόνο εαν έχεις Nikon όπου είναι συμβατή με τους περισσότερους καινούργιους.
sheliak Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2007 Μια Canon έχω αρα μαλλον θέλει ψάξιμο η δουλειά..
sevax Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2007 Καί γιά Canon τό ίδιο είναι όπως καί γιά Nikon. Αλλά γιατί νά δώσεις λεφτά γιά καινούργιο ,καί νά μήν πάρεις μεταχειρισμένο;Πού θά κάνει σίγουρα. Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
sheliak Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2007 Στη διαδικασία του ψαξίματος βρίσκομαι..πολύ πιθανό να αγοράσω έναν μεταχηρισμένο. Κ κατι ακόμα, επειδή βλέπω οτι τα ψηφιακά συστήματα όλο και περισσότερο κερδίζουν έδαφος, και νομίζω οτι οι εξελίξεις στο τομέα αναλογική φωτογράφιση ολο και επιβραδύνονται, το φίλμ έχει μέλλον??
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2007 Πιστευω αυτο εξαρταται απο το ποσοι θα υπαρχουν που να τους αρεσει το φιλμ . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
sheliak Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2007 Εγώ πάντως όταν ακούω τον ήχο της μηχανής καθε φορά που βγάζω μια φωτογραφία ξεχνάω οτιδήποτε ψηφιακό..
petrosl Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2007 ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΜΕΣΑ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥ.
sheliak Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2007 ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ..
sheliak Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2007 Γνωριζει κανεις αν οι εμφανισεις που κανουν στα φωτογραφία ειναι ικανοποιητικες για την αστροφωτογραφια ή αλλιωνουν το αποτέλεσμα? Μπορω να ζητησω καποια συγκεκριμενη μεθοδο ισως καποιο συγκεκριμενο δυαλιμα που θα αποδιδει καλυτερα?? Ή η λυση ειναι ενα πρωσοπικο εμφανιστηριο και πολυ δουλεια??
sevax Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2007 Φίλε μου τό θέμα έχει πολύ κουβέντα.Αν θές Α/Μ μπορείς σχετικά εύκολα.Τά δύσκολα είναι στό ΕΧ/ΜΟ φίλμ καί διαφάνιες.Χρήμα,χρόνο,διάβασμα στήνυπάρχουσα βιβλιογραφία,εργαστήριο πολύπλοκο.Καί δέν μπορεί νά σέ βοηθήση κάποιος από μακριά, π.χ. από εδώ.Καί τά φόρουμ Φωτογραφίας τώρα πιστέυω ασχολούνται μέ τήν ψηφιακή.Ψαξε εκεί ίσως βρείς κάτι.Η συμβουλή μου, πάρε φιλμ 12-αρια(τήν ίδια μάρκα καί τύπο) όσα μαγαζιά έχεις στήν περιοχή σου,τράβα αστέριμούς καί σελήνη.Πρόσοχή όλα τά δεδομένα θά είναι τά ίδια (γιά τό κάθε θέμα).Καί δίνης από ένα φίλμ σέ διαφορετικό μαγαζί.Ετσι θά πάρεις μιά ιδέα.Καλίτερα νά κάνεις μόνο εμ/ση καί τά σκανάρεις εσύ Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
petrosl Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2007 ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΥΠΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ SLIDES. ΓΕΝΙΚΑ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ. Ο,ΤΙ ΤΡΑΒΑΣ ΒΛΕΠΕΙΣ. ΤΑ ΣΚΑΝΑΡΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ, ΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΣΑΙ,ΤΑ ΠΕΡΝΑΣ ΣΕ CD ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΥΠΩΜΑ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
sheliak Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2007 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!Η ιδεα με τα πολλα φιλμ πολυ καλη, θα την κανω σιγουρα.Η αληθεια ειναι οτι υποψιαζομουν το μπερδεμα που υπαρχει στον τομεα εμφανιση..θελει πολυ ψαξιμο και ειμαι διατεθημενος να το κανω..Μου φενεται οτι για την αστροφωτογραφιση με φιλμ η μονη λυση για ΣΩΣΤΗ δουλεια ειναι το πρωσοπικο εμφανιστηριο..
sevax Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2007 Σύμφωνοι,γιαυτό λέω μόνο εμ/ση στά αρνητικά.Καί εγώ όταν τραβάω φιλμάτες κάνω διαφάνειες. Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
sheliak Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2007 Παντως παρα την δυσκολια του φιλμ ,και μιλαω χωρις να εχω καποια πειρα.., θεωρω οτι η αναλογικη φωτογραφιση και η ψηφιακη φωτ/ση στην αστροφωτογρααφιση πρεπει να συνυπαρξουν μεχρι ενα σημειο.Και εννοοω το να μην υποσκελιστουν τα αναλογικα μεσα απο τον ''ψηφιακο κοσμο'' γιατι καθε μεθοδος εχει τις δικες της ''ομορφιες''...και σταματω εδω γιατι ισως ξεφευγω απο το θεμα αστροφωτογραφιση.
sheliak Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2008 Η χρήση φιλμ στα αστεροσκοπεία έχει (ή μάλλον είχε) ένα πρόβλημα. Το ότι στο πέρας του χρόνου, τα φιλμ που χρησιμοποιούσε το αστεροσκοπείο για να βγάλει τις φωτογραφικές πλάκες, με τις οποίες θα έκανε τις διάφορες μελέτες, έπρεπε να βρίσκονταν πάντα στις ίδιες ακριβώς συνθήκες, Αυτό γιατί η παραμικρή αλλαγή στην ποιότητα τους, στην σύσταση τους (η σε οποίον άλλο παράγοντα..) θα μπορούσε να δημιουργήσει διαφορετική αποτύπωση (ενός αστέρα για παράδειγμα) (διαφορετική αμαύρωση) Αποτέλεσμα αυτού: η σύγκριση φωτογραφικών πλακών που απεικονίζουν το ίδιο πράγμα και των οποίον η λήψη έγινε σε διαφορετικό χρονικό διάστημα (πχ 7 χρονιά) να παρουσιάζει πρόβλημα (αφού το ίδιο αντικείμενο παρουσιάζεται διαφορετικά-διαφορετική αμαύρωση). Τώρα γιατί το έγραψα αυτό? Απλά το έμαθα σήμερα και από την μια μου έκανε εντύπωση η δυσκολία αυτή αλλά από την αναρωτήθηκα πως αντιμετώπιζαν αυτό το πρόβλημα. Πως μπορεις εξασφαλισεις ιδιας ποιότητας φιλμ για ενα τοσο μεγαλο χρονικα διαστημα. Γνωρίζει κανείς τίποτα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα