Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Χθες ήταν η δεύτερη μέρα παρατήρησης με το νέο μου SW 8'' dob (με τον standard εξοπλισμό + ένα φτηνο-barlow 2x).

Έχοντας προηγούμενη "εμπειρία" με τη χρήση ενός αναξιόπιστου τηλεσκοπίου με μηδαμινή διάμετρο και αμύθητη αστάθεια(!!!) μπορώ να πω πως αρκετά πράγματα μου φάνηκαν σχετικά εύκολα....

Ο καιρός δεν βοήθησε καθόλου βεβαια....υγρασία και συννεφιά, την περισσότερη ώρα περίμενα παρά έψαχνα....κατάφερα να δω Μ31 (έτσι πιστεύω τουλάχιστον-χαχχαχα) και κατάφερα να δω και λίγο τον Άρη, πριν τον κρύψουν τα σύννεφα!

Πραγματικά αυτό το τηλεσκόπιο έχει προοπτική να μας χαρίσει πολύ καλές ουράνιες εικόνες! λίγη υπομονή με τον καιρό θέλει μονο:)

[-o< plz keep the sky clear!!
Δημοσιεύτηκε

Την επόμενη εβδομάδα θα είμαι Ιαπωνία...

Δεν χτυπας κανα Takahashi απο japan μπορει και να το βρεις αρκετα φτηνοτερο :wink:

Φιλικα Δημητρης O:)

Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
Δημοσιεύτηκε

Πανάκριβα ΟΛΑ στην Ιαπωνία.......... Μέχρι και ο καφές.....

Δεν θα με χάλαγε ένα Takahashi αλλά μου λείπουν μερικές χιλιάδες Ευρώ ή καλύτερα μερικά εκατομμύρια Γιεν.....

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

Arthur C. Clarke

http://vip-digital-imaging.blogspot.com

Δημοσιεύτηκε
Πριν μια εβδομάδα περίπου ο Κρόνος περνούσε δίπλα από την Αφροδίτη..Έτρεξα το Starry Night στο PC και είδα πότε περίπου θα περνούσαν από το μπαλκόνι του σπιτιού μου(κατά τις 6:10 περίπου)...Ωραία μέχρι εδώ...πράγματι άρχισε από τα ανατολικά να φαίνεται λαμπερή λαμπερή η Αφροδίτη..τη παρατήρησα αρκετά με το τηλεσκόπιο και είδα πως ήταν στην μισή της φάση κλπ κλπ..Στην συνέχεια προσπάθησα να βρω τον Κρόνο αφού το πρόγραμμα μου έλεγε πως ήταν ακριβώς δίπλα..Άφαντος ο Κρόνος παιδιά..πουθενά.Μάλλον λόγο του αρκετού φωτός από τον ήλιο δεν φαινόταν τι να πω...

www.retrovisions.gr

www.retrosystem.gr

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης