Draco Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2007 Παιδιά καλησπέρα. Σήμερα καθώς προσπαθούσα να κάνω collimation (ασχετο αν το άφησα γιατί μου φάνηκε ότι τα οπτικά ήταν οκ) είδα μια καφέ κηλίδα (σαν λεκές) στο πρωτεύον κάτοπτρο. Επηρεάζει αυτό την παρατήρηση ή πρέπει να κάνω κάτι για να απομακρύνω αυτό το καφέ σημάδι (περίπου 2 mm) κοντά στο κέντρο του πρωτεύοντος? Δεν τολμώ βέβαια να σκεφτώ ότι πρέπει να βγάλω το κάτοπτρο..Θα εκτιμούσα την βοήθειά σας.. Και κάτι τελευταίο..Σήμερα είδα κι εγω για πρώτη φορά τον Δία..Αν και από την Αθήνα φαινόταν εντυπωσιακός και μπόρεσα και διέκρινα και κάποιες ζώνες.. EQ6 Sky Scan Pro, Skywatcher dob 8, Skywatcher 70/500, Canon 400D, Webcam PHILIPS - SPC900NC
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2007 Στο πίσω μέρος του κατόπτρου την είδες? Αν ναι, δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα.
Draco Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2007 Στο πίσω μέρος του κατόπτρου την είδες? Αν ναι, δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα. Αν ήταν στο πίσω μέρος δεν θα ανησυχούσα..είναι εσωτερικά στον καθρέφτη του πρωτεύοντος..δεν ξέρω και πολλά..Πρέπει να κάνω κάτι?? EQ6 Sky Scan Pro, Skywatcher dob 8, Skywatcher 70/500, Canon 400D, Webcam PHILIPS - SPC900NC
παναγιωτης Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2007 Δεν σε επηρρεάζει. Αρκεί να μην είναι τίποτα χημικό ( βλέπε κουτσουλιά) κ σου χαλάσει καμιά επίστρωση... Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο...
Draco Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2007 Δεν σε επηρρεάζει. Αρκεί να μην είναι τίποτα χημικό ( βλέπε κουτσουλιά) κ σου χαλάσει καμιά απίστρωση... Δεν νομίζω να είναι κουτσουλια αν ήτανε θα τα είχε πασαλέιψει όλα έτσι δεν είναι?? Μια μικρή καφέ κηλίδα 2 mm είναι.. EQ6 Sky Scan Pro, Skywatcher dob 8, Skywatcher 70/500, Canon 400D, Webcam PHILIPS - SPC900NC
Altinakis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2007 ΚΑι γω εχω μια επιφανεια αρκετα μεγαλη (περι τα 1/5 της επιφανειας του) που εχει μια καπως ανοικτη καφε πρασινη γλιτσα θα ελεγα, διαφανη μεν αλλα ορατη απο μπροστα... Το φως περναει απο εκει σιγουρα αλλα για να λενε τα παιδια μαλλον δεν εχουμε προβλημα.... Διαβασε τον Thread μου » When Dreams Come True! (with a Skywatcher Dobsonian 8') Alt < γραφω για το Collimation που εκανα και εβαλα και φωτο... Τα τηλεσκοπια μας πρεπει να ηρθαν μαλλον καλιμπραρισμενα μαγκα... Τυχεροι ειμασατν!! Ξερετε τι δεν ειχε το κουτι με το τηλεσκοπιο??? Ελειπαν τα πλαστικα ασπρα καπακακια για να κρυφτουν η βιδες της βασεις... Τις ειχε σε εσας??? Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
Draco Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2007 Το φως περναει απο εκει σιγουρα αλλα για να λενε τα παιδια μαλλον δεν εχουμε προβλημα.... Διαβασε τον Thread μου » When Dreams Come True! (with a Skywatcher Dobsonian 8') Alt < γραφω για το Collimation που εκανα και εβαλα και φωτο... Τα τηλεσκοπια μας πρεπει να ηρθαν μαλλον καλιμπραρισμενα μαγκα... Τυχεροι ειμασατν!! Ξερετε τι δεν ειχε το κουτι με το τηλεσκοπιο??? Ελειπαν τα πλαστικα ασπρα καπακακια για να κρυφτουν η βιδες της βασεις... Τις ειχε σε εσας??? Αφού το λένε τα παιδιά να μήν ανυσυχώ..Και εμένα από ότι φαινεται ήταν κολιμαρισμένο το τηλεσκόπιο.Τα πλαστικά καπάκια και σε μένα έλειπαν αλλά δεν με πειράζει καθόλου Φιλικά Κώστας EQ6 Sky Scan Pro, Skywatcher dob 8, Skywatcher 70/500, Canon 400D, Webcam PHILIPS - SPC900NC
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα