sevax Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2007 Δέν ξέρω αν τό έχετε πάθει καί εσείς,εγώ τήν έπαθα. Χθές τό βράδυ ετοιμάζοντας νά κάνω δοκιμές στίς Πλειάδες,κάι Ωρίον, καί ανεβαίνοντας στήν ταράτσα, βλέπω τήν καταιγίδα πάνω απ'τήν Αθήνα στά ΝΑ-μου.Στά γρήγορα (αυτά δέν κρατάνε πολύ) τρίποδα-κάμερα καί μπάμ-μπούμ.Κάποια στιγμή βλέπω στήν φωτ.μηχανή τό long Exp. NR Νά είναι στό OF : Αποτέλεσμα (οταν τήν έβαλα στό ON) νά έχω βγάλει στίς ποιό θεαματικές μέ άσπρα,κόκκινα,μλέ(καραβάκια) πίξελ.Καί δέν έκανα τίς δοκιμές στίς Πλειάδες κ.τ.λ.π. γιατί ύστερα..( είλθε ο..έρωτας ) έκλεισε ο ουρανός Υ.Γ.Τό όρος Αιγάλεω, καί στό βάθος αριστερά (τά φωτάκια) ο Υμητός .Η θέση τής κάμερας Έλευσίνα Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
sevax Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2007 Γιά νά γλυκάνω τόν πόνο μου, τό έριξα στήν καλιτεχνία.Αυτές είναι μέ Long Exp. ON. Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
Altinakis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2007 Τι να πω sevax τωρα μας εχεις στειλει ολους! Πολλοι ωραιες οι φωτογραφιες σου (με Photoshop οι αλλαγες των χρωματων ή με φιλτρα?). Με το Stellarium ολα καλα? Εδω Θεσσαλονικη ολα συννεφιασμενα αλλα απο σημερα το βραδυ καθαριζει. Περιμενω με αγωνια φιλε μου. Στο επανιδειν. Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
quendi Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2007 Κύριε Δημήτρη με τι ISO χρησιμοποιήσατε το NR? Γενικά κάνει δουλειά σε υψηλά ISO, 800-1600. Αν το χρησιμοποιήσεις στη Nikon σε μικρό ISO πχ 200 (στη δική μου D50) βγάζει τέτοια "όμορφα" pixels σε μεγάλη όμως έκθεση, ενώ αν το έχεις στο off και για περισσότερη της μισής ώρας έκθεση η φωτογραφία είναι τέλεια..γενικά δεν ενδείκνυται το NR πιστεύω.. Φιλικά,Παναγιώτης Αντωνόπουλος
koyote Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2007 Εκπληκτικη επεξεργασια!!! Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2007 Η 2.jpg είναι κορυφή!
Bi2L Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2007 Νομιζω οτι η 1.jpg ειναι ολα τα Λεφτα. (βεβαια δεν μου αρεσουν τα καλωδια και το θερμοσιφωνο αλλα... Ελλαδα ειμαστε ) Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
sevax Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2007 Γιά σέ όλους.ευχαριστώ Λοιπόν αγαπητέ Παναγιώτη, το NR επιβάλετε νά είναι στό ON΄σέ συνθήκες χαμηλού φωτισμού, πόσο μάλον στίς αστροφωτογραφίες, ανεξαρτήτου ASA. Απλά στίς μεγάλες τιμές είναι ποιό έντονο τό πρόβλημα,πρόσεξε τήν Νο 7 είναι στό OF, οί άλλες είναι στό ON.Θέλει όπως ξέρης άλλο τόσο χρόνο γιά να γράψιμο στήν κάρτα.Στίς Περσίδες στόν Πάρνωνα είμαστε στό ίδιο <<οικόπεδο>>;Ολες οί φωτό είναι στά 200 ASA, 30" f16. Οταν ξεκίνησα τήν αστροφωτογράφηση έκανα πολλές δοκιμές, αυτές είναι οί πρώτες σέ αρχείο raw. koyote, Altinakis, τήν επεξεργασία τήν έκανα στά αρχεία RAW στό CS3, <<παίζοντας>> χωρίς φίλτρα, (ξέρω πολύ βασικά πράγματα).nickthegreek13_7 , Bi2L θέλοντας νά διασκεδάσω τήν στεναχώρια μου, "ξενύκτησα" κάνοντας πολλά "καλιτεχνικά σχέδια" όσο ΄γιά καλώδια,θερμοσίφωνες κ.τ.λ.π. θά κάνω ποιό προσεκτικό crop. Υ.Γ.Νά είστε καλά :D Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
sevax Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2007 Τι να πω sevax τωρα μας εχεις στειλει ολους! Πολλοι ωραιες οι φωτογραφιες σου (με Photoshop οι αλλαγες των χρωματων ή με φιλτρα?). Με το Stellarium ολα καλα? Εδω Θεσσαλονικη ολα συννεφιασμενα αλλα απο σημερα το βραδυ καθαριζει. Περιμενω με αγωνια φιλε μου. Στο επανιδειν.Κάνε.....προσευχές όπως όλοι μας.Τά λέμε ότι θέλεις. Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα