ATARGATIS Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2004 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2004 Το ζεύγος Γούντ, ταξινομώντας και ολοκληρώνοντας μακροχρόνιες έρευνες και μελέτες της Εντνα Λέι, ισχυρίζεται ότι κατάφερε να αποκωδικοποιήσει την Ιλιάδα, αποκαλώντας την <<έπος των νυχτερινών ουρανών>>. Λένε δηλαδή ότι πέρα από την εξιστόριση κατορθωμάτων μυθικών ηρώων, στήν ουσία τους τα έπη είναι κωδικοποιημένα κείμενα αστρονομίας και γεωγραφίας,και μάλιστα πολύ προχωρημένης αφού ήδη γνώριζαν την μετάπτωση του άξονα της γής,και τις κινήσεις ουρανίων σωμάτων. Τα 650 αστέρια που γνωρίζει ο Όμηρος τα ταξινομεί σε 45 αστερισμούς που αντιστοιχούν στα εμπόλεμα συντάγματα , καθώς και τα βασίλεια. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους το βασίλειο του Μενελάου αντιστοιχεί στόν αστερισμό του Σκορπιού , και η πρωτεύουσα Σπάρτη στόν Αντάρη, λαμπρότερο αστέρα του αστερισμού. Οι υπόλοιπες πόλεις του βασιλείου και οι δρόμοι που τις ενώνουν σχηματίζουν το σχήμα του αστερισμού.Η πρωτεύουσα πόλη κατέχει την ίδια θέση που κατέχει και ο κυρίαρχος αστέρας στόν αστερισμό. Το βασίλειο του Αγαμέμνονα αντιστοιχεί στόν αστερισμό του Λέοντα και οι Μυκήνες στόν α του Λέοντα. Η Φωκίδα στόν Κύκνο και οι Δελφοί στόν Ντενέμπ. Η Τρωάδα στη Μεγάλη Άρκτο, ο Ελλήσποντος στόν Υδροχόο, και η Βοιωτία στόν Δράκοντα Το αξιοσημείωτο είναι ότι η γεωγραφική προβολή των βασιλείων, με τις πόλεις τους , σε σύγχρονους χάρτες, πράγματι ταιριάζει με την αστρονομική απεικόνιση των αστερισμών. Οι δε πόλεις πρωτεύουσες κατέχουν στο σχήμα την ίδια θέση με αυτή του κυρίαρχου αστέρα του αστερισμού. τι λέτε ; δεν ξέρω πολλά πραγματα για τους αστερισμούς -ελπίζω ομως να μάθω .. μπορειτε να βοηθήσετε ; Απο το βιβλίο η Μυστική Ιλιάδα του Ομήρου .. Ελλάδα και ήλιο ο πρώτος να βλέπω.
MARINOS Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2004 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2004 Μου φαίνεται σαν παραλλαγή των "μύθων" για τις πυραμίδες και τους Μάγιας.Οι πρώτες δείχνουν (και καλά) κάποια γνωστά αστέρια, ενώ οι δεύτεροι γνώριζαν ότι ο Σείριος είναι διπλό σύστημα.Απο ότι έχω καταλάβει, οι σοφοί που "αποκωδικοποιούν" φοβερά μυστικά, μάλλον δίνουν αυθαίρετες εξηγήσεις στα αρχαία κείμενα ώστε να ταιριάζουν σε οποιοδήποτε αποτέλεσμα θέλουν.Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι οι σχηματισμοί των αστερισμών έχουν το "ταίρι" τους σε χιλιάδες πόλεις σε ολόκληρο τον πλανήτη, όχι μόνο στην αρχαία Ελλάδα. Χρήστος Μαρινός
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα