Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα σας! Θα ήθελα να πάρω κάποιο δώρο στο αρραβωνιαστικό μου και δεν ξέρω ποια φωτογραφική μηχανη να διαλέξω! Είμαι ανάμεσα στην CANON EOS 400D και την OLYMPUS E 510! Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε να επιλέξω?? Είμαι λίγο έως πολύ άσχετη και δεν μπορώ να κρίνω!!! Θα ήθελα αν μπορούσε με την φωτογραφική μηχανή να κάνει και αστροφωτογράφηση έχει αγοράσει το τηλεσκόπιο dobsonian 10! Θα ήθελα μία πάρα πολύ καλή φωτογραφική μηχανή (reflex) υψηλών επιδόσεων!!!!! Οι δύο επιλογές μού είναι καλες ή προτείνετε καμία άλλη;;;

Σας ευχαριστώ πολυ!

Δημοσιεύτηκε
Η olympus είναι πάρα πολύ καλή μηχανή και πριν μάθω το astrovox θα σου έλεγα να την πάρεις αλλά οι περισσότεροι, μην πω όλοι,που ασχολούνται με αστροφωτογραφία έχουν canon.Πάρε την canon και δεν θα έχεις καμιά αμφιβολία για το αποτέλεσμα!

Κυριάκος Καβακλιώτης

41 . 05΄. 55΄΄ Ν

23 . 33΄. 25΄΄ Ε

Δημοσιεύτηκε

Πρώτα από όλα, με dobs δεν κάνεις αστροφωτογράφηση, αντε κανένα shot πλανήτη και αυτό όχι με DSLR. Οπότε μάλον θα δώσεις αρκετά λεφτά τσάμπα. Εγώ στην θέση σου θα του αγόραζα κανένα καλό προσοφθάλμιο (πχ Nagler) ή ένα binoviewer. Ή, αν σε παίρνει για 1500 ευρώ, μια ισημερινή βάση EQ6 pro, οπότε να μπορεί να κάνει και φωτογράφιση (του χρόνου του πέρνεις και την DSLR)

Αν πάντως επιμένεις, η Canon έχει μικρότερα επίπεδα θόρυβου (πολύ σημαντικό στην αστροφωτογραφία) ενώ η Olympus δεν έχει το -πολύ ενοχλητικό- φίλτρο που έχει ή Canon που κόβει το υπέρυθρο, και μαζί του και άλλες περιοχές του κόκκινου (σημαντικές στην αστροφωτογράφιση). Νομίζω μάλιστα η Olympus έχει και LCD preview (ή μήπως την μπερδεύω με άλλην; )

Εγώ προσωπικά θα έπερνα την Canon, αλλα και η άλλη καλή είναι.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης