Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
hi παιδες πως μπορω να βρω το μεγεθος του ccd αισθητηρα της cctv καμερας που θελω να αγορασω αναφερει εναν αριθμο 1/4 και σε αλλες 1/3 σε τι μεταφραζετε αυτο παιζει ρολο?

meade sn6 f/5_BRESSER

mount:skywatcher eq6

Δημοσιεύτηκε
hi παιδες πως μπορω να βρω το μεγεθος του ccd αισθητηρα της cctv καμερας που θελω να αγορασω αναφερει εναν αριθμο 1/4 και σε αλλες 1/3 σε τι μεταφραζετε αυτο παιζει ρολο?

Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι η αναφορα ειναι σε ιντσες ... 1/4" ... 1/3" ....

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Δημοσιεύτηκε
Το νούμερο αυτό (1/4'' , 1/3'' κλπ) είναι ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ του μεγέθους του αισθητήρα, μην περιμένεις ότι τοσο ακριβώς είναι. Για να το βρεις είτε στο λέει ο κατασκευαστής, ή ακόμη καλύτερα, ψάχνεις να βρεις ποιό CCD "φοράει" ή κάμερα και κατεβάζεις τα specifications απο τον κατασκευαστή

Φυσικά και παίζει ρόλο, ανάλογα το συνολικό μεγεθος του αισθητήρα (δηλαδή το μέγεθος του κάθε πιξελ επί την αναλυση) η κάμερα συμπεριφέρεται διαφορετικα, και "δένει" διαφορετικά με το κάθε τηλεσκοπιο (όσο αφορα την ευαισθησία, το πεδίο που δείνει, την διακριτική ικανότητα κλπ κλπ). Οι web cameras στυλ SPC900 έχουν συνήθως CCD 1/4''. Πολλές από τις CCTV που θα βρεις έχουν 1/3'' . Κάποιες minitron CCTV έχουν βάλει 1/2''. Υπάρχουν μετατροπές για τις Philips που αλλάζεις τον αισθητήρα με μεγαλύτερο, και μπορούν να εφαρμοστούν και σε κάποιες CCTV

Ελπίζω να βοήθησα

Δημοσιεύτηκε

thanks!

να ρωτησω κατι ακομα πχ με την spc900(1/4) βλεπω την σεληνη πολυ μεγενθημενη και με μικρο πεδιο δηλαδη με cctv1/3 θα εχω μεγαλυτερο πεδιο

και ιδιο ζοομ

meade sn6 f/5_BRESSER

Δημοσιεύτηκε

Μεγαλύτερο πεδίο, μικρότερη μεγένθυνση, εξαρτόμενα πάντα από το μέγεθος πίξελ Χ ανάλυση (οχι το "ονομαστικό" μέγεθος του CCD).

Κατέβασε το ccdcalc του Wodaski, http://www.newastro.com/newastro/downloads/ccdcalc/ccdcalcfull.exe

και βάλε τα στοιχεία της καμερας / τηλεσκοπίου σου, δεν υπαρχει ποιό παραστατικός τρόπος να το δεις. Υπόψη, το Arc-seconds / pixel ιδανικά πρέπει να είναι κοντα στο 2. Και οι cctv έχουν ποιό μεγάλα CCD (κατά κανόνα) γιατί είναι ποιό φτηνά από αυτά που χρησιμοποιούνται στις web/astronomic κάμερες (μισή τιμή). Αλλά πληρώνεις κάτι για αυτήν την φτήνια, και δεν είμαι σίγουρος ότι αξίζει τον κόπο.

Δημοσιεύτηκε

φυσικα και δινεις κατι οπως και για ολα

αλλα δεν ειμαι διαθετιμενος να παρω κατι super duper!

πιστευω πως με τον τροπο που παω να το πατενταρω θα βγαλω καλουτσικα αποτελεσματα παντως ποιο καλα απο την spc900.λοιπον θα σου πω πως θα το

κανω και πες μου την γνωμη σου! 1αγοραζω μια cctv 1/3 0.8lux f:1.0

εχει απιστευτει εικονα 2.την φτιαχνω για να μπαινει στο bresser

3.την συνδεω με το επιτραπεζιο dvd-r που εχω παντα με εγγραφη σε hi-res

9.8mbit/s 4.rec (ετοιμα τα βιντεακια σε καλη αναληση και με καλο fps

5.συνουσιαζω το ρουλη(pc moy) με το dvd-r μεσω sb1394. 6.

ανοιγω το pinnacle studio 9. (7)και κανω real time record σε avi χωρις

συμπιεση σε RGB24-UYVY ή YUY2 SE 30FPS με αναλυσει 720χ576. (8)και ειμαι ετοιμος να βαλω στο registax!

νομιζω θα κανει δουλεια!

meade sn6 f/5_BRESSER

Δημοσιεύτηκε

Μα αφού σου έχω πει την γνώμη μου, αμφιβάλω αν θα σου δώσει καλά frames και θα χάνει λόγω συμπίεσης. Θες USB2, grabber (πχ τον av250) και losseless codec, ή/και mini-DV. Τα DVD video writers δεν έχουν πολύ καλή ποιότητα, κάνουν συμπίεση, κατώτερη του mini-dv.

Και σε κάθε περίπτωση η τεχνική σου θα δουλέψει μόνο για πλανητική, και -πίστεψέ με- είναι πολύ ποιό εύκολο και απλό με την Philips. Εντάξει, το 1/3'' είναι ατού, αλλά με ένα SC3 modification (γιατί όχι και SC4) μπορείς να κάνεις την SPC να πετάει.

Mην κοιτάς τι λένε, 0.8 lux @ f/1.0, που θα το βρεις εσύ το f 1.0 ; Η 1004χ που έχω εγώ είναι 0.003 lux @ f/1.8. Οταν μπαίνει στο 8'' είναι f/6, οπότε πόσα lux είναι ;

Για long exposures θες modifications και ίσως ποιό ευαίσθητο CCD. Το modification για long exposures είναι ευκολο, ο χειρισμός και η επεξεργασία μετα είναι πολύ ποιό δύσκολες από την SPC (ή μαλλον από μια ATIC).

Φαντάζομαι έχεις δει αυτο: http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=4083

Δημοσιεύτηκε

Οι μετατροπές υπάρχουν σε πολλά μέρη στο Internet, και στα Αγγλικά. Ψάξε στο google για philips webcam modιfications Steve Chambers astronomy.

Λίγη ιστορία: τo SCx (όπου χ = 1 2 3 4) προέρχεται από τα αρχικά του ονόματος του Steve Chambers, του "τρελάρα" που έκανε τα modifications στις Philips στις αρχές της χιλιετίας, και που μαζί με τον Jon Grove φιάξανε τις κάμερες Artemis (οι περισοτερες λέγονται τώρα ATIC , http://www.artemisccd.co.uk/Artemis_Cameras.htm ) . Τα modifications είναι SC1 (long exposure), SC2 (peltier coοlling) SC3 (αντικατάσταση με CCD 1/3'') και SC4 (όχι από τον Chambers, αντικατάσταση με CCD 1/2'', ένα "τεράστιο" συγκριτικά CCD). Υπόψη, ο Jon Grove ειναι αυτός που είχε βγάλει πρώτος το modification για long exposures για την CCTV 1004X που έχω εγω, και η πρώτη τους Artemis ήτανε βασισμένη σε αυτό (όπως και οι κάμερες SAC άλλωστε). Αλλά ο Chambers ποτέ δεν το γούσταρε, και για αυτό οι επόμενες κάμερες τους δεν ήτανε CCTV-based, αλλά μετατροπές SC. Οι κορυφαίες τους είναι αυτή που είναι γνωστή σαν ATIC 16HR (2/3'' αν θυμαμαι καλά; ) και φυσικα οι τελευταία τους ART 11002 που είναι full 35mm format.

Πίστεψέ με, ότι πατέντα μπορούσε να γίνει με συμβατικά CCD την έχουν κάνει ήδη αυτοί οι δύο (και όχι μονο αυτοί), ήδη από το 2002. Και δεν συμφερει ποια τον ερασιτέχνη να τις φιάχνει μονος του, φρόντισε ο Chambers να δώσει το κατώτερο λογικό κόστος. Το CCD της 16HR (το ίδιο που φοράει και η Nikon D70 νομίζω ; ) κάνει 500 ευρώ λιανική. Πόσο θα κερδίσεις αν φιάξεις μόνος σου μια 16HR-like ; Την αγοράζεις και τα έχεις έτοιμα, δοκιμασμένα και χωρίς πολύ κόπο. Απλά με τις Phillips μπορείς να κάνεις τις μετατροπές μόνος σου, αλλά, ακόμη και αν βάλεις peltier cooler, και πάλι ΔΕΝ θα έχεις τα 16bit της ATIC 16, τουλάχιστον όχι σε λογικό κόστος.

Δημοσιεύτηκε

τα ξεκαθαρισα ολα τωρα λοιπον αυτο που με συμφερει ειναι αγοραζω μια

dslr (olympus e510 me 60sec χρονο εκθεσεις)

αφηνω την spc900 οπως εχει για πλανητικη και μονο

νομιζω ειναι η καλητερη λυση.α!και παιρνω ενα φιλτρο ir-cut.

δεν ειναι καιρος για πολλα εξοδα αν και τσουζει λιγο η olympus αλλα οκ

παντα ηθελα καμερα με αποσπομενους φακους.ετσι για την τρελα μου!:mrgreen:

meade sn6 f/5_BRESSER

Δημοσιεύτηκε

Σε παρόμοια απόφαση κατέληξα και εγώ, μόνο που εγώ πήρα με 300 ευρώ μια EOS 300D από ebay. Την Philips μην την απορίπτεις από τώρα για long exposures. Ειναι καλή για πλανητική αλλά μπορεί να κάνει και ωραία DSO αν το ψάξεις. Ισως μάλιστα να έπρεπε να δοκιμάσεις με την SPC οσο περισσότερο μπορείς πριν προχωρήσεις σε αγορά, τότε θα έχεις πάρει μια γνώμη για τους κόπους του σπορ :) και θα ξέρεις καλύτερα τι σου ταιριάζει.

Eγώ κράτησα την CCTV μιας και την είχα ήδη τροποποιήσει (και μου αρέσει να ψάχνομαι, άσχετα απο οτιδήποτε αυτή η πλακετούλα παίρνει από πολλές τροποποιήσεις) και έχω για πλανητική μια Quickcam pro5000 που μου την χαρίσανε (δες φωτο του giorgosgr με αυτήν, και αυτη καλή είναι, και έχει και πραγματικο USB2.0)

Καλή συνέχεια

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης