Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Η NASA έδωσε την οριστική έγκριση για την εκτόξευση την Τρίτη του διαστημικού λεωφορίου Discovery, το οποίο θα μεταφέρει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό έναν κύλινδρο σε μέγεθος λεωφορείου, πάνω στον οποίο θα συνδεθούν τους επόμενους μήνες τα νέα εργαστήρια της Ευρώπης και της Ιαπωνίας.

 

Το σκάφος βρίσκεται εδώ και ημέρες στην εξέδρα του Διαστημικού Κέντρου Φλόριντα και η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε από το Σάββατο. Η μετεωρολογική υπηρεσία δίνει τη Δευτέρα πιθανότητα 60% να είναι κατάλληλες οι καιρικές συνθήκες την προγραμματισμένη ώρα εκτξευσης στις 11.38 τοπική ώρα (18.38 ώρα Ελλάδας).

 

Παρόλο που η NASA έδωσε την Κυριακή το οριστικό πράσινο φως, οι μηχανικοί της υπηρεσίας ανησυχούν για τη σταθερότητα των πυρίμαχων πλακιδίων που θα προστατεύσουν το σκάφος κατά την επανείσοδό του στην ατμόσφαιρα. Το 2003, η αποκόλληση ενός πλακιδίου προκάλεσε την καταστροφή του διαστημικού λεωφορείου Columbia, ενώ παρόμοιες φθορές παρατηρήθηκαν και στις επόμενες αποστολές.

 

Το επταμελές πλήρωμα του Discovery περιλαμβάνει τον Ιταλό Πάουλο Νέσπολι της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος.

 

Το διαστημικό λεωφορείο θα μεταφέρει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό την ιταλική μονάδα Harmony, έναν κύλινδο από αλουμίνιο βάρους 14,3 τόνων, ο οποίος φέρει έξι θυρίδες πρόσδεσης.

 

Μία από τις θυρίδες θα καταληφθεί από το ευρωπαίκό εργαστήριο Columbus, που προγραμματίζεται να εκτοξευτεί στις 6 Δεκεμβρίου, και μία ακόμα θα υποδεχθεί το ιαπωνικό εργαστήριο Kibo, που αναμένεται να φτάσει στο τροχιακό συγκρότημα στις αρχές του 2008. Για την εγκατάσταση του Ηarmony θα απαιτηθούν πέντε διαστημικοί περίπατοι συνολικής διάρκειας άνω των 30 ωρών.

 

Η συναρμολόγηση του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, ένα πρόγραμμα 100 δισ. δολαρίων στο οποίο συμμετέχουν 16 χώρες, απαιτεί τουλάχιστον 11 ακόμα αποστολές του διαστημικού λεωφορείου, πριν το σκάφος παροπλιστεί οριστικά το 2010.

842153_b.jpg.b3830b993939a222509db2a30896d57f.jpg

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Με προλαβες φιλε μου!!! :wink:

 

Να υπενθυμισω το επισημο site οπου μπορειτε να δειτε νεοτερα για την αποστολη του Discovery STS-120 :

http://www.nasa.gov/mission_pages/shuttle/main/index.html

 

Και εδω μπορειτε να παρακολουθησετε ζωντανα τις προετοιμασιες , την εκτοξευση αλλα και ολη την αποστολη και τις εργασιες στον ISS :

http://www.nasa.gov/multimedia/nasatv/ (καντε κλικ στο Launch NASA TV Viewer και θα ανοιξει ξεχωριστο παραθυρακι :wink: )

 

Ένα αξιοσημειωτο γεγονος ειναι οτι 1η φορα στην ιστορια των διατημικων αποστολων θα συμβει να κυβερνησουν ταυτοχρονα γυναικες στο Διαστημικο Σκαφος και στον Διεθνη Διαστημικο Σταθμο! Προκειτε για τις Pamela A. Melroy commander του Discovery και Peggy Whitson commander του ISS (Expedition16) .

 

Καλη επιτυχια σε ολους!

=D>

astonomyvd6.jpg

Ένα αστέρι πέφτει...πέφτει, το κοιτώ στον ουρανό... :cheesy:

Δημοσιεύτηκε
Ένα αξιοσημειωτο γεγονος ειναι οτι 1η φορα στην ιστορια των διατημικων αποστολων θα συμβει να κυβερνησουν ταυτοχρονα γυναικες στο Διαστημικο Σκαφος και στον Διεθνη Διαστημικο Σταθμο! Προκειτε για τις Pamela A. Melroy commander του Discovery και Peggy Whitson commander του ISS (Expedition16) .

 

[kafros mode on]Ωχ, άμα πιλοτάρουν τα διαστημόπλοια όπως οδηγούνε, προβλέπω να ακούμε τα ξημερώματα της Τετάρτης ειδήσεις του στυλ "Καρφώθηκε το Discovery στον ISS", "νέα ηλιακά πανέλα θέλει ο ISS μετά τη σύγκρουση με το Discovery", "Απίστευτο: καταφέραν να τρακάρουν στο Διάστημα!" κοκ :twisted: [/kafros mode off]

 

Πλάκα κάνω... :cheesy: :cheesy: :cheesy: Πάντως είναι κρίμα να πετάνε ακόμα αυτές οι σακαράκες...

Σκόρπιες σκέψεις:

 

http://ngc253.blogspot.com/

travel... without movement...

Δημοσιεύτηκε

ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΒΡΕ CANOPUS!!!! [-X [-(

 

 

Σε λιγα λεπτα (18:38 ) θα γινει η εκτοξευση του Discovery STS-120.

Δειτε την στην NASA TV (λινκ σε παραπανω ποστ).

Καλο ταξιδι!

:cheesy:

astonomyvd6.jpg

Ένα αστέρι πέφτει...πέφτει, το κοιτώ στον ουρανό... :cheesy:

Δημοσιεύτηκε
Μακρια μακρια :mrgreen: :mrgreen:

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

 

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
Το διαστημικό λεωφορείο Discovery εκτοξεύθηκε την Τρίτη στις 11:38 (18:38 ώρα Ελλάδας) από το ακρωτήρι Κανάβεραλ. Το διαστημικό λεωφορείο μεταφέρει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό έναν κύλινδρο σε μέγεθος λεωφορείου, πάνω στον οποίο θα συνδεθούν τους επόμενους μήνες τα νέα εργαστήρια της Ευρώπης και της Ιαπωνίας.

 

 

Σύμφωνα με τη NASA, δύο λεπτά μετά την εκτόξευση οι δυο προωθητικοί πύραυλοι αποσπάστηκαν, όπως προβλεπόταν, από το διαστημικό λεωφορείο το οποίο συνεχίζει την πτήση του προς τον ISS.

 

Κατά τη διάρκεια της αποστολής το επταμελές πλήρωμα του Discovery θα εγκαταστήσουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό την ιταλική μονάδα Harmony, έναν κύλινδο από αλουμίνιο βάρους 14,3 τόνων, ο οποίος φέρει έξι θυρίδες πρόσδεσης.

 

Μία από τις θυρίδες θα καταληφθεί από το ευρωπαίκό εργαστήριο Columbus και μία από το ιαπωνικό εργαστήριο Kibo -αναμένεται να φτάσει στο τροχιακό συγκρότημα στις αρχές του 2008.

 

Η συναρμολόγηση του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, ένα πρόγραμμα 100 δισ. δολαρίων, απαιτεί τουλάχιστον 11 ακόμα αποστολές του διαστημικού λεωφορείου, πριν το σκάφος παροπλιστεί οριστικά το 2010.

842572_b.jpg.4aa9385344b9eae84928cb15b5140e4c.jpg

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Eθνος.gr Ο πρώτος Ιταλός αστροναύτης

Στις 17:38:14 της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) η εκτόξευση του Discovery θα σηματοδοτήσει την 151η επανδρωμένη αποστολή των ΗΠΑ (και μόλις την έβδομη από το δυστύχημα του Columbia), η οποία χαρακτηρίζεται εξαιρετικά περίπλοκη και κρίσιμη για το μέλλον του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Μόλις 823" από τη στιγμή που θα πυροδοτηθούν οι ρουκέτες του διαστημικού λεωφορείου το Discovery θα μπει σε τροχιά προσέγγισης με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ο οποίος τρέχει με 27.744 χ.α.ω. σε ύψος 320 με 346 χιλιόμετρων πάνω από την επιφάνεια της Γης. Στο διαστημικό όχημα θα επιβαίνουν επτά αστροναύτες, ανάμεσα στους οποίους και ο Ιταλός Πάολο Νεσπόλι, ο οποίος θα κάνει την παρθενική του πτήση.

 

Η πτήση της 23ης Οκτωβρίου θα είναι η πρώτη για εσάς. Ποια είναι τα συναισθήματά σας γι αυτό το διαστημικό ταξίδι;

 

Πάολο Νεσπόλι: Με κατακλύζει πλήθος συναισθημάτων. Είναι το επισφράγισμα των ονείρων μου. Αισθάνομαι προνομιούχος που έχω τη δυνατότητα να εκπληρώσω ένα όνειρό μου, δεδομένου ότι τόσοι άνθρωποι έχουν όνειρα που για διάφορους λόγους δεν μπορούν να κάνουν πραγματικότητα. Νιώθω ευγνωμοσύνη και τιμή εν όψει της αποστολής, αν και θα μπορούσα να πω και λίγο «τρομαγμένος» καθώς είναι αρκετά περίπλοκη. Πάντως, ανυπομονώ να το κάνω και μάλιστα όσο πιο καλά μπορώ.

 

Ποιο είναι το καθήκον σας σε αυτήν την αποστολή;

 

Τα καθήκοντά μου αρχίζουν ήδη από τη δεύτερη ημέρα της πτήσης και έχουν να κάνουν με σειρά επιχειρήσεων με ρομποτικό βραχίονα στο πλαίσιο επιθεωρήσεων, όπως για παράδειγμα στη θερμική ασπίδα του διαστημοπλοίου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι διαστημικοί περίπατοι, τους οποίους έχω αναλάβει να κατευθύνω και να συντονίζω σε συνεργασία με την ομάδα εδάφους. Πρόκειται για πολύωρες και δύσκολες διαδικασίες, καθώς απαιτούν ιδιαίτερα λεπτούς χειρισμούς μια και είναι πολύ εύκολο να γίνει το λάθος.

 

Πόσο καιρό διήρκεσε η εκπαίδευσή σας;

 

Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης είναι αρκετά περίπλοκο. Η δική μου άρχισε περίπου δέκα χρόνια πριν, το 1998. Τα πρώτα δύο χρόνια τα πέρασα στο Χιούστον, όπου ήταν το βασικό στάδιο εκπαίδευσης. Είναι η φάση που οι άνθρωποι της NASA παίρνουν έναν κανονικό άνθρωπο και τον κάνουν αστροναύτη. Ακολούθησε το δεύτερο στάδιο, διάρκειας δύο-τριών ετών, κατά το οποίο προσπάθησα να βελτιώσω τα προσόντα που είχα αποκτήσει. Οταν πλέον τον Ιούνιο του 2006 ορίστηκα να συμμετάσχω στη STS -120, μπήκα στο στάδιο της εκπαίδευσης για την αποστολή, στο οποίο γνώρισα το υπόλοιπο πλήρωμα και τα ακριβή καθήκοντά μου. Αυτή ήταν η τελευταία, αλλά πιο δύσκολη και έντονη περίοδος, η οποία κράτησε ένα με ενάμισι χρόνο.

 

Ποιο μέρος της αποστολής σάς ενθουσιάζει περισσότερο;

 

Η συμμετοχή μου στην αποστολή είναι η αποκορύφωση ενός ονείρου, που είχα από όταν ήμουν παιδί. Μου πήρε αρκετά χρόνια μέχρι να επιλεγώ και μετά ακόμα περισσότερα χρόνια για να αποκτήσω την ικανότητα να πετάξω. Το να είμαι στο Διάστημα και το να εργάζομαι εκεί πραγματικά με συναρπάζει. Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι μέλος αυτού του πληρώματος και έχω, όπως όλοι οι υπόλοιποι, έναν πολύ ευαίσθητο και σημαντικό ρόλο να διαδραματίσω. Πριν από δύο ημέρες (σ.σ.: Πέμπτη 11 Οκτωβρίου) μας πήγαν στο Ακρωτήριο Κένεντι για την τελική εκπαίδευση. Μας έντυσαν με τις πορτοκαλί στολές, μας μετέφεραν στην ειδική πλατφόρμα απογείωσης, μπήκαμε στο πραγματικό όχημα, έγινε η αντίστροφη μέτρηση, ακούγονταν οι φωνές στο ράδιο. Ηταν πραγματικά κάτι το εντυπωσιακό. Σίγουρα η εικόνα της Γης από ψηλά είναι κάτι που ανυπομονώ να δω αλλά στην πραγματικότητα όλο το εγχείρημα είναι συναρπαστικό για μένα.

 

Το αίσθημα του φόβου υπάρχει κάπου στο βάθος του μυαλού σας;

 

Μπορώ να απαντήσω με βεβαιότητα ότι δεν νιώθω φόβο. Ομως είμαι άνθρωπος, δεν είμαι κανένας τρελός τύπος που δεν αντιλαμβάνεται πώς έχουν τα πράγματα. Ξέρω πολύ καλά πως το διαστημόπλοιο παραμένει ένα «πειραματικό» όχημα. Υπάρχουν πιθανότητες να γίνει ατύχημα. Το να πηγαίνεις στο Διάστημα είναι μια περίπλοκη, δύσκολη και ριψοκίνδυνη επιχείρηση. Εχω πλήρη επίγνωση όλων αυτών. Αλλά ταυτόχρονα, γνωρίζω ότι τα μέλη της αποστολής είναι επαγγελματίες πολύ υψηλής ποιότητας. Εργάζομαι μαζί τους για πολλά χρόνια και έχω δει πώς λειτουργούν. Εάν υπάρχει κάτι που σκέφτομαι παραπάνω είναι ο δικός μου ρόλος. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης σε αρκετές περιπτώσεις έκανα λάθη. Αν και πλέον νιώθω πανέτοιμος, στο Διάστημα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ακόμα και αν κάνω λάθος υπάρχουν άνθρωποι που θα το αντιληφθούν και θα το προλάβουν. Ομως θέλω το κομμάτι της αποστολής που μου αναλογεί, να γίνει σωστά.

 

Πόσο καιρό θα μείνετε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό; Εχετε σκεφθεί πώς θα περάσετε τον ελεύθερό σας χρόνο;

 

Η αποστολή μας είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν σχεδιαστεί ποτέ, καθώς θα διαρκέσει 15 ημέρες. Από αυτές, στον Σταθμό θα μείνουμε εννέα με δέκα ημέρες. Ως προς τον ελεύθερό μου χρόνο, θα ήθελα, δεδομένου ότι υπάρχει και η δυνατότητα, να στέλνω και να λαμβάνω e-mail, να κάνω τηλεφωνήματα. Ωστόσο, οι επικεφαλής μας ενημέρωσαν ήδη πως οι δραστηριότητες αυτές θα μπορούν το πιθανότερο να γίνουν από την 11η ή 12η ημέρα της αποστολής. Οταν δηλαδή θα αρχίσουμε να νιώθουμε καλύτερα, να καταλαβαίνουμε τι γίνεται και να είμαστε σε θέση να κάνουμε με μεγαλύτερη άνεση πράγματα. Πιο «ελεύθεροι» θα είμαστε στο τέλος της αποστολής, αν και μιλάμε για ελεύθερο χρόνο διάρκειας περίπου μισής ώρας την ημέρα.

 

Τι πιστεύετε πως θα σας λείψει περισσότερο κατά την παραμονή σας στο Διάστημα;

 

Εμαθα στον Στρατό να προσπαθώ να μη μου λείπει κάτι και να προσαρμόζομαι σε ένα περιβάλλον που πρέπει να επιβιώσω. Πρέπει να δουλεύω και να είμαι χαρούμενος σε κάθε κατάσταση. Αυτό είναι το καλύτερο. Θα έχω ό,τι χρειάζομαι. Αυτό που πιθανότατα θα μου λείψει είναι να κάτσω κάτω, να χαλαρώσω, να μιλήσω με φίλους και κυρίως να έχω ένα καλό γεύμα. Ωστόσο, είναι μια αποστολή που θα διαρκέσει 15 ημέρες, οπότε όλα αυτά μπορούν να γίνουν αργότερα.

 

Ποια θεωρείτε πως είναι η πιο σημαντική συμβουλή που σας έδωσαν οι εκπαιδευτές σας εν όψει της πτήσης;

 

Αυτό που μας τόνιζαν είναι ότι πρέπει πρώτα από όλα να είμαστε ψύχραιμοι, να μη βιαζόμαστε, να σκεφτόμαστε πριν αρχίσουμε να δουλεύουμε και πάνω από όλα να λειτουργούμε ως ομάδα. Για παράδειγμα, το πρώτο μάθημα που έκανε μαζί όλο το πλήρωμα ήταν το περασμένο καλοκαίρι και το περιεχόμενό του δεν είχε καμία σχέση με το Διάστημα. Μας έστειλαν για δύο εβδομάδες σε ένα απομονωμένο μέρος στην Αλάσκα. Ολο αυτό το διάστημα πηγαίναμε για άσκηση από το ένα νησί στο άλλο με καγιάκ. Ηταν πραγματικά εξοντωτικό. Επτά με οκτώ ώρες την ημέρα κάναμε αυτήν την άσκηση σε ένα περιβάλλον με πολύ κρύο, με αρκούδες να υπάρχουν τριγύρω, τη στιγμή που έπρεπε παράλληλα να ετοιμάσουμε το φαγητό μας και τις σκηνές μας. Ηταν μια κατάσταση, στην οποία μας έβαλαν σκόπιμα. Απώτερος σκοπός ήταν να μπούμε σε ένα μη οικείο περιβάλλον, οι πιο πολλοί από εμάς ήταν μηχανικοί, φυσικοί και γιατροί, και να τα βγάλουμε πέρα. Επρεπε να συνεργάζεσαι με όλους ακόμα και αν ήσουν κουρασμένος, θυμωμένος ή αν κρύωνες. Αυτό ήταν το πρώτο μάθημα, ότι δεν είναι το πρόσωπο αλλά η ομάδα που κάνει τα πράγματα να συμβαίνουν.

 

Πιστεύετε πως στο μέλλον οι αποστολές αυτές θα μπορούσαν να αποκτήσουν πιο μαζικό χαρακτήρα; Είναι εφικτό ο απλός κόσμος να ταξιδέψει και να ζήσει στο Διάστημα;

 

Είμαι πεπεισμένος γι αυτό. Στο μέλλον θα υπάρξει μαζικός διαστημικός τουρισμός, όπως σήμερα παίρνεις το αεροπλάνο για να πας από τη μια άκρη του κόσμου στην άλλη. Ο κόσμος θα παίρνει τον πύραυλο και θα πηγαίνει για μια εβδομάδα στο Διάστημα, θα μένει σε ξενοδοχεία και θα παντρεύεται εκεί. Είμαι σίγουρος ότι θα συμβεί και μπορώ να πω ότι ανυπομονώ γι αυτό. Εκτιμώ ότι σύντομα, στα επόμενα 50 χρόνια, θα υπάρχουν άνθρωποι που θα ζουν στο Διάστημα.

 

Η αποστολή

Η διαστημική αποστολή φέρει την ονομασία STS-120 και είναι η 23η αποστολή προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Βασικός σκοπός της είναι η «παράδοση» του Node 2, μιας μεγάλης δομικής μονάδας βάρους 13,6 τόνων σε κυλινδρικό σχήμα (έχει ονομαστεί Αρμονία και κατασκευάστηκε στην Ιταλία), η οποία είναι άκρως απαραίτητη για την περαιτέρω επέκταση του ΔΣΣ.

 

Το Node 2 θα είναι το κέντρο όλων των επιστημονικών εργαστηρίων του Σταθμού, καθώς πέρα από το ότι θα αυξήσει τη χωρητικότητα στο εσωτερικό του ΔΣΣ, θα αποτελέσει τον απαραίτητο κρίκο για την «ένωση» του αμερικανικού τμήματος του σταθμού με τα ευρωπαϊκά και ιαπωνικά «κομμάτια» (θα είναι επιστημονικά εργαστήρια) που θα τοποθετηθούν το αργότερο έως τις αρχές του 2008. Για την απομάκρυνση του Node 2 από το Discovery και την τοποθέτησή του στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό θα χρειαστεί να γίνουν τουλάχιστον δύο διαστημικοί περίπατοι και πολύωρες εργασίες με τους ρομποτικούς βραχίονες τόσο του διαστημικού λεωφορείου όσο και του ΔΔΣ.

 

Πάντως, το Node 2 θα οδηγηθεί από το πλήρωμα του ΔΔΣ στην τελική του θέση αφού αναχωρήσει το Discovery. Δεύτερος στόχος της αποστολής είναι η μεταφορά από την οριζόντια κορυφή του ΔΔΣ μιας σειράς ηλιακών συλλεκτών (συνολικά το μέγεθός τους είναι όσο αυτό ενός λεωφορείου) και η τοποθέτησή τους στην τελική τους θέση προκειμένου να αρχίσουν και πάλι να τροφοδοτούν με ενέργεια τον Σταθμό.

 

Το τρίτο σκέλος της αποστολής είναι πιο απλό μια και αφορά την αλλαγή φρουράς αστροναυτών, καθώς ο Ντάνιελ Τάνι θα αντικαταστήσει στον σταθμό τον Κλέιτον Αντερσον, ο οποίος θα επιστρέψει στη Γη. Πάντως, μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της αποστολής θα είναι όταν η επικεφαλής της ομάδας του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, Πέγκι Γουίτσον, υποδεχθεί την επικεφαλής του Discovery, Πάμελα Α.Μελρόι. Θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που δύο γυναίκες επικεφαλής αποστολών είναι σε τροχιά την ίδια στιγμή.

 

Ο Πάολο Νεσπόλι

Γεννήθηκε στις 6 Απριλίου του 1957 στην Μπριάντσα, περιοχή βόρεια του Μιλάνου της Ιταλίας.

Το 1977 κατατάχθηκε στον ιταλικό στρατό για να υπηρετήσει τη θητεία του, αλλά με το πέρας αυτής αποφάσισε να συνεχίσει. Το 1985 άρχισε τις πανεπιστημιακές του σπουδές και δύο χρόνια αργότερα αποχώρησε από τον στρατό. n Απέκτησε Μπάτσελορ στην αεροδιαστημική μηχανική το 1988 και Μάστερ στην αεροναυτική και αστροναυτική

το 1989 από το Πολυτεχνείο της Νέας Υόρκης και έναν χρόνο αργότερα πήρε το πτυχίο του μηχανολόγου μηχανικού από το Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας.

Το 1991 «προσχώρησε» στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αστροναυτών της European Space Agency (Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία, της οποίας μέλος είναι και η Ελλάδα), με κύριο ρόλο την προετοιμασία της βασικής εκπαίδευσης των Ευρωπαίων αστροναυτών.

Τον Ιούλιο του 1998 επιλέχθηκε ως αστροναύτης από την Ιταλική Διαστημική Υπηρεσία και έναν μήνα αργότερα εντάχθηκε στα «σώματα»των Ευρωπαίων Αστροναυτών. Τον Αύγουστο του 1998 άρχισε η εκπαίδευσή του στη NASA, την οποία και ολοκλήρωσε τον Σεπτέμβριο του 2003, ενώ τον Αύγουστο του 2004 εκπαιδεύτηκε στο κέντρο Γκαγκάριν στη ρωσική Star City για το διαστημικό όχημα Σογιούζ.

Τον Ιούνιο του 2006 ορίστηκε στη διαστημική αποστολή STS-120.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΪΛΕ

photos: Προσωπικό αρχείο Πάολο Νεσπόλι, EPA

default4.jpeg.a194c6e9ff150ff359a5dfef92b57cb9.jpeg

default3.jpeg.e81176bfa589bf50decb2d0ca4e344a9.jpeg

default2.jpeg.916a6d49f40f1c8006d6d56a7a80f1a8.jpeg

default.jpeg.f62593cc652b31662ff90014b3bbb409.jpeg

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Πιστευω οτι καθενας απο εμας αλλα και τα πιο πολλα παιδια σημερα θα ηθελαν να ειναι στη θεση του Πάολο Νεσπόλι :D. Οι πιο πολλοι απο εμας δυστιχως δεν μπορουμε πλεον να τα καταφερουμε, αλλα ας ελπισουμε να καταφερει καποιο παιδι που σημερα το φανταζεται.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης