Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

ΠΑΙΔΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΣΗΜΕΡΑ ΤΩΡΑ ΔΛΔ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΞΥΠΝΗΣΑ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΛΕΩ ΑΣ ΠΑΩ ΝΑ ΔΩ ΛΙΓΟ ΕΞΩ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΕΧΕΙ ΤΠΤ?ΒΛΕΠΩ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΣΤΕΡΙ(ΔΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ...)ΠΑΙΡΝΩ ΤΟ ΠΛΑΚΟΔΙΟΠΤΡΙΚΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ Π ΕΧΩ ΒΓΑΙΝΩ ΕΞΩ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΔΩ! ΑΑΑΑΑΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΝΑΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΔΙΠΛΑ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΡΟ!!!!!!!ΠΙΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΙΔΙΑ????ΔΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑΤΙ ΦΑΝΗΚΕ :cheesy: :cheesy:

(παιδια δν νομιζω να απογοητευτώ αν παρω τηλεσκόπιο, ετσι?ρε φοβάμαι μήν δν μ αρεσει καποια φορα αν και δν το νομιζω γιατι τρελαθηκα! :cheesy: )

keep going alone......
Δημοσιεύτηκε
ΠΑΙΔΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΣΗΜΕΡΑ ΤΩΡΑ ΔΛΔ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΞΥΠΝΗΣΑ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ

Ξυπνησα κατα λαθος!! πολυ καλο!!

Χαιρομαι που βλεπω νεα παιδια να ασχολουνται με την αστρονομια! μακαρι και εγω να ειχα ασχοληθει νωριτερα!!

Ευγε!

Φιλικα, Νικος
Δημοσιεύτηκε
να πω και κατι αλλο....αυτα που λεμε και ειναι εκτος θεματος που να τα στελνω γιατι εδω γινεται συζητηση σε σχεση με το deagostini σωστα?δν πρεπει να τα στελνουμε αλλου?
keep going alone......
Δημοσιεύτηκε

Από την επόμενη φορά, ναι :)

Προς το παρόν το διαχώρισα σε άλλη ενότητα.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε
να σ πω την αληθεια δν ξερω τι μαρκα ειναι αν ειναι.αλλα της πλακας...το πηρα πολυ μικρος...παιδια να πω ενα τελευταιο ασχετο: κατεβασα στο pc μου ενα προσωμιωτη που δν ηξερα πως να το κατεβασω και τελικα νομιζω πως το κατεβασα...δλδ ειναι σε τυπο WINRAΡ(ενα σχεδιο με βιβλια) και παταω μεσα σ αυτο και ετσι μ το βγαζει...ξερει κανεις πως να το κατεβασω κανονικα και πως παιζεται?μετα απο 1¨30 ωρα εμαθα με πιο στριβει... :cheesy: σορρυ και για το πριξιμο..αν δν καταλαβατε τι λεω πειτε μ να εξηγησω γιατι ουτε εγω δν καταλαβενω. :-#
keep going alone......
Δημοσιεύτηκε

Το winrar είναι προγραμμα συμπίεσης αρχείων

Κάνε extract to και διάλεξε έναν φάκελο που θα αποσυμπιεστή το αρχείο για να μπορείς να το τρέχεις απευθείας από εκεί.

Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ

ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)

Δημοσιεύτηκε
Σημερα ειδα την μικρή ακτος! πρωτη φορα! χαρη στην τυχη και ενα χαρτη που ειχα.... :cheesy: ειδα νομιζω και την μεγαλη αλλα δν ειμαι και τοσο σιγουρος...θα την ξαναψαξω :-k
keep going alone......
Δημοσιεύτηκε

xiotis33 αν θες κατεβασε το Cartes De Ciel, θα σε βοηθησει πολυ, και μαθε που βρησκονται τα "κυρια αστερια", και κανε συσχετισεις και νοητες προεκτασεις τωνν ευθειων που τεμνουν τα γειτονικα αστερια και υπολογισε σε "μηκη" την αποσταση που βρησκονται.

Θα το βρεις στο forum το Cartes De Ciel.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
xaxa :cheesy: εχω 2 προγραμματα με χαρτες αλλα δν μπορω να τους καταλαβω....και να δω καποιους αστερισμους δν ειμαι σιγουρος και δν ξερω κιολας αν περασουν απο το οπτικο πεδιο που θα εχω..... εχει σπιτια γυρω...και μια ερωτηση...τα αστερια απ οσο ξερω πεθαινουν...δλδ καποια φορα οι αστερισμοι δν θα υπαρχουν?η...θα γενιθουν αλλοι?
keep going alone......
Δημοσιεύτηκε
αα και ακουω ακουω πως γινεται να δεις πλανητη με γυμνο ματι οχι παντα και οχι πολυ καλα,δλδ ποσο μαλλον με κιαλυ...αλλα που ειναι να σημαδεψω για να τον δω?πειτε κανενα πλανητη και που κοντα ειναι παιδια πλζζ για να δω το βραδυ....
keep going alone......
Δημοσιεύτηκε
αα και ακουω ακουω πως γινεται να δεις πλανητη με γυμνο ματι οχι παντα και οχι πολυ καλα,δλδ ποσο μαλλον με κιαλυ...αλλα που ειναι να σημαδεψω για να τον δω?πειτε κανενα πλανητη και που κοντα ειναι παιδια πλζζ για να δω το βραδυ....

Εννοειτε οτι μπορεις να δεις με γυμνο ματι, βεβαια ειναι σανμ αστερι μονο που δεν τρεμοπαιζει. Αυτη την εποχη μπορεις να δεις τον Αρη (στους Διδιμους) ανατελη νωρις. Τον Κρονο βγαινει αργοτερα, την Αφροδιτη που βγαινει νωρις το πρωι. Μετα κυαλια παλι σαν αστερι "περιπου" λιγο πιο μεγαλο. Αν ψαξεις στο cartes de ciel θα τα βρεις ευκολα. (βαλε να σου εμφανιζει ονοματα, αστερισμους, κ.τ.λ)

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

ακουστε τι επαθα....πηγα το βραδυ με κατι κιαλια του θειου μου με το μηχανακι σε ενα μακρινο λιγο μερος ,μισι ωρα περιπου δρομος,για να δω κατι οτιδηποτε!..εε αφου αντεξα το ψωφοκρυο κατεβαινω απο το μηχανακι....εντωμεταξη εκει να φαινονται ολα πεντακαθαρα και ειχε σκοταδι....το μονο που ξερω που ειναι ειναι οι πλειαδες....την μικρη αρκτος δν μπορεσα να την βρω,,,ηθελα να την βρω γιατι απ οτι ειδα σε ενα χαρτη,στο δρομο αναμεσα περιπου απο τις πλειαδες και την μικρη αρκτο βρισκονται νεφελωματα...και ηθελα να ψαξω μηπως τα βρω...αλλα....

τι να κανω?πως να βρισκω αυτα π θελω?πριν παρω το βιβλιο nightwatch?

keep going alone......
Δημοσιεύτηκε

Φιλε xiotis33, οπως μπορεις να δεις η μικρη αρκος και οι πλειαδες δεν ειναι και τοσο κοντα, η μεν μικρη αρκος ειναι προς τον βορρα

και οι πλειαδες προς ανατολικα. (ursa minor - M45)

Αν ξερεις λοιπον που ειναι οι πλειαδες σιγουρα μπορεις να βρεις τον Αστερισμο του Οριωνα οπου ειναι λιγο πιο κατω (η ζωνη του μοιαζει με την μικρη αρκτο /ταψι/κτλ) οποτε θα τον βρεις ευκολα. Αν κοιταξεις στο κεντρο του Οριωνα θα δεις το Μ42 :cheesy: :cheesy: \:D/

xjexkdd5oq3sqcycb27w.jpg

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

αυτο το εκανα ολομοναχος και με βοηθησε παρα πολυ και ειδικα σε μερικους απο αυτους και ηταν ωραια επειδη τους εκανα με το χερι.. ενταξει δν ειναι και ακριβως αλλα με βοηθησαν αρκετα...

0001.jpg.707e5c73691531c36fa147c34ee59eed.jpg

αστερισμοι.

keep going alone......

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης