chder Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2007 Χμμ,..., ποιος είπε ότι οι οδοντίατροι δεν ξέρουν από κατασκευές. Ένα άλλο συγκλονιστικό στοιχείο είναι το ότι η γυναίκα σου δείχνει να εγκρίνει την όλη κατάσταση. Τυχερέ... Και εις ανώτερα (γέφυρες, φράγματα κλπ.)
filiatra Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2007 Ένα άλλο συγκλονιστικό στοιχείο είναι το ότι η γυναίκα σου δείχνει να εγκρίνει την όλη κατάσταση.Κ εγώ αυτό πρόσεξα τυχερούλη.Αντε κ καλές φωτογραφήσεις κ ας μου χάλασες την βραδιά. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
dimpap Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2007 Μη σας ξεγελάει βρε, πάντα τα φαινόμενα απατούν.Μόνο η μπέμπα μου συμπαραστέκεται γιατί ακόμα δεν καταλαβαίνει τι κάνω Πάνο δεν ξέρω για εκεί αλλά εδώ η βραδιά σήμερα είναι από τις καλύτερες.Η μαγκιά είναι εσύ να φτιάχνεις και να χαλάει ο καιρός των άλλων Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)
dimpap Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2007 ΥΓ. Τα γυαλια Δημητρη ειναι απαραιτητο αξεσουαρ του αστροπαρατηρητη που σεβεται την οραση του και δεν θελει να την μειωσει ουτε στο ελαχιστο λογω της επικινδυνης ακτινοβολιας του Ηλιου, ετσι ωστε την ωρα της αστροπαρατηρησης να ειναι στην καλυτερη δυνατη κατασταση και να εκμεταλευθει την οραση του για ανευρεση deep sky! Δεν αντεξα να μην το πω! Ας τον μαζέψει κάποιος. Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)
filiatra Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2007 Πάνο δεν ξέρω για εκεί αλλά εδώ η βραδιά σήμερα είναι από τις καλύτερες.Η μαγκιά είναι εσύ να φτιάχνεις και να χαλάει ο καιρός των άλλων Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
dimpap Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18, 2007 Μετά το ξεκαλούπωμα, αλφάδιασμα, βάψιμο με αντισκωρικό πρώτη δοκιμή σήμερα όσο επέτρεψε ο καιρός.Παιδιά είμαι πολύ Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)
zantespear Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18, 2007 φίλε μια ερώτηση: Μια ποιο απλή κατασκευή με ένα σωλήνα και 4 προεκτάσεις που στην άκρη του θα έμπαιναν ντίζες με μπουλόνια και θα στερωόνονταν με χημικούς σκληριντές τσιμέντου υα είχε εφαρμογή? Ρωτάω γιατί με αυτό το τρόπο δεν χρειάζονται τσιμέντα και η τοποθέτηση γίνεται σε μια ώρα. Σπύρος
JIMKIBOU Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18, 2007 Δημητρη καλοριζικος ο πυλωνας και καλη αρχη για το δευτερο σταδιο! Ειμαι σιγουρος οτι θα ειναι βραχος για να εισαι τοσο χαρουμενος.Αντε γιατι ειχα αγχωθει για το τσιμεντο! Φιλικά Δημήτρης Κ. Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)
dimpap Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18, 2007 Για τι μήκος ντίζας μιλάμε και σε τι υλικό θα μπει η κατασκευή?Τι θα στηρίξεις πάνω?Για μια καλή κατασκευή θέλεις ντίζες από 40 εκ. και πάνωΜην προσπαθήσεις να μεγαλώσεις την απόσταση μεταξύ τωνβιδών. Δεν κερδίζεις τίποτα.Κάνε μια βόλτα και παρατήρησε πως στηρίζονται οι κολώνες φωτισμού σε πάρκα, πεζοδρόμια και θα καταλάβεις. Η όλη στήριξη δεν γίνεται καν στο τσιμέντο γίνεται στα μπουλώνια των βιδών.Δεν παίζει μεγάλο ρόλο το εμβαδόν έδρασης, αλλά το βάθος των βιδών.Σκέψου επίσης ότι σε μια καλοζυγισμένη βάση θεωρητικά η δύναμη ασκείται στο κέντρο της κατασκευής. http://www.deep-sky.co.uk/observatories/lancs.htmhttp://www.richweb.f9.co.uk/astro/construction.htm#Pier%20/%20Pier%20to%20Wedge%20Mount και μερικές φωτογραφίες Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)
dimpap Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18, 2007 Δημητρη καλοριζικος ο πυλωνας και καλη αρχη για το δευτερο σταδιο! Ειμαι σιγουρος οτι θα ειναι βραχος για να εισαι τοσο χαρουμενος.Αντε γιατι ειχα αγχωθει για το τσιμεντο! Τσάμπα μου λυγίσανε τα πόδια με τα σακιά?Τρεις όροφοι ήταν αυτοί Σημασία είχε πάντως το χαρμάνι. Έκαστος στο είδος του και ο Κυμπορόπουλος στα τσιμέντα του. Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)
filiatra Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2007 Φίλε μου φαίνεται πως έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά.Μπράβο. Πότε με το καλό το σκέπαστρο? Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Nova Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2007 Πολύ χαίρομαι με τέτοιες δουλείες! Μπράβο κύριοι! Να ρωτήσω τώρα.Τι δυνάμεις χρειάζεται να πάρει ένας τέτοιος πυλώνας;
dimpap Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2007 Φίλε μου φαίνεται πως έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά.Μπράβο. Πότε με το καλό το σκέπαστρο? Γιατί ρωτάς, για να κανονίσεις έξοδο? Πάνο σε καμια δεκαπενταριά μέρες για να δοκιμάσω πρώτα τι με βολεύει (ύψος, πλατος) επειδή ο χώρος είναι παράξενος.Οπότε χαλάρωσε και προγραμμάτισε έξοδο. Τι δυνάμεις χρειάζεται να πάρει ένας τέτοιος πυλώνας; Όταν λες δυνάμεις σίγουρα θα εννοείς το βάρος του συστήματος.Θεωρητικά αυτό ασκείται όλο σε σημείο στο κέντρο της κατασκευής.Για τις ροπές αναλύεις σε συνιστώσες και υπολογίζεις ότι θές. Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)
παναγιωτης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2007 Μπράβο, μπράβο. Να γίνουμε πολλοί οι έχοντες πυλώνα...Πολύ ωραία κατασκευή. Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο...
ΙΑΝΟΣ Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2007 Δημήτρη το είπατε και το κάνατε τελικά! Και αρκετά γρήγορα απ' ότι βλέπω! Άντε, με το καλό και ελπίζω να τα πούμε σύντομα κι από κοντά! The stars that have most glory, have no rest.www.spartastronomy.gr
Nova Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2007 Το βάρος του πυλώνα μπορώ να το υπολογίσω στο περίπου. Το βάρος του εξοπλισμού θα ήθελα να μάθω καθώς και το αν προκύπτουν άλλες δυνάμεις από τη χρήση πχ κλωτσιές-αέρας κτλ. Αυτά τα ρωτάω για να προσπαθήσω να υπολογίσω αν παίρνει για έναν εναλλακτικό τρόπο σύνδεσης με το έδαφος, πιο απλό από τόσο σπάσιμο και χτίσιμο. (Hint: ο zantespar πιο πάνω μίλησε για χημικούς σκληρηντές τσιμέντου, εγώ βάζω στο τραπέζι τις ρητίνες...αλλά θα δούμε)
dimpap Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2007 Δημήτρη το είπατε και το κάνατε τελικά! Και αρκετά γρήγορα απ' ότι βλέπω! Άντε, με το καλό και ελπίζω να τα πούμε σύντομα κι από κοντά! Θανάση ευχαριστώ αλλά ο επενδυτης μας την έκανε.Η επιδότηση χάθηκε. Μόνο για 25'' δίνει. Το βάρος εννοώ του εξοπλισμού που θα έχεις. Αυτό είναι γύρο στα 22 κιλά. Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)
ΙΑΝΟΣ Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2007 Δημήτρη, ακόμα κι έτσι μη χάσεις την ευκαιρία! Σήμερα, πολύ δύσκολα βρίσκεις τόσο καλούς επενδυτές!!! The stars that have most glory, have no rest.www.spartastronomy.gr
zantespear Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2007 Για τι μήκος ντίζας μιλάμε και σε τι υλικό θα μπει η κατασκευή?Τι θα στηρίξεις πάνω?Για μια καλή κατασκευή θέλεις ντίζες από 40 εκ. και πάνωΜην προσπαθήσεις να μεγαλώσεις την απόσταση μεταξύ τωνβιδών. Δεν κερδίζεις τίποτα.Κάνε μια βόλτα και παρατήρησε πως στηρίζονται οι κολώνες φωτισμού σε πάρκα, πεζοδρόμια και θα καταλάβεις. Η όλη στήριξη δεν γίνεται καν στο τσιμέντο γίνεται στα μπουλώνια των βιδών.Δεν παίζει μεγάλο ρόλο το εμβαδόν έδρασης, αλλά το βάθος των βιδών.Σκέψου επίσης ότι σε μια καλοζυγισμένη βάση θεωρητικά η δύναμη ασκείται στο κέντρο της κατασκευής.και μερικές φωτογραφίες Έχεις δίκιο Δημήτρη το παράκανα με το μήκος των ποδιών.Θα σου πω την εμπειρία μου: Παλιά δούλευα σε μια εταιρεία που ασχολούταν με διασύνδεση δικτύων μέσω ασύρματων μέσων (datalink laserlink) Ειδικά τα laserlink έχουνένα 15-20 κιλά και στηρίζονται σε βάσεις περίπου ίδια με αυτή που σου περιέγραψα. Η διαδικασία ήταν πάρα πολύ γρήγορη στη πραγματοποίηση. Εγώ δεν έβαλα ποτέ τέτοιες βάσεις γιατί ήμουν ηλεκτρονικός (εν τούτοις είχα δει τη διαδικασία 2 φορές) αλλά το παιδί που τις τοποθετούσε έλεγε πως ήταν ακλόνητες) Χρησιμοποιούσε ντίζες 8αρες χωμένες 15 πόντους στη πλάκα. Μετά έριχνε στη τρύπα κάτι χημικά hilti (δεν θυμάμαι πως πραγματικά λέγονταν πάντως ήταν μπεζ ριχνόταν από μηχάνημα-σωληνάριο και γίνοταν πιο σκληρά και από τσιμέντο) μετά τις βίδωνε τα μπουλόνια και ευθυγράμιζε το σωλήνα. Σημειώνω εδώ πως τα laserlink χρειάζονται να είναι εντελώς ακλόνητα, ενώ είναι εκτεθειμένα πάνω σε ταράτσες. Σπύρος
filiatra Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2007 Φίλε μου φαίνεται πως έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά.Μπράβο. Πότε με το καλό το σκέπαστρο? Γιατί ρωτάς, για να κανονίσεις έξοδο? Πάνο σε καμια δεκαπενταριά μέρες για να δοκιμάσω πρώτα τι με βολεύει (ύψος, πλατος) επειδή ο χώρος είναι παράξενος.Οπότε χαλάρωσε και προγραμμάτισε έξοδο. Ρε αθεόφοβε σε από τώρα κ για 15 μέρες η σελήνη θα εμποδίζει. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
dimpap Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2007 Ούπς δεν το είχα προσέξει Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)
dimpap Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20, 2007 Χρησιμοποιούσε ντίζες 8αρες χωμένες 15 πόντους στη πλάκα. Μετά έριχνε στη τρύπα κάτι χημικά hilti (δεν θυμάμαι πως πραγματικά λέγονταν πάντως ήταν μπεζ ριχνόταν από μηχάνημα-σωληνάριο και γίνοταν πιο σκληρά και από τσιμέντο) μετά τις βίδωνε τα μπουλόνια και ευθυγράμιζε το σωλήνα. Σημειώνω εδώ πως τα laserlink χρειάζονται να είναι εντελώς ακλόνητα, ενώ είναι εκτεθειμένα πάνω σε ταράτσες. Και εγώ περίπου το ίδιο έκανα με 12αρες τσιμέντου αλλά 8-10 πόντους στην πλάκα, κοίτα προσεκτικά το πλαίσιο στις πρώτες φώτο. Το υλικό που έριχνε ο τύπος ήταν ρητίνη.Αν μπορείς να ξεπεράσεις τους 20-25 πόντους με ντίζες 25αρες και ρητίνη είσαι καλά.Αλλά τρυπάς την πλάκα 25 πόντους? Γιαυτό έκανα το πέδιλο.Αν το φτιάξεις, φιάχτο μια φορά . Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)
Dimitriskor Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2007 dImpapΒλέποντας την στιβαρότητα της κατασκευής σου πιστεύω πώς άνετα μπορεί να δεχθεί πάνω στον πυλώνα και μια καρέκλα με τον ανάλογο μηχανισμό ώστε να περιστρέφεσαι μαζί με το τηλεσκόπιο .(Χειμώνας είναι .. να λέμε κανένα αστείο) Συγχαρητήρια και καλές παρατηρήσεις .Δημήτρης “ Ο χώρος και ο χρόνος είναι έννοιες ενδογενώς δεμένες μεταξύ τους “ . ???
dimpap Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25, 2007 Και για να κλείσουμε το πρώτο σκέλος η τελική με τον πυλώνα έτοιμο και την βάση ευθυγραμμισμένη. Καλές γιορτες Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα