Altinakis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2007 Παιδια ανοιγω καινουριο τιτλο με θεμα τους Zoom. Αν θελετε βοηθηστε και εσεις για να δουμε τι γινετε. Εχω βαλει στον ματι τον Baader Hyperion Zoom Click 8-24mm και καποιοι μιλησανε και για το Vixen LV-Zoom 8-24mm. Αρχικα βλεπω οτι εχουν διαφορα στην τιμη (ο Baader στα 169 ευρω απο πλανηταριο και ο Vixen στα 129ευρω Ακτις). Αξιζει η διαφορα τιμης (~40ευρω). Δευτερο ο Baader Hyperion ειναι Click Zoom , o αλλος? Τριτο θεμα: Ποιοτητα φωτεινοτητας, κοντραστ, ευκρινειας, FOV? Οποιος ξερει κατι για τον Vixen ας κανει τον κοπο να γραψει οκ? Παραθετω και αποψεις ξενων ερασιτεχνων απο το Excelsis... http://www.excelsis.com/1.0/entryvotes.php?sectionid=22&entryid=127 ΥΓ: Το πλανηταριο το εχει πουθενα γιατι δεν το βλεπω? (το Vixen 8-24mm) Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2007 Μην ξεχνάμε και τον Tele Vue 8-24mm. Νομίζω πως η Κατερίνα έχει πλέον άποψη και γι΄αυτόν και για τον αντίστοιχο Vixen. Κατερίνα, τους έχεις συγκρίνει καθόλου πλάι-πλάι; "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
Altinakis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2007 Για Televue Zoom 8-24mm αποψεις ξενων εδω: http://www.excelsis.com/1.0/entryvotes.php?sectionid=22&entryid=275 Παρατηρω οτι στο εξωτερικο στις 18/4/2007 εχει τιμη 180$. Ενας Televue Zoom 8-24mm στο Πλανηταριο εχει 268ευρω και με εκπτωση 230 ευρω. Ειναι το ιδιο μοντελο ή διαφορετικο? ΥΓ: Ας αρχισει λοιπον ο χορος των Zoom!!! Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
Altinakis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2007 Tεχνικά χαρακτηριστικά των 2 προσοφθαλμίων Α) VIXEN LV ZOOM 8-24Πεδίο 40 μοίρες /24 mm -- 60 μοίρες /8 mmEye relief 15-19 mmΒάρος 215 γραμ. Β) BAADER HYPERION ZOOM 8-24Πεδίο 49 μοίρες /24 mm -- 68.5 μοίρες /8 mmEye relief 10-15 mmΒάρος 280 γραμ.click stop στις θέσεις 8-12-16-20-24 Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
Altinakis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2007 Παιδια και κατι βασικο ακομα. Ο Baader Hyperion Zoom Click 8-24mm δοκιμασμενος απο αρκετους εδω (αλλα οχι στην Αμερικη - γιατι, εχει Clicks για συγκεκριμενες θεσεις mm, δηλ. τα 8, 12, 16, 20, 24mm και μαλλον δεν μπορει να κλειδωσει ή τελοςπαντων να κατσει σε κατι ενδιαμεσο (πχ 10mm), σωστα; Οι Vixen LV-Zoom 8-24mm και Televue Zoom 8-24mm εχουν συνεχομενη αυξηση των mm, δηλ. χωρις Clicks; Και βασικα τι mm δινουν αναλυτικα αν κλειδωνουν; Η Κατερινα διαβασα κατι ξερει.... Come on Girl! Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
Efstathios Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2007 Φυσικά και μπορεί να κάτσει σε ενδιάμεσες θέσεις. Απλώς με τα clicks ξέρεις και σε πόσα mm είσαι. starrynights.blog
Altinakis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2007 Πολυ καλο! Δεν το ηξερα αυτο. Οι αλλοι τι λενε οι Zoom? Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2007 Ασφαλώς σε όλους είναι δυνατές οι ενδιάμεσες θέσεις. Το κλείδωμα σε κάποιες θέσεις εξασφαλίζει και τη χρήση ζεύγους σε binoviewer ώστε σε κάθε μάτι να έχουμε την ίδια ακριβώς μεγέθυνση. (Μιά πολύ μικρή διαφορά αρκεί για πρόκληση πονοκεφάλου πολύ σύντομα). "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
Κατερινα Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2007 Δοκιμάστηκαν ταυτόχρονα 3 ζουμ προσοφθάλμια (hyperion,vixen,televue), στην εξόρμηση του Σεπτεμβρίου στον Κιθαιρώνα, σε 2 διαφορετικά τηλεσκόπια. Στο dob τού Τσακαλή και στο meade τού Τσάμη.Πολύ σύντομα να πω δυο πράγματα. Αν μιλήσουμε για binoviewer, η λύση του ζουμ τής televue είναι μονόδρομος και αυτό γιατί ο μεν hyperion μπορεί να έχει κλικ στοπ, αλλά λόγω τής εξωτερικής διαμέτρου τού προσοφθαλμίου που είναι 57mm, δεν συνίσταται για δυοφθάλμια.Απ την άλλη ο vixen επίσης δεν είναι κατάλληλος γιατί δεν έχει καθόλου κλικ στοπ. Και οι 3 ζουμ από τα 10mm ως τα 8mm, έχουν πολύ μέτρια εικόνα σε σχέση με τις θέσεις 10mm και πάνω. Αυτό που σε κερδίζει αμέσως στον hyperion είναι το μεγάλο πεδίο που σου προσφέρει με ένα πολύ καλό κοντράστ.Αυτό που με ενόχλησε στο μάτι, είναι πως το πεδίο χαλάει στα άκρα και μου άφησε επίσης την αίσθηση μικρού χρωματικού σφάλματος. Κάποιο πρόβλημα επίσης παρατηρήθηκε με το βιδάκι για τη χρήση του ως 1,25 γι αυτό είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείται ως 2ιντσος. Ο vixen και ο televue είναι σαν δίδυμα αδελφάκια. Τόσο εξωτερικά και κατασκευαστικά όσο και από θέμα ποιότητας εικόνας. Ίσως λίγο, να υπερέχει ο televue απ την άποψη πως δίνει την αίσθηση πιο σκοτεινού υποβάθρου.Μικρός όγκος και βάρος και για τα 2, άνετο eye relief, καλό κοντράστ και χωρίς παραμορφώσεις στα άκρα.Σε σχέση με τον hyperion υστερούν στο πεδίο κι επίσης πως είναι αποκλειστικά 1,25. Συμπερασματικά:Αν θέλουμε μεγάλο πεδίο, χρήση δίιντσου και δεν μας ενοχλεί η μικρή παραμόρφωση στα άκρα, επιλέγουμε hyperion.Aν μας ενδιαφέρει ένας αξιόπιστος ζουμ με άριστη σχέση κόστους/απόδοσης, επιλέγουμε vixen.Aν προσβλέπουμε στο άμεσο μέλλον χρήση binoviewer, επιλέγουμε televue. Πολύ θα ήθελα να δοκιμάσω τον ζουμ της willian optics και της pentax στα 8-24.Μήπως κατά τύχη έχει κανείς ;
Foehammer Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2007 Πολύ θα ήθελα να δοκιμάσω τον ζουμ της willian optics και της pentax στα 8-24.Μήπως κατά τύχη έχει κανείς ; Που εισουνα βρε Κατερινα οταν δοκιμαζα τον WO εξω απο το Συνεδριακο στη Πατρα? Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
Altinakis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2007 Μπραβο ρε Κατερινα αλλα τωρα μου εβαλες διλλημα!!! Τα ειπες τοσο ωραια που δεν ξερω πραγματικα τι να παρω. Στην παρατηρηση μεσω Barlow πιο νομιζεις οτι ειχε την πιο φωτεινη, ευκρινης και με περισσοτερο κοντραστ εικονα... Γιατι θα τον χρησιμοποιω πολυ συχνα με τον Televue 3x. Ετσι αν θα στοχευω σε ενα πλανητη οπως ο Κρονος θα θελω να εχω και την μεγενθυση αλλα και την καλυτερη ευκρινης και φωτεινη εικονα που μπορει αυτοι οι δυο φακοι...Μπορεις να μου πεις και γι αυτο την γνωμη σου; Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
Altinakis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2007 Ειμαι με το ενα ποδι στον Vixen και το αλλο (πιο στιβαρο) στον Hyperion Zoom. Τι να κανω ρε παιδια, για τα 40 ευρω διαφορα τι να πω ας τα παρει το ρεμα.Αν ειναι να παρω το καλυτερο και ειναι το Hyperion ας το παρω αυτο, αλλα ειναι τελικα? Θελω να κανει (οτι παρω) κορυφαιο συνδυασμο με τον Barlow της Televue. Δεν θελω για 40 ευρω να καταδικασω και τον Barlow... Μου κανει εντυπωση οτι στο Excelsis που εχει γνωμες χρηστων, αλλα και σε αλλα sites γενικα δεν υπαρχει κανενα συγκριτικο σχετικα με τους Hyperion Zoom Click 8-24mm. Υπαρχει κανενα σχετικο λινκ? Βοηθατε χριστιανοι, ειμαι σε απογνωση!!!! Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2007 Εγώ θεωρώ (καθαρά προσωπική μου γνώμη) τον Vixen Zoon καλύτερο.Απλά το επισημάνω χωρίς να έχω ως σκοπό να σε μπερδέψω περισσότερο.
filiatra Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2007 Γιατί δεν πας ένα απογευματάκι στην Aktis τώρα που νυχτώνει νωρίς με τον μπάρλοου σου να τα δοκιμάσεις κ τα δύο? Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημήτρης Τσακαλής Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2007 ως κάτοχος VIXEN ZOOM τον ψηφίζω και εγώ ΦιλικάΔημήτρης CELESTRON Dob www.medicalmarket.gr
Κατερινα Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2007 Altinakis, πολύ φοβάμαι πως θα σε στενοχωρήσω. Δεν έγινε απολύτως καμμία δοκιμή με μπάρλοου. Κατά την εντελώς υποκειμενική μου γνώμη, η χρήση του μπάρλοου πρέπει να γίνεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις (στο καθαρά παρατηρησιακό κομμάτι).Όπως : 1. Όταν κάποιος είναι καινούριος και δεν έχει παραπάνω από 2-3 προσοφθάλμιους αλλά θέλει να αξιοποιήσει τους ήδη υπάρχοντες.Και 2 : Για να αξιοποιήσεις τα πλεονεκτήματα και τις ωφέλειες ενός πολύ καλού προσοφθαλμίου.Για παράδειγμα, το πεδίο ενός nagler ή ενός ethos, το κοντράστ ενός καλού ορθοσκοπικού, την ευκρίνεια ενός pentax κλπ. Είμαι σίγουρη πως όποιον κι απ τους 2 ζουμ αγοράσεις, με έναν τόσο αξιόπιστο μπάρλοου, δε θα έχεις κανένα πρόβλημα. Άλλωστε δε νομίζω να νιώσεις πολλές φορές την ανάγκη να χρησιμοποιήσεις τον ζουμ μαζί με μπάρλοου 3Χ, μιας και η μικρότερη μεγέθυνση που θα σου δώσει θα είναι κάτι παραπάνω από 150Χ. Προσωπικά δεν συμβουλεύω ποτέ κάποιον να πάρει κάτι συγκεκριμένο γιατί επισέρχεται ο παράγοντας τής προσωπικής αισθητικής.Δε θα έπαιρνα ποτέ τον hyperion, γιατί με ενοχλεί πολύ να χαλάει οποιοσδήποτε προσοφθάλμιος στα άκρα του πεδίου.Πολλούς αντιθέτως δεν τους ενοχλεί καθόλου αν κάτι χαλάει στα άκρα του πεδίου αλλά τους ενδιαφέρει πως φαίνεται το αντικείμενο στο κέντρο του προσοφθαλμίου.Ο papgeo που δοκίμασε κι αυτός τους 3 ζουμ, αν δεν κάνω λάθος αγόρασε τον hyperion. Στείλε του ένα προσωπικό μήνυμα μήπως βοηθηθείς.O vixen μέχρι πρότεινος, είχε την ίδια τιμή με τον hyperion. Δεν γνωρίζω τους λόγους που έριξαν την τιμή του. Μια ερώτηση στην aktis θα σε διαφωτίσει.
Altinakis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2007 Σας ευχαριστω πολυ παιδια, και ιδιως εσενα Κατερινα. Δεν με μπερδευετε απλα μετραω γνωμες... Αν ειναι τοσο καλος ο Vixen λετε να με χαλασει που εχει λιγο μικροτερο πεδιο? Για να λετε οτι ειναι καλος σημαινει οτι δεν ειναι τοσο αισθητο το μικροτερο πεδιο. Ετσι δεν ειναι? Μαλλον θα παω και στο Ακτις αλλα θελω να τους δοκιμασω αν γινεται. Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
filiatra Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2007 Μαλλον θα παω και στο Ακτις αλλα θελω να τους δοκιμασω αν γινεται.Γίνεται.Πάρε πρώτα ένα τηλεφωνάκι. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Κατερινα Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13, 2007 Που εισουνα βρε Κατερινα οταν δοκιμαζα τον WO εξω απο το Συνεδριακο στη Πατρα? Τελικά Αγάπιε, είσαι πολύ κακός άνθρωπος! Μαλλον θα παω και στο Ακτις αλλα θελω να τους δοκιμασω αν γινεται. Tην καλύτερη δουλειά θα κάνεις! Άλλο πράγμα να σχηματίζεις μόνος σου άποψη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα