kellner Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2007 Και πάλι εδώ για μια ακόμα συμβουλή!!!!!!!!!για τα πρώτα βήματα που κάνω κι εγώ στην ερασιτεχνική αστρονομία , λέω να πάρω το ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΥΡΟ. Φυσικά η αξια 18 ε είναι αμελητέα, αλλά θα με βοηθήσει σε κάτι!!!!!!! SkyWatcher Dobsonian 8\" TeleVue Barlow 3x , 31.8mm (1 1/4\")
Δημήτρης Τσακαλής Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2007 Η ερώτηση σου είναι αν θα σε βοηθήσει το επιπεδόσφαιρό ; ή αν πρέπεινα είναι μαύρο ; Πάντως ότι χρώμα και να έχει είναι ενα σημαντικό βοήθημα ΦιλικάΔημήτρης CELESTRON Dob www.medicalmarket.gr
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2007 δεν ρώτησε απο ότι κατάλαβα..απλά ανακοίνωσε!!!!!!!! Με γεια σου φίλε...
joxnniss Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2007 Και πάλι εδώ για μια ακόμα συμβουλή!!!!!!!!!για τα πρώτα βήματα που κάνω κι εγώ στην ερασιτεχνική αστρονομία , λέω να πάρω το ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΥΡΟ. Φυσικά η αξια 18 ε είναι αμελητέα, αλλά θα με βοηθήσει σε κάτι!!!!!!! Θα σε βοηθησει να μαθεις του αστερισμους,τους πλανητες,την εκλειπτικη και το ποτε ανατελλουν και δυουν τα ουρανια σωματα,ειναι πολυ καλο για αρχη αλλα μετα θα πρεπει να παρεις χαρτες αν θες να επεκταθεις και σε αλλα αντικειμενα του ουρανου..... "Nowadays in science there is no EUREKA!There is only ...hmm that''s funny..."
lunar Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17, 2007 Παρε επισης το nightwatch και το the backyards astronomy guide ειναι υπεροχα εισαγωγικα βιβλια που θα τα απολαυσεις. Φιλικα Δημητρης Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
PapGeo Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17, 2007 Ο Άρης Μυλωνάς έχει εκδώσει ένα πολύ καλό αστρονομικό επιπεδόσφαιρο από το 2005, σε μπλε και μαύρο χρώμα. Προτιμώ το μαύρο χρώμα, γιατί βοηθάει περισσότερο στο σκοτάδι. Έχω τσεκάρει τις χαράξεις και τις θέσεις των αστερισμών και των υπόλοιπων αντικειμένων που έχει σχεδιάσει επάνω του σε αντιπαραβολή με αστρονομικούς χάρτες του Tirion και μπορώ να πω ότι διαθέτει εξαιρετική ακρίβεια. Φιλικά PapGeo
HOMO Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17, 2007 Η Αστρονομική εταιρεία Κέρκυρας έχει εκδόσει ένα πολύ καλό επιπεδόσφαιρο. Είναι αρκετά μεγάλο και συνοδεύεται από βιβλίο με οδηγίες χρήσης και βασικές αρχες ουρανογραφίας. Το βλέπω λιγάκι δύσκολο να το βρείτε στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
kellner Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17, 2007 Ευχαριστώ για τις απάντησης παιδιά . Σαν αρχάριος που είμαι μάλλον θα με βοιθηση σε μεγάλο βαθμό. Παρεμπίπτοντος σήμερα με την αγορά του SkyWatcher Dobsonian 8" Πειρα και το ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟΣΦΑΙΡΟ( ΜΑΥΡΟ) SkyWatcher Dobsonian 8\" TeleVue Barlow 3x , 31.8mm (1 1/4\")
Γιάννης Ευφραιμίδης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18, 2007 Καλημέρα και καλορίζικο το dob!! Το επιπεδόσφαιρο είναι πολύ καλό για να καταλάβεις τον ουρανό και πως γυρίζει πάνω απο το κεφάλι μας (εμείς γυρίζουμε αλλά δεν το κάνουμε θέμα). Νομίζω ότι με 8ιντσο xρειάζεσαι σίγουρα χάρτες -υπάρχουν πολλά links που προτείνουν πολλοί φίλοι εδώ.Ψάξε στο forum για θέματα http://www.astrovox.gr/forum/viewforum.php?f=16όπως αυτό http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=6708 οι συγκεκριμένοι 12 χαρτες ακομα και σε Α4 σού δίνουν μια ολοκληρωμένη εικόνα του ουρανού.Κατέβασε στο pc ενα free πρόγραμμα όπως πχ το stellarium θα σε βοηθήσει επίσης πάρα πολύ.Και όπως λέει και ο φίλος μας spartiatis στην υπογραφή του και έχει γίνει και δικό μου moto: <Η ομορφιά μιας αστρονομικής παρατήρησης,δε βρίσκεται τόσο στο θέαμα που βλέπουμε αλλά κυρίως στο βαθμό της γνώσης που έχουμε γι'αυτό που βλέπουμε>. Θα σου δώσει πολλές χαρές το 8άρι σου και εύχομαι καθαρούς ουρανούς Αστρονομική Ένωση Σπάρτης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα