zaqxsw Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2007 ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΑΠΟ ΣΥΜΗ ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ. ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΚ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΣ
quendi Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 Αγαπητέ φίλε, Αν θέλετε να ιδρύσετε σύλλογο με καταστατικό είναι αλληλένδετο με το να είναι αναγνωρισμένος, αλλιώς θα είναι μία άτυπη ομάδα. Αυτό που πρέπει καταρχήν είναι να αποφασίσετε τι κατεύθυνση θα έχει ο σύλλογος (μη κερδοσκοπικός, αν θα είναι σύλλογος, εταιρεία, λέσχη, όμιλος κλπ), ποιες είναι οι επιδιώξεις του και οι σκοποί του. Θα πρέπει να πάρετε μια ιδέα από τα υπόλοιπα καταστατικά των 16 ελληνικών συλλόγων που είναι παρεμφερή γενικά. Μετά πρέπει οπωσδήποτε με τη βοήθεια ενός δικηγόρου να αρχίσετε τις διαδικασίες και να συντάξετε ένα αρχικό καταστατικό. Θα πρέπει μετά να βρεθεί ο αναγκαίος αριθμός ατόμων που ορίζεται απ' το νόμο για να δημιουργηθεί σύλλογος (νομίζω ότι είναι μεταξύ 20-35) και να γίνει καταστατική συνέλευση, όπου θα ψηφιστεί από τα παραπάνω άτομα το τελικό καταστατικό, το οποίο πρέπει να κατατεθεί προς έγκριση στο πρωτοδικείο της περιοχής (από μία ορισμένη προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή). Μετά περιμένετε την έγκριση από αυτό και όταν συμβεί τότε θα είστε αναγνωρισμένος σύλλογος και θα πρέπει να γίνει Γενική Συνέλευση για τη διενέργεια εκλογών και εκλογή πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ). Αυτά χονδρικά. Δες για παράδειγμα το καταστατικό της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας Ωρίων: http://www.orionas.gr/orion_files/orionas/katastatiko.pdf Eλπίζω να βοήθησα. Φιλικά,Παναγιώτης Αντωνόπουλος
Nova Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 Ποια τα προτερήματα ενός αναγνωρισμένου συλλόγου σε σχέση με μια άτυπη ομάδα;
joxnniss Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 Ποια τα προτερήματα ενός αναγνωρισμένου συλλόγου σε σχέση με μια άτυπη ομάδα; Η ατυπη ομαδα ειναι σαν να λεμε εγω και 2 κολλητοι μου,ενω ο συλλογος σου δινει πολλα αλλα πραγματα...δεν εχει καμμια σχεση το τι μπορεις να κανεις με ενα συλλογο και με μια παρεα..... "Nowadays in science there is no EUREKA!There is only ...hmm that''s funny..."
astrovox Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 Ο σύλλογος σου επιτρέπει καλύτερα να συνεργαστείς με φορείς, να έχεις προβολή από τα μέσα ενημέρωσης και γενικότερα να δείξεις ότι γίνεται σοβαρή δουλειά. Επίσης, το καταστατικό και οι κανονισμοί διασφαλίζουν ότι θα υπάρχουν διαδικασίες, εκλογές και οργάνωση διότι μια παρέα εύκολα φτιάχνεται και εύκολα διαλύεται. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 (νομίζω ότι είναι μεταξύ 20-35) Νομιζω ειναι 21 ατομα . Καλη συνεχεια με τις απαραιτητες ενεργειες . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
PapGeo Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 Σύμφωνα με το άρθρο 78 του Αστικού Κώδικα για την έννοια του Σωματείου, «Ένωση προσώπων που επιδιώκει σκοπό μη κερδοσκοπικό αποκτά προσωπικότητα όταν εγγραφεί σε ειδικό δημόσιο βιβλίο (σωματείο) που τηρείται στο πρωτοδικείο της έδρας του. Για να συσταθεί σωματείο χρειάζονται είκοσι τουλάχιστον πρόσωπα». Εύχομαι να σας εξυπηρετεί ως σχήμα και να είστε σε θέση να το προχωρήσετε. Κάθε τέτοια κίνηση συμβάλλει στην ανάπτυξη της ερασιτεχνικής αστρονομίας στην Ελλάδα. Δεν είναι κάτι δύσκολο, αλλά απαιτεί μια σχετική οργάνωση, συνοχή και θέληση για διάρκεια. Αν τα έχετε… μαζευτείτε οι αστρόφιλοι, εν ανάγκη συγκεντρώστε συγγενείς και φίλους, και συνεννοηθείτε με τον δικηγόρο σας. Φιλικά PapGeo
Dimitriskor Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΑΠΟ ΣΥΜΗ ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ. Αν πραγματικά πιστεύεις πως ένας αναγνωρισμένος σύλλογος στην Σύμη πρέπει να δημιουργηθεί, και κολλάς στον αριθμό των ατόμων που ( κατά τον Νόμο ) χρειάζονται βάλε και εμένα μέσα. Αν χρειαστεί στείλε μου Π.Μ. Ευχαριστώ. Δημήτρης. “ Ο χώρος και ο χρόνος είναι έννοιες ενδογενώς δεμένες μεταξύ τους “ . ???
zaqxsw Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 Θα σας πω ακριβώς τι συμβαίνει. Εδώ και 3 χρόνια προσπαθούμε να πείσουμε το δήμο να μας δώσει ρεύμα και χώρο στην υψηλότερη περιοχή του νησιού (450μ) όπου βρίσκονται τοποθετημένοι και οι αναμεταδότες. Βέβαια τπτ μέχρι στιγμής. Χθες σκεφτήκαμε έναν κύριο με πολύ χρήμα ο οποίος κατάγετε από εδώ και έχει δώσει και στον Δήμο αρκετά και μας είπε πως αν κάνουμε έναν σύλλογο θα μας ενισχύσει με ένα εξαψηφιο πόσο. Αν μπει αυτός μπροστά ο δήμος τότε δεν πρόκειται να φέρει κανένα εμπόδιο. Ελπίζω να τα καταφέρουμε (10 άτομα είμαστε μέχρι τώρα) να βοηθήσουμε και εμείς όσο μπορούμε τα παιδία από νησί να δουν και κάτι άλλο εκτός από τουρίστριες, μηχανάκια και ψάρεμα
quendi Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 Έχε στο μυαλό σου ότι υπάρχει και στη Κάσο παράρτημα της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος (Βόλος) με πρόεδρο τον κύριο Νίκο Ξενάκη και στη Ρόδο ο Στράτος Κουφός με με μια ομάδα ερασιτεχνών προσπαθεί να δημιουργήσει κάποιο σύλλογο. Μήπως να ερχόσασταν σε επαφή οι Δωδεκανήσιοι? Φιλικά,Παναγιώτης Αντωνόπουλος
Dimitriskor Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 με ένα εξαψηφιο πόσο. ..... (10 άτομα είμαστε μέχρι τώρα) να βοηθήσουμε και εμείς όσο μπορούμε τα παιδία από νησί να δουν και κάτι άλλο εκτός από τουρίστριες, μηχανάκια και ψάρεμα “με ένα εξαψηφιο πόσο” Αναλαμβάνω ταμίας . (10 άτομα είμαστε μέχρι τώρα) εγώ περιλαμβάνομαι σε αυτά ???. “εκτός από τουρίστριες, μηχανάκια και ψάρεμα.” Αχ και να τα είχα. Πέρα όμως από τα παραπάνω η πρόταση μου ισχύει . Ευχαριστώ Δημήτρης . “ Ο χώρος και ο χρόνος είναι έννοιες ενδογενώς δεμένες μεταξύ τους “ . ???
dimitris Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2007 Αν θέλετε και άλλο καταστατικό ή ηθική βοήθεια ή σκέψεις στείλε μου το εμαιλ σου ... χρειάζεσθε 20 άτομα για αυτόνομο σύλλογο και περίπου 250-300 ευρώ για το τυπικό κομμάτι και σχεδόν έτοιμο καταστατικό. Φτιάξτε το δικό σας - όσο γίνεται καλύτερο - μελετήστε με προσοχή - θα είναι ο βασικός οδηγός σας. Φιλικά, Δημήτρης ΠρασόπουλοςΑλεξανδρούπολη/ Κομοτηνήhttp://prasopoulosdimitrios.blogspot.com/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα