Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους.

Το εν λόγο software προφανώς θα είναι σε πολλούς γνωστό. Για όσους όμως δεν το ξέρουν, δουλειά ωρών γίνεται σε ελάχιστα λεπτά και με άριστα αποτελέσματα! Πρόσφατα ανέβασα στις αστροφωτογραφίες ένα μωσαϊκό ουράνιου τόξου. Το 'κόλλημα' των φωτογραφιών το είχα κάνει με το Photoshop, διαδικασία που μου έφαγε γύρω στις 3 ώρες. Το τελικό αποτέλεσμα -καλό μεν- αλλά με αρκετές ατέλειες όπως:

1) Ο ορίζοντας στο κάτω μέρος έκανε 'κοιλιά'.

2) Τα κτίρια επίσης στο κάτω μέρος της φωτογραφίας εμφανίζονταν στραβά. (Πρόβλημα που υπήρχε από τις αρχικές φωτογραφίες.)

3) Το ουράνιο τόξο βγήκε κάπως ξεχειλωμένο σε σχέση με το πραγματικό.

4) Λεπτομέρειες όπως αποχρώσεις του ουρανού και ένα πολύ αμυδρό δεύτερο τόξο (από πάνω) χάθηκαν κατά την βαριά επεξεργασία συγκόλλησης στο Photoshop. :(

5) Τέλος, να την πω και την αμαρτία μου, είχα βάλει και κανα δύο ψεύτικα συννεφάκια για να κρύψω τις ατέλειες... :oops: :oops: :oops:

Μετά από προτροπή του nickthegreek13_7 που μου είπε να χρησιμοποιήσω το Photostich της Canon (Thanks very much Nick!) χρησιμοποίησα τελικά ένα παραπλήσιο, το autostitch που βρήκα στην παρακάτω διεύθυνση:

http://www.cs.ubc.ca/~mbrown/autostitch/autostitch.zip

Το αποτέλεσμα? Έμεινα εμβρόντητος με αυτό που είδα: Το stitching τέλειο με ομοιόμορφο φωτισμό - χρώμα (παρότι υπήρχαν διαφορές στις photos), ο ορίζοντας ολόισιος, το τόξο τέλειο ημικύκλιο, τα κτίρια ολόισια (μα καλά το stitching, ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΠΩΣ ΤΑ ΙΣΙΩΣΕ??? :shock: ) και ΟΛΕΣ οι λεπτομέρειες της εικόνας ανέπαφες.

Σας βάζω τις δύο εικόνες μαζί για να κάνετε την σύγκριση:

autostitchOptions.jpg.d819435c3fa43dc5802fbd53520f128f.jpg

Το autostitch δεν θέλει ούτε καν εγκατάσταση. Ένα *.exe είναι που απλά το τρέχεις. Μόνο που αν οι φωτογραφίες είναι υψηλής ανάλυσης, πρέπει να βάλεις με το χέρι κάποιες ρυθμίσεις και να περιμένεις μερικά λεπτά για να τις επεξεργαστεί. Η παρακάτω εικόνα εί

ChrisKotsiopoulosRainbowSmallIMPROVED.jpg.70c1296e0e96db1c923718d7305a81d9.jpg

Βελτιωμένη version.

ChrisKotsiopoulosRainbowSmall.jpg.2802b68ce5993ec8e4216f934ca3a007.jpg

Παλιά version.

Δημοσιεύτηκε
Ωραιο φαινετα το προγραμμα αλλα να σου πω την αληθεια μου αρεση περισσοτερο η "Παλιά version." :mrgreen:

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Ωραιο φαινετα το προγραμμα αλλα να σου πω την αληθεια μου αρεση περισσοτερο η "Παλιά version." :mrgreen:

AAAAXXXX! Με σκότωσες τωρα! ](*,) ](*,) ](*,)

Υποθέτω ότι αυτό που σου αρέσει είναι η καμπυλότητα του τοπίου στην παλιά?

Αν την δεις σε υψηλή ανάλυση, τα κτίρια είναι πολύ στραβά και το φόντο γεμάτο ψεύτικα σύννεφα που έβαλα για να κρύψω τις ατέλειες.

Πάντως thanks που εκτιμάς την δουλειά που έκανα με το χέρι! :cheesy:

Δημοσιεύτηκε

Απλα μου ειναι Πολυ Καθαρη Εικονα με αρκετες λεπτομεριες ενω στην αλλη δεν ειναι, εχει μια μουνταδα σε ολη την επιφανια κατω απο το Ουρανιο Τοξο και δεν μπορω να διακρινω λεπτομεριες.

Παντος το προγραμμα εχει κανει αρκετα καλλη δουλεια σχετικα με την "καμπυλοτητα" τον κτιριων. Φορτωσε και την κανονικη φωτο αν μπορεις γιατι στην υπαρχουν καποια στοιχεια οπου στην δεν υπαρχουν.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Ως προς τα αλλα συμφωνω με τον ammonite,αλλα πιστευω οτι η πρωτη φωτο εχει καλυτερη ευκρινεια πιστευω.....

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
Απλα μου ειναι Πολυ Καθαρη Εικονα με αρκετες λεπτομεριες ενω στην αλλη δεν ειναι, εχει μια μουνταδα σε ολη την επιφανια κατω απο το Ουρανιο Τοξο και δεν μπορω να διακρινω λεπτομεριες.

Ως προς τα αλλα συμφωνω με τον ammonite,αλλα πιστευω οτι η πρωτη φωτο εχει καλυτερη ευκρινεια πιστευω.....

Έχετε δίκιο...

Και εγώ το είδα. Έχω την αίσθηση όμως ότι είναι θέμα Photoshop. Στην παλιά πρέπει να είχα κάνει καλύτερο noise reduction και sharpening.

Θα ξανακάνω ένα πείραμα χωρίς καθόλου Photoshop και θα επανέρθω.

Δημοσιεύτηκε

OK. Έτοιμο το πείραμα.

Δύο εικόνες σε παράθεση από ένα close up στα κτίρια χωρίς καθόλου Photoshop. Δεν είμαι σίγουρος για τη διαφορά στην ευκρίνεια...

Αν υπάρχει είναι μάλλον μικρή. :?

Μόνο λίγο στη φωτεινότητα. (Το οποίο δικαιολογείται διότι αν βάλεις στο autostitch δυο συνεχόμενες φωτογραφίες με διαφορά φωτεινότητας, θα υπολογίσει το μέσο όρο.)

Αν βλέπετε διαφορά, μάλλον έχετε καλύτερη όραση από μένα. Νομίζω ότι πρέπει να μετονομάσουμε το post σε 'test όρασης' ή 'πόσο καλά βλέπετε'? :mrgreen:

AfterAutoStitch.jpg.e172595b7ce9008fcecd2d358e2924bb.jpg

BeforeAutoStitch.jpg.98b944a891932ef60200dbea02b9ad71.jpg

Δημοσιεύτηκε

Aπλα φοβερο!!!

Σε δευτερολεπτα εχεις ενα πολυ αξιοπρεπεστατο αποτελεσμα!!!

Μπραβο παιδια!

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut

>Destination Space!

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης