pascal Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2007 ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ,ΑΓΟΡΑΣΑ ΠΡΙΝ 20 ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΝ SPC900NC ΑΠΟ Ε-SHOP KAI ΤΟΝ ΑDAPTOR AΠΟ ACTISTAR.ΤΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΙΝΑΙ TO ETX-70,OXI TIΠΟΤΑ ΤΡΟΜΕΡΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΜΕ BOΛΕΥΕΙ ΛΟΓΩ ΦΟΡΗΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥ.ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΩ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ,ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΟΤΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΠΩΣ ΘΟΛΗ,ΔΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ CYBERSHOT SONY 4MP,ME CARLZEISS ΦΑΚΟ.ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ ; ΑΠΛΑ ΕΒΑΛΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΟΦΘΑΛΜΙΟ ΤΗΝ PHILLIPS KAI TΡΑΒΑΓΑ ...ΕΙΜΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΙΑ ΠΙΟ ΚΑΛΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ,ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ; SPC900NC . I LOVE MUSIC -SPACE- XTREME LIFE.
planetman Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2007 Η πιο κοινή απάντηση που θα πάρεις είναι να χρησιμοποιήσεις και ένα φίλτρο IR-CUT για να κόβει την υπέρυθρη ακτινοβολία. ΔΕΝ το έχω δοκιμάσει έτσι, δεν ξέρω αν φτιάξει εντελώς. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
pascal Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2007 ΛΕΣ ΦΙΛΕ PLANETMAN ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΤΟΝ ΑDAPTOR AN EXΩ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ...ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ: . I LOVE MUSIC -SPACE- XTREME LIFE.
planetman Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2007 Μην γράφεις με κεφαλαία. Το φίλτρο αυτό είναι ΚΑΙ για πλανήτες. Δες εδώ ένα θέμα που είχα δημιουργήσει παλιότερα με κάποιες απορίες. Εγώ βέβαια τελικά δεν ασχολήθηκα καθώς δεν έχω laptop. Θα το κάνω κάποια στιγμή στο σχετικά κοντινό μέλλον. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2007 Hi νεος και εγω στο συγκεκριμενο χωρο αλλα με λιγο πιο πολυ πειρα εμ την SPC απο εσενα εχω να σου προτεινο τα εξης: α) μοτερ εχεις βαελι στο τηελσκοπιο; γιαυι αν κινητε στο τελος δεν θα φενεται καθαρη η εικονα β) τι καιρο ειχες οταν τραβξες την φωτο; γ)αν δεν φενετε και πολυ καθαρη η εικονα μπορεις να παιξεις με το registax ή το photoshop δ)παιξε και με το focus του τηλεσκοπιου σου. ε) βαλε και ενα δειγμα να δουμε και εμεις τι γινετε στ) το IR-Cut φιλτρο θα βοηθησει και απο οτι ξερω κανει για ολες τισ φωτο που θα τραβας Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2007 Επισης μεγαλο ρολο παιζει ποση ωρα και με ποσα frames τραβας φωτο. Εγω το εχω ρυθμισει στα 25fps και τραβαω video για 20 με 40 seconds. Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
Foehammer Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2007 Οσο αφορα τα fps παιζει και αρκετη σημασια το seeing την στιγμη της φωτογραφισης. Καλυτερο seeing - λιγοτερα fps, χειροτερο seeing - περισσοτερα fps. Δεν θυμαμαι να ειχα καλα αποτελεσματα με οτιδηποτε πανω απο 10 fps με την δικη μου SPC900NC. Παντα παιζω με 5 η 10. Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2007 ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΩ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ,ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΟΤΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΠΩΣ ΘΟΛΗ,ΔΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ CYBERSHOT SONY 4MP,ME CARLZEISS ΦΑΚΟ. Το θέμα είναι οτι με μια ψηφιακή μηχανή, τραβάς κανονικά frames και έχει υψηλότερη ανάλυση το αποτέλεσμα όπως και να το κάνουμε.Με την SPC 9000, τραβάς video που δεν ξεπερνάνε σε ανάλυση τα 640x480.
astrovox Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2007 Πασχάλη δώσε μας ένα δείγμα της εικόνας που πήρες για να δούμε τι πρόβλημα ήταν. Για παράδειγμα, είναι κάπως δύσκολο να πετύχεις μια πολύ καλή εστίαση! «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
pascal Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2007 Κατ αρχήν ευχαριστώ ολους για το ενδιαφέρον και τη βοήθεια...Απ'οτι κατάλαβα πρέπει να πάρω αυτο το φίλτρο,και βλέπουμε,θα δοκιμάσω βέβαια να φωτογραφίσω και με τους 2 τρόπους την ίδια μερα... . I LOVE MUSIC -SPACE- XTREME LIFE.
pascal Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2007 Και 2 φώτο ακόμα με ένα 4,5ιντσες παλιό τηλεσκόπιο... . I LOVE MUSIC -SPACE- XTREME LIFE.
pascal Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2007 Με την ιδια ψηφιακή.. . I LOVE MUSIC -SPACE- XTREME LIFE.
astrovox Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2007 Καταρχήν με το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο δε θα περιμένεις θαύματα. Από εκεί και πέρα... 1. Προσοχή στην εστίαση. Αφιερώνουμε αρκετό χρόνο να βεβαιωθούμε ότι η εστίασή μας είναι η καλύτερη δυνατή. 2. Εχεις πειραματιστεί με τις ρυθμίσεις τις κάμερας; (έκθεση, χρώματα, φωτεινότητα, gamma κτλ). 3. Βάζεις το IR-cut φίλτρο. Καλή επιτυχία! «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2007 Εστιαζεις καλα ; Προσοχη αργοτερα στην επεξεργασια στο Registax .Βαλε το predict path και προσοχη στο καλο alignment . Καλη συνεχεια . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
sheliak Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2008 Εχει δοκιμασει κανεις την spc900nc με το ed80 σκετο ( χωρις barlow ) Υπαρχει καποιο προβλημα με αυτο το set-up
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα