GiannisM Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2007 Καλησπερίζω όλους, Όπως και άλλοι έτσι και εγώ μετά την φοβερή βραδιά (αν και δεν έμεινα πολύ λόγο του αισθήματος, που κρύωνε κτλ) στο Λυκαβηττό και αφού έπρηξα τον "Παναγιώτη", ο μόνος που γνώρισα από την παρέα, πήρα το πρώτο μου Τηλεσκόπιο. Ο Παναγιώτης από το Astronomy.gr (χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση) αλλά και ο Άρης με βοήθησαν τόσο στο ποιο τηλεσκόπιο θα έπρεπε να διαλέξω με βάση αυτά που θα ήθελα να κανω βλ. αστροφωτογράφιση (ασχέτως αν εγώ πήρα άλλο) αλλά και στο πως θα πρέπει να το ρυθμίσω κτλ. Το configuration τελικά είναι :HEQ5, SkyWatcher 200/1000, TeleVue BARLOW 2x, T-Ring για Nikon, τσάντες μεταφοράς κτλ. Θα ήθελα τη γνώμη σας για την αγορά μου. Σήμερα λοιπόν έβαλα επιτέλους το μάτι μου στο τηλεσκόπιο, γιατί από την ημέρα που το πήρα, δεν άνοιξε ο ουρανός από τα σύννεφα. Η γρουσουζιά του πρωτάρη με χτύπησε αλύπητα. Παρότι είμαι εντελώς άσχετος με το αντικείμενο, κατάφερα να δω με την πρώτη τον ΑΡΗ και μάλιστα από το μπαλκόνι. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος και ελπίζω να συνεχίσω να είμαι, και περιμένω ανυπόμονα να φύγω σύντομα εκτός Αθήνας, για να απολαύσω το απόκτημά μου. Υπάρχει κάποιο σημείο στο Site, όπου αναφέρονται οι συγκεντρώσεις σας? Συν τοις άλλοις πείτε μου αν δέχεστε τον καθένα στην παρέα σας.Συγχαρητήρια σε όσους αντιπροσωπεύουν και συνθέτουν το ASTROVOX και ευχαριστώ που τόσο απλόχερα μοιράζονται τις γνώσεις τους, αλλά και τις πολύτιμες συμβουλές τους. Ελπίζω να μην έγινα κουραστικός. Καλή συνέχεια σε όλους και ανταποδίδω την ευχή να έχουμε σκοτεινούς και καθαρούς ουρανούς.
roryt Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2007 Καλησπερίζω όλους,Καλως ειρθες στην παρεαHEQ5' date=' SkyWatcher 200/1000, TeleVue BARLOW 2x, T-Ring για Nikon, τσάντες μεταφοράς κτλ. Θα ήθελα τη γνώμη σας για την αγορά μου.[/quote']Για αρχή ειναι καλη, αν και αργοτερα ισως θελησεις EQ6. Καλή υπομονη (η αστροφωτογραφιση την χρειαζεται) και περιμενουμε αποτελεσματα δεν άνοιξε ο ουρανός από τα σύννεφα. Η γρουσουζιά του πρωτάρη με χτύπησε αλύπητα.Αμ εσύ εισουνα ; (αστειεύομαι φυσικα)Παρότι είμαι εντελώς άσχετος με το αντικείμενο, κατάφερα να δω με την πρώτη τον ΑΡΗ και μάλιστα από το μπαλκόνι.Οι πλανητες μεχρι τον Κρονο φαίνονται απο σχεδον παντου. Οσο αφορα το μπαλκονι, εγω εχω κανει τις περισσοτερες παρατηρησεις μου απο εκει. Καλη συνεχεια
PapGeo Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2007 Γεια σου Γιάννη, καλώς ήλθες και καλορίζικος! Το τηλεσκόπιο που επέλεξες αποτελεί μια τίμια και αξιοπρεπή λύση, τόσο για παρατήρηση, όσο και για αστροφωτογράφηση. Για να αντλήσεις όμως το μέγιστο των δυνατοτήτων του τηλεσκοπίου σου, θα πρέπει να μελετήσεις αρκετά. Εδώ μέσα θα βρεις πάρα πολλές πληροφορίες. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου, κι αν κάπου συναντήσεις δυσκολίες , μην ανησυχείς, όλοι περάσαμε από το ίδιο στάδιο κάποτε. Ρώτα συγκεκριμένα, κι εμείς, όπου μπορούμε, θα βοηθήσουμε. Καλή συνέχεια! PapGeo
THEO-007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2007 Καλησπερα αδερφε. Οπως θα δεις και στο αβαταρ μου εχουμε το ιδιο τηλεσκοπιο. Θα μεινεις ενθουσιασμενος πιστευω. Εγω προσωπικα εμεινα. Το συγκεκριμενο κομματι θα σε καλυψη απολυτα και σε παρατηρηση και σε αστροφωτο καθοτι εχει την βαση αλλα και εστιακο λογο F5. Εγω το εχω παρει εδω και 4 μηνες και ηδη το εχω εξοπλισει. Περιμενω τωρα το ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ και τα υπολοιπα κομματια για να αρχισω τις πραγματικες μανουβρες μου στον ουρανο. Καλες παρατηρησεις ευχομαι.
GiannisM Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2007 Καλησπέρα σε όλους και ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. Καλησπερα αδερφε. Οπως θα δεις και στο αβαταρ μου εχουμε το ιδιο τηλεσκοπιο. Θα μεινεις ενθουσιασμενος πιστευω. Εγω προσωπικα εμεινα. Το συγκεκριμενο κομματι θα σε καλυψη απολυτα και σε παρατηρηση και σε αστροφωτο καθοτι εχει την βαση αλλα και εστιακο λογο F5. Εγω το εχω παρει εδω και 4 μηνες και ηδη το εχω εξοπλισει. Περιμενω τωρα το ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ και τα υπολοιπα κομματια για να αρχισω τις πραγματικες μανουβρες μου στον ουρανο. Καλες παρατηρησεις ευχομαι. Φιλέ THEO-007 έχω διαβάσει σχεδόν όλα τα post που έχεις κάνει είναι πολύ ενδιαφέροντα όλα (ομολογώ ότι ήσουν ένας λόγος που το προτίμησα). Σε ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σου. Όπως κατάλαβες ανυπομονώ να βγω εκτός Αθήνας για να το απολαύσω. Εγώ πάλι δεν θα κάνω άλλη αγορά αν δεν εξαντλήσω τα προαναφερόμενα στο πρώτο post μου, αλλά και τις δυνατότητες μου με αυτά. Ανταποδίδω και επαυξάνω τις ευχές σου αλλά και όλων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα