sheliak Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2007 Μετά από μεγάλη περίοδο αναμονής ο καιρός μας έκανε την χάρη χθες.. Πήγα λοιπόν με το τηλεσκόπιο μου (skywatcher 8¨ f6 το γνωστό dob.) να δοκιμάσω τον καινούριο μου εξοπλισμό (eq6 syntrek, canon 400d). Mε τα πολλά ζόρια κατάφερα να κάνω μια πολική ευθυγράμμιση, και μετά από αρκετή ώρα να εξοικειωθώ με την βάση (ελπίζω να μην την καταπόνησα κ πολύ γιατί η χρήση της ήταν λίγο αντισυμβατίκη μέχρι να την καταλάβω). Προς το τέλος της βραδιάς έκανα και μερικές προσπάθειες φωτογράφησης Μ42 και Μ31 τελικά, όπως και περίμενα υπήρχαν προβλήματα κυρίως με την εστίαση, αφού ο εστιαστής δεν είχε την απαραίτητη διαδρομή.Παρακάτω οι πιο αξιόλογες φωτογραφίες που τράβηξα με μια μικρή επεξεργασία. (δεν τις ανεβάζω στις αστροφωτογραφίες γιατί δεν είναι κ οι φοβερές προσπάθειες) Σχόλια καλοδεχούμενα.. Αν κάποιος χρησιμοποιεί το ίδιο τηλεσκόπιο, έχει προβλήματα με στην εστίαση?? Συνοψίζοντας ο εξοπλισμός είναι : skywatcher 8¨ f6 , eq6 syntrek, canon 400d.Ελπίζω να μην κούρασα.
sheliak Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2007 M42 iso 200 3 minΜ42 iso 1600 4min
sheliak Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2007 M31 iso1600 157secM31 iso400 11min
B.D. Foxmoor Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2007 Συγχαρητήρια Σταμάτη!Εμένα μια χαρά ξεκίνημα μου φαίνεται! Άντε,εύχομαι τα καλύτερα για τη συνέχεια... Άγγελος Μακρής www.aggelosmakris.comwww.facebook.com/aggelosmakrisnightscapeswww.instagram.com/aggelos_makris
sheliak Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2007 Σε ευχαριστώ πολύ Άγγελε Πάντως μου φάνηκε λίγο δυσκολότερο απ' ότι περίμενα. Και αυτό που έχω να πω είναι ότι είναι απόλυτα εθιστική ασχολία.
B.D. Foxmoor Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2007 Εδώ εγώ μέχρι στιγμής απλά διαβάζω και χθες παρατήρησα μόνο με τα μάτια κάποιους αστερισμούς και έχω πωρωθεί! Άντε να πάρω και το τηλεσκόπιο... Άγγελος Μακρής www.aggelosmakris.comwww.facebook.com/aggelosmakrisnightscapeswww.instagram.com/aggelos_makris
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2007 Καλή αρχή έκανες.Απλά θα σε συμβούλευα αντί για μονές εκθέσεις, να πάρεις έναν συγκεκριμένο αριθμό και να στακάρεις τα frames στο τέλος.Θα έχεις και καλύτερο αποτέλεσμα (η οδήγηση θα είναι καλύτερη και τα άστρα δεν θα εμφανίζουν τόσο έντονα trails), όπως επίσης και λιγότερο θόρυβο ώστε να "σηκώνει" μεγαλύτερη επεξεργασία το τελικό σου αποτέλεσμα.
Νίκος Κατσαμάκας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2007 Κατά βάση, το πρόβλημά του δεν είναι άμεσα ο θόρυβος, αλλά η εστίαση. Χρειάζεται καλύτερος εστιαστής. Ναι, να στακάρει, να πάρει και dark frames και flats και bias, να μάθει και πώς γίνεται η επεξεργασία εικόνας, αλλά πρώτα απ'όλα να εστιάσει καλύτερα, γιατί αυτό δε διορθώνεται (στον υπολογιστή) με τίποτα.
sheliak Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2007 Σας ευχαριστω για τα σχολια σας, Απλά θα σε συμβούλευα αντί για μονές εκθέσεις, να πάρεις έναν συγκεκριμένο αριθμό και να στακάρεις τα frames στο τέλος. Την επομενη φορα θα το δοκιμασω (ελπιζω να μας κανει την χαρη ο καιρος και να ερθει συντομα αυτη η επομενη φορα ). Βασικα ειχα στο μυαλο μου να δοκιμασω κατι τετοιο, αλλα μεχρι να μαθω λιγο την στηριξη περασε η ωρα και μετα που να προλαβω.. Κατά βάση, το πρόβλημά του δεν είναι άμεσα ο θόρυβος, αλλά η εστίαση. Αυτο το γνωριζω, και το περιμενα απο πριν. Θα δοκιμασω αυτη την εβδομαδα μηπως και καταφερω να μετατοπισω το πρωτευον λιγο πιο πανω, να κανω και μια ευθυγραμμιση (που δεν εχω κανει και ποτε) ελπιζω ετσι να δω καποια βελτιωση. Το προβλημα ειναι οτι ο εστιαστης θα επρεπε να ηταν λιγο πιο κοντος. Εσχατη λυση η αλλαγη του. Ετσι κι'αλλιως συντομα θα προσθεσω στον εξοπλισμο μου και ενα αποχρωματικο, που δεν νομιζω να εχει τετοια προβληματα.. χθες παρατήρησα μόνο με τα μάτια κάποιους αστερισμούς και έχω πωρωθεί! Εγω στο ειπα δεν χρειαζεται να δεις το ματι( :D ) για να κολλησεις,αρκει μια ματια εκει πανω με λιγη γνωση για το αντικειμενο..
dark nebula Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2007 Αν θελεις πες μας με τι προσοφθαλμιο φωτογραφισες με την canonγιατι να ξερεις τα 8" δεν εστιαζουν με προσοφθαλμιους μεγαλης μεγενθησης αν δεν μεσολαβιση barlow εχω και εγω το ιδιο προβλημα εμενα ειναι το 1200 για να εστιασουν θελουν μια μικρη μετατροπη στον focuser δηλαδη πιο χαμηλα για να εστιαση) καπου υπαρχει ενα post .Η μετατοπηση του πρωτευον προς τα επανω με μακρητερες βιδες και ελατηρια (το εκανε ενας φιλος δες ωριονα spartiati στης αστροφωτο )θα σου ελεγα βεβαια να μην το κανεις μονος σου αλλα με καποιον που θα ξερει..γιατι ποτε δεν ξερεις ..δωσε στοιχεια τροπου φωτογραφισης να σου πω τι γινεται!!! [DARK DARK SKY BY DARK NEBULAhttp://www.spartastronomy.gr/
sheliak Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2007 δωσε στοιχεια τροπου φωτογραφισης να σου πω τι γινεται!!!Ευχαριστω για την απαντηση.Δεν προκειται για afocal φωτογραφιση αλλα για prime focus για αυτο και λεω (χωρις να ειμει κ σιγουρος) οτι μαλλον αλλαγη εστιαστη ή μετατοπιση του κατοπτρου.
sheliak Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2007 Nα και το προχειρο παρατηρητηριο μου! Για αλλη μια φορα η τοποθεσια που παρατηρω με αφησε απολυτα ικανοποιημενο. Νομιζω οτι εχω βρει ιδανικη τοποθεσια για τα βορεια προαστια.
kellner Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2007 ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΥΝΧΑΡΙΤΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΣΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ DOB 8 ,ΚΑΙ ΣΚΕΥΤΟΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΩ ΜΕ ΚΑΛΑ ΠΡΟΣΟΦΘΑΛΜΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΤΡΑ.ΜΕΤΑ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ Η ΒΑΣΗ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ DOB 8 ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΔΙΝΑΝΟΤΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΗΚΩΝΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ.ΟΛΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΜΕ ΤΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΩ ΡΙΞΗ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΟ ΤΙ ΑΚΡΙΒΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΝΧΑΡΙΤΙΡΙΑ. SkyWatcher Dobsonian 8\" TeleVue Barlow 3x , 31.8mm (1 1/4\")
sheliak Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2007 ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΥΝΧΑΡΙΤΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΣΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ DOB 8 ,ΚΑΙ ΣΚΕΥΤΟΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΩ ΜΕ ΚΑΛΑ ΠΡΟΣΟΦΘΑΛΜΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΤΡΑ.ΜΕΤΑ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ Η ΒΑΣΗ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ DOB 8 ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΔΙΝΑΝΟΤΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΗΚΩΝΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ.ΟΛΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΜΕ ΤΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΩ ΡΙΞΗ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΟ ΤΙ ΑΚΡΙΒΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΝΧΑΡΙΤΙΡΙΑ. Σε ευχαριστω. Νομιζω οτι εχεις κανει ενα σωστο σχεδιαγραμμα για τις αγορες σου.Καλο το διαβασμα αλλα μην ξεχναμε την πρακτικη εξασκηση .Οπως και να εχει, καλο διαβασμα.
B.D. Foxmoor Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2007 Σταμάτη την επόμενη φορά που θα πας για παρατήρηση,θα έρθω και εγώ μαζί!Εγώ θα βάλω το φαγητό (γιατί στο βουνό πάντα ανοίγει η όρεξη) και εσύ το τηλεσκόπιο Τελικά είχες δίκιο ότι "κολλάς" με αυτή την ενασχόληση...και δεν έχω δει τίποτα ακόμη! Άγγελος Μακρής www.aggelosmakris.comwww.facebook.com/aggelosmakrisnightscapeswww.instagram.com/aggelos_makris
dark nebula Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2007 Και στην περιπτωση prime focus παλι δεν εστιαζει θα βρω το post για την μετατροπη στον εστιαστη δεν χρειαζετε να αλαξεις κατι ασε μου λιγο χρονο να το ψαξω αν θες βεβαια [DARK DARK SKY BY DARK NEBULAhttp://www.spartastronomy.gr/
sheliak Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2007 Σε ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον. Θα περιμενω. Παντως θα κανω μια ευθυγραμμιση μηπως και διορθωσει τιποτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα