Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Θα έχει καλύτερη απόδοση απο το 8'' f/6 skywatcher που έχω??
Δεν υπάρχει συγκριση. Το ενα ειναι αργο και μικρο (μεγαλυτερο FOV), το άλλο γρήγορότερο και μεγάλο (μικρότερο FOV καλύτερη δυνατότητα για λεπτομέρεια σε μικρότερο χρόνο)
Βασικά και εγώ έχω καταλήξει στην λύση του ED 80' date=' αλλά λόγω οικονομικής στενότητας...λέω να πάω για αυτό.....Έχοντας ως σκοπό την φωτογράφηση, και με την σκέψη ότι αργότερα θα πάει για οδηγητικό...[/quote']Ακριβώς στην ίδια φάση βρίσκομαι και εγώ. Εκανα κάτι παρόμοιο: αγόρασα απο astromart ενα Orion 90mm f/10 ίσα να ξεκινήσω και μετά βλέπουμε, οδηγητικό, πούλημα κ.ο.κ.
Δημοσιεύτηκε
Κάτι άλλο που δεν μπορώ να καταλάβω ή τουλάχιστον δεν ανάλυσα όσο θα έπρεπε είναι η επιλογή της διαμέτρου. Και εξηγούμε. Είχα μια συζήτηση για το SW ED80 και έλεγα μήπως θα έπρεπε να βολευτώ για μεγαλύτερο διάστημα με το 8άρι dob και την (ερχόμενη) EQ6 και να μαζέψω χρήματα κατ' ευθείαν για SW ED100. Η (μικρή) συζήτηση άφησε ως υπονοούμενο ότι είναι προτιμότερο το μικρό από το μεγαλύτερο ED. Ο λόγος; Αν είναι το εύρος πεδίου δεν είναι καλύτερα να πάρεις το μεγαλύτερο και μόλις σου περισέψουν 250€ ψωνίζεις αχρωματικό κοντό (SW102/500 AZ3 από astroshop.de); Απόψεις;

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

Arthur C. Clarke

http://vip-digital-imaging.blogspot.com

Δημοσιεύτηκε
Ενα 80άρι αποχρωματικό ποτέ δεν πάει χαμένο! Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι συνήθως το γεγονός αυτό δεν το συνειδητοποιεί κανείς έγκαιρα. Γι'αυτό και σπάνια το αποχρωματικό είναι το πρώτο τηλεσκόπιο που αγοράζει κανείς. Συνήθως είναι το 2ο ή το 3ο. Ψηφίζω 80άρι.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε
ΟΚ αλλά σε σχέση με το 100άρι; Δεν έχω καταλάβει οπτικά τον λόγω που είναι προτιμότερο το 80άρι από το 100άρι. Πέραν από την "μεταφορικότητά" του και την ίσως διτή του χρήση και ως οδηγητικό. Εύρος;

Arthur C. Clarke

Δημοσιεύτηκε

Κατ' αρχήν, οι δυνατότητες παρατήρησης ενός τηλεσκοπίου εξαρτώνται από τη διάμετρό του. Όσο μεγαλύτερη είναι, τόσο περισσότερο φως συλλέγει από κάθε αντικείμενο και τόσο πιό αμυδρά σώματα μπορεί να παρατηρήσει κανείς. Επιπλέον, όσο μεγαλύτερη είναι η διάμετρός του, τόσο αυξάνει η ανάλυση και η λεπτομέρεια της εικόνας. Συνεπώς στο ερώτημα αν το 80άρι αχρωματικό θα είναι καλύτερο (προτιμότερο) από το 200άρι (8") νευτώνειο, η απάντιση είναι ΟΧΙ.

Όσον αφορά το πεδίο, μεταξύ τηλεσκοπίων 80mm και 100mm, μεγαλύτερο πεδίο έχει εκείνο που έχει το μικρότερο εστιακό μήκος, δηλ. το 80άρι (εκτός αν πρόκειται για ένα μακρύ 80άρι κι ένα κοντό 100άρι). Επίσης ως ελαφρύτερο και "ευρύτερο" είναι πιό εύχρηστο για φωτογραφία. Κατά τα άλλα, το 100άρι υπερτερεί σε φωτεινότητα και λεπτομέρεια. Το 80άρι όμως είναι ιδανικό για πολλές χρήσεις λόγω φορητότητας και ευελιξίας.

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε
Είναι ο ίδιος αντικειμενικός φακός σε διαφορετικούς σωλήνες. Προτιμότερο είναι κατά τη γνώμη μου το Vixen γιατί χρησιμοποιεί μικρότερη διάμετρο οπτικού σωλήνα (90mm) αντί του ογκώδη των 100mm που χρησιμοποιεί το SkyWatcher και είναι και ομορφότερο. Επιπλέον είναι Vixen! :cheesy:

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

Να ρωτησω ποια ειναι η διαφορα του SW80ED και του SW80ED PRO.

σιγουρα θα εχει ξαναειπωθει καπου εδω μεσα αλλα δεν το βρισκω και θελω να μαθω :oops:

Φιλικα, Νικος
Δημοσιεύτηκε
Αν δεν κάνω λάθος είναι το ίδιο. Η σειρά PRO "αποχρωματικών" ED της SW. Στα 80 (και 66) υπάρχει και το equinox αλλά είναι ακριβότερο, με dual speed focuser κλπ.

Arthur C. Clarke

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης