Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους σας. Καινούργιος στο άθλημα, εδω και ένα μήνα έσω ένα 10'' Skywatcher DOB και σκέφτομαι κάποια στιγμή να πάρω μια EQ6 για να μπορώ να κάνω και στροφωτογράφηση.

Είναι εφικτό αυτό ή μήπως το θηρίο των 10'' δεν θα μπορέσει να το αντέξει η EQ6? Αν και βλέπω ότι στις προδιαγραφές της EQ6 λέει ότι σηκώνει 22 ή 25 κιλά αν θυμάμαι καλά?

Όποιος κατέχει τον ίδιο εξοπλισμό ας βοηθήσει...

10'''''''' Skywatcher DOB

Nagler Eyepieces

Nagler Barlow x2

Δημοσιεύτηκε
Εννοείς μήπως η διαδρομή του εστιαστή δεν είναι αρκετή για να εστιάσει η CCD? Φαντάζομαι ότι κάτι τέτοιο πρέπει να λύνεται εύκολα.

Nagler Eyepieces

Nagler Barlow x2

Δημοσιεύτηκε

Ναι αυτο εννοω .

Υπαρχουν λυσεις .

Η στηριξη το αντεχει το τηλεσκοπιο παντως .

Αν βγαλεις απο το σωληνα τα στηριγματα για να μπαινει στη dobsonian , θα ειναι πιο ελαφρης ο σωληνας .

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Δημοσιεύτηκε

Να ρωτήσω και κάτι άλλο. Έχω βάλει στο μάτι την ΑΤΙΚ 16IC έγχρωμη (490€). Έχει μεγάλη διαφορά απο την ΑΤΙΚ 16HR την έγχρωμη? Μπαίνει κατευθείαν στον εστιαστή? Και αν θέλω να έχω διάφορες μεενθύσεις πώς το πετυχαίνω? Την βάζω μαζί με προσοφθάλμιο?

Barlow και μετα CCD μπαίνει?

Προχθές έβαλα δοκιμαστικά μια ψηφιακή που έχω μέσα στον εστιαστή αλλά το μόνο που κατάφερα να φωτογραφήσω ήταν το πρωτεύον με την αράχνη. Μάλλον δεν εστίασα σωστά υποθέτω...

Ευχαριστώ για τια απαντήσεις σας.

Nagler Eyepieces

Nagler Barlow x2

Δημοσιεύτηκε

Πρεπει να χρησιμοποιησεις και προσοφθαλμιο για τη ψηφιακη γι ανα εστιασεις στην εστια του .

'Η θα βαλεις τη μηχανη πανω απο το προσοφθαλμιο με το χερι ή θ απαρεις καποιον ανταπτορα για να τη βιδωνει απο πανω του χωρις να τη κρατας εσυ .

Η HR ειναι πανεμορφη .

Δεν εχω χρησιμοποιησει την IC .

Τη CCD τη βαζεις στον εστιαστη μονο με τον ανταπτορα της .Συνηθως ειναι με τη καμερα .

Αν θες να εχεις μεγαλυτερη μεγεθυνση χρησιμοποιεις Barlow ή Powermate ή telextender ή ακομη και συνδυασμο και των δυο .

Για λιγοτερη μεγεθυνση χρησιμοποιεις μειωτη εστιακου λογου .

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης