Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Έχω βρει και τους 2 χάρτες σε πολύ καλές τιμές καινούριους μέσω internet και σκέφτομαι να πάρω έναν απ'τους 2.

The Cambridge Star Atlas 17,5 ευρώ (με ταχυδρομικά)

Norton's Star Atlas 21 ευρώ (με ταχυδρομικά)

Τους θέλω για παρατήρηση με κυάλια και σε λίγους μήνες για το Dobsonian 8''.

Δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει κάποιον άτλαντα,γι αυτό ρωτάω ποιός απ'τους 2 είναι καλύτερος.

Με ενδιαφέρει κυρίως για παρατήρηση με το 8'', για σχεδιασμό στο σπίτι και για εξωτερική χρήση ταυτόχρονα.

Έχω τσεκάρει όλα τα threads με τους χάρτες εδώ στο φόρουμ και μπορώ να πω ότι έχω μπερδευτεί λίγο :roll:

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας!

Άγγελος Μακρής

www.aggelosmakris.com

www.facebook.com/aggelosmakrisnightscapes

www.instagram.com/aggelos_makris

Δημοσιεύτηκε

Προσωπική μου άποψη: κανέναν από τους δύο. Ρίξε μια ματιά στο Sky & Telescope's Pocket Sky Atlas. Θα σε κρατήσει απασχολημένο για αρκετό καιρό και μπορείς να το πάρεις μαζί σου παντού.

http://www.amazon.co.uk/Sky-Telescopes-Pocket-Atlas/dp/1931559317/ref=pd_bbs_sr_1?ie=UTF8&s=books&qid=1197309110&sr=8-1

Φιλικά,

Ηλίας.

Δημοσιεύτηκε

Το έχω διαβάσει το link που μου λες.

Και γι'αυτό έχω μπερδευτεί!Γιατί αναφέρονται πολλοί χάρτες...

Σε αυτούς τους 2 που αναφέρω έχω καταλήξει και γι'αυτό ξεκίνησα αυτή τη συζήτηση.

Ο Pocket Sky Atlas κάνει και για εσωτερική χρήση;

Κοστίζει περίπου τα ίδια $$ με αυτούς που λέω εγώ...

Οπότε έχω τρίλημμα...

Άγγελος Μακρής

www.aggelosmakris.com

Δημοσιεύτηκε

Μια γρηγορα ματια και στους δυο :

Cambridge Star Atlas

Cambridge.jpg

Norton's Star Atlas

Υπαρχουν και αλλοι.....αν ψαξεις στο forum θα βρεις αρκετα.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Το γνωρίζω ότι υπάρχουν και άλλοι και καλύτεροι χάρτες...απλά θα ήθελα μια σύγκριση μεταξύ αυτών από κάποιον που τους έχει χρησιμοποιήσει.

Και κατά πόσον αρκούν για το 8''.

Η παρατήρηση θα γίνεται κατά κόρον από αστικό περιβάλλον.

Άγγελος Μακρής

www.aggelosmakris.com

Δημοσιεύτηκε

O Cambridge Star Atlas ήταν ο πρώτος μου άτλαντας. Τον χρησιμοποιούσα για παρατήρηση με το 5ιντσο τηλεσκόπιό μου και για σχεδίαση. Για αυτό το μέγεθς τηλεσκοπίων ήταν σχεδόν εντάξει. Για χρήση επί του πεδίου όμως, δεδομένου ότι το finderscope δεν ήταν καλό, ο άτλαντας ήταν ανεπαρκής. Απλά πολύ λίγα άστρα για να γίνει εύκολο star hopping. Τώρα, αν πάρεις 8ιντσο, ο άτλαντας, παρά τη χαμηλή του τιμή, θα αποδειχθεί πεταμένα λεφτά. Άκου με που σου λέω. Μόλις εγκατέστησα το Ciel και του φόρτωσα τους εξτρά καταλόγους, δεν ξαναπρογραμμάτισα τις βραδυές μου από οπουδήποτε αλλού. Ο Cambridge Star Atlas έχει πολύ λιγότερα αντικείμενα από όσα μπορείς να δεις με το 8ιντσο. Χάρτης της προκοπής για χρήση επί του πεδίου (αλλά και για εσωτερική - εννοείται) είναι ο (τι κοινότοπος που γίνομαι ώρες - ώρες) Skyatlas 2000. Τώρα, αν έχεις τόσο μεγάλο οικονομικό πρόβλημα, από το ντιπ κι ολότελα καλή κι η Παναγιώταινα.

Ο Cambridge Star Atlas έχει δίπλα σε κάθε χάρτη ένα κατάλογο των περισσότερων αντικειμένων που σημειώνει ο χάρτης. Πολύ δυνατό στοιχείο, αν δεν υπήρχαν και κάμποσα χοντρά λάθη στις λίστες αυτές...Έχει ωραίο φινίρισμα και χρώματα. Υπόψην, αν σκοπεύεις να παρατηρήσεις μόνο με κυάλια, μικρό τηλεσκόπιο με red dot ή κάτι παρόμοιο, είναι μια χαρά.

Δημοσιεύτηκε

Πρέπει πάντως να εξοικειωθώ με κάποιον άτλαντα γι'αυτό σκέφτηκα και έψαξα αυτούς τους 2.

Θα δω τι θα κάνω.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις πληροφορίες.

Άγγελος Μακρής

www.aggelosmakris.com

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης