Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Ψάχνω για πρωτεύωντα καθρέπτη για νευτώνιο 4,5" - 5" (κατά προτίμηση 5") παραβολικό με F/4 - F/6 (κατά προτίμηση F/6) και να είναι short focus

δηλαδή περίπου 500mm.

Και βέβαια σε καλή τιμή, ίσως καλλίτερα μεταχειρισμένος .

Έχει κανένας ύπ'όψιν του κάτι;

Ευχαριστώ

Δημοσιεύτηκε
Αυτό που λες είναι μαθηματικά αδύνατο σε f/6. Ο τύπος είναι "εστιακή απόσταση / διάμετρος πρωτεύοντος = 1/f "
Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα :cheesy: , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο... :cheesy: :cheesy: :cheesy:
Δημοσιεύτηκε
Γιατί δεν κοιτάζεις κ πότε θα βγει το κάτοπτρο της deagostini στα περίπτερα?Δεν θυμάμαι την διάμετρό του αλλά θα κοστίζει 9 ή 18 ευρώ.
Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε

Ρε φιλιατρά, είπαμε, μη το ξεφτιλίσουμε κιόλας...

Dimpap για να βγάλω τον πρωτεύοντα λες; έχει ουσία κάτι τέτοιο??

Βρήκα της Meade 4-1/2" αλλά έχει εστιακή απόσταση 900 και f/8

Δεν νομίζω να μπαίνει στο short tube που θέλω...

Βρήκα όμως και αυτό

http://www.parksoptical.com/product_info.php?cPath=131&products_id=590&pname=4.5%20f/5%20Parabolic%20Primary%20Mirror&osCsid=073cd6f1c1c042f4e6c5d8b054347020

:-k

Δημοσιεύτηκε

Πολύκαρπε, η Parks φτιάχνει κορυφαία οπτικά σε ...κορυφαίες τιμές. Αξίζει τον κόπο να δώσεις $200 + μεταφορικά για 4 και κάτι ίντσες primary; Έχε το νου σου καλύτερα στο astromart ή στο ebay για κάποια ευκαιρία. Είναι μονάχα θέμα χρόνου...

Φιλικά,

Ηλίας.

Δημοσιεύτηκε
Ρε φιλιατρά, είπαμε, μη το ξεφτιλίσουμε κιόλας...

Συγνώμη ρε Πολύκαρπε.Μια πρόταση έκανα μην τυχόν κ δεν το είχες σκεφτεί.Που να ξέρω ο άμοιρος τι στάνταρ έχεις θέσει?Προσωπικά ούτε εγώ θα έπαιρνα κάτι τέτοιο.

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε

Ναι αυτό το είδα στο Νομικό. Φαίνεται τέλειο και το σκέφτομαι σοβαρά αλλά συνολικά είναι πιο ακριβό από τον καθρέπτη, εδώ στην Ελλάδα.

Μακάρι να ήξερα... :-k :-k :-k :-k

Δημοσιεύτηκε
Για κοίτα τότε και αυτό

http://www.telescope.com/control/product/~category_id=optical_tube/~pcategory=telescopes/~product_id=09974

Δεν μπορώ να καταλάβω τι το θες.

Ένα γρήγορο φωτογραφικά grab and go που θα βάλω πάνω σε go to & tracking mount (ds2114) με wedge για ισημερινή εξομοίωση που θα χωράει στο αυτοκίνητο μαζί με την οικογένεια και τα πράγματά μας και θα το παίρνω παντού... Και θα έχω χρησιμοποιήσει τον εξοπλισμό που ήδη έχω...

:mrgreen:

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης