Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

μαστορια τη "εφτιαξα" την καμερα αλλα!

δεν κανει long exposure ουτε με το κ3 ουτε με το astrovideo

δωστε μου τα φωτα σας !

δειτε της φωτο(raw mode) ποιο κατω ειναι απο το vlounge σιγουρα

κατι εχει αλαξει στην web!αλλα δεν ξερω τη?πριν την μετατροπη

το shut ανεβαινε ποιο ψηλα 1/100 - 1/250 τωρα μεχρι το 1/50

εχετε καμοια ιδεα τι γινεται?

meade sn6 f/5_BRESSER

mount:skywatcher eq6

Δημοσιεύτηκε

Ρώτα το Μαρίνο που είναι ειδικός στο θέμα:

(η ιστοσελίδα του ανοίγει καλά μόνο με Internet Explorer).

http://uk.geocities.com/starguider1/webcams.htm

Για να μπορέσει πάντως η μηχανή να κάνει μακρές εκθέσεις πρέπει να έχει εκτός από USB και Serial θύρα. Για χρήση με laptop χρειάζεται και ειδικός μετατροπέας από serial σε parallel.

Δημοσιεύτηκε

Μηπως το εχεις μπερδεψει; Τα 1/30-1/250 ειναι κλασματα του δευτερολεπτου, οσο αυξανει ο παρανομαστης μειωνεται ο χρονος εκθεσης. Δεν ξερω πως χειριζονται την καμερα τα προγραμματα που εχεις, αλλα αυτο που ψαχνεις ειναι για εκθεσεις > 1'' οχι μικροτερες!!

Αν δεν ειναι αυτο το προβλημα, ξερε οτι η αλλαγη προσφερει στον υπολογιστη το αντιστοιχο του Β στις φωτογραφικές μηχανες, δηλαδη ενα τροπο να εχεις χειροκινητο ελεγχο στο χρονο εκθεσης. Στην ουσια θα μπορουσες αντι για ελεγχο μεσω παραλληλης και υπολογιστη να ειχες εναν απλο διακοπτη σαν ντεκλασερ. Ψαξε τα προγραμματα σου πρεπει να λενε πως θα ενεργοποιησεις το long exposure. Αν και παλι δεν δουλευει τοτε μαλλον θα εχεις καποιο λαθος στο κυκλωμα

Δημοσιεύτηκε

thanks!

να σου κανω μια ερωτηση

στο laptop δεν εχει parallel

υπαρχει κανενας τροπος να βαλω

η να βρω κανεναν ανταπτορα

meade sn6 f/5_BRESSER

mount:skywatcher eq6

Δημοσιεύτηκε

usb to parallel, google, 12800000 αποτελεματα

10-15 ευρώ σε μαγαζια υπολογιστων

Υπαρχουν και αλλοι τροποι, πχ το SC1 υπαρχει και με παραλαγή από σειριακή πορτα, νομιζω και από USB. Πρεπει ομως η παραλαγή να υποστηριζεται και απο το προγραμμα. Η αγαπημενη μου παραλαγή (αυτην λεω να φιαξω εγω) ειναι αυτη που δεν χρησιμοποιεί κανενα εξτρα καλωδιο, αλλα ρυθμίζει την εκθεση μόνο από το κανονικό USB με το να δεινει εντολή να αναβοσβήσει το Led (φυσικά το λεντ ειναι αποσυνδεδεμενο και το κύκλωμά του ενεργοποιεί το long exposure). Αλλα το μονο προγραμμα που ξερω να το υποστηρίζει ειναι το qastrocam για Linux

Δημοσιεύτηκε

Πολυ καλο το αποτελεσμα οπως φαινεται απο τις φωτο! =D>

Πολυ καλη και η συγκεκριμενη τροποποιηση αν και για καποιον ασχετο με τα ηλεκτρονικα (οπως εγω) την βρισκω ελαφρως πολυπλοκη!:?

Αφου τα καταφερες μια χαρα τιποτα δεν σε εμποδιζει να προχωρησεις και παραπερα (ψυξη peltier κλπ). #-o

Φιλικά

Δημήτρης Κ.

Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητέ Nio22,

συγχαρητήρια για τη τροποποίηση. Θα διαπιστώσεις ότι μόνο με μερικά δευτερόλεπτα έκθεσης θα αποτυπωθούν στην οθόνη σου νεφελώματα και αστρικά σμήνη.

Στην ερώτησή σου σχετικά με το πρόβλημα της μη ύπαρξης παράλληλης θύρας στα laptop, αυτό αποτελεί πραγματικά ένα πρόβλημα.

Τα διάφορα usb to parallel ή parallel ports από PCMCIA θύρες δεν δίνουν λύση αφού είναι καθαρά printer ports και όχι πραγματικές παράλληλες θύρες.

Τα αναφερόμενα έχουν επιβεβαιωθεί από διάφορους συναδέρφους.

Το καλό είναι ότι υπάρχει λύση έτοιμη. Μπορείς να τη δεις εδώ:

http://uk.geocities.com/starguider2/digital_lx_controller.htm

και εδώ:

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=3930

Πρόκειται για μια δική μου προσέγγιση να καλύψω το κενό που υπάρχει στο θέμα αυτό.

Αν χρειασθείς περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να μου στείλεις email ή Π.Μ.

Φιλικά,

Μαρίνος - Starguider

http://uk.geocities.com/starguider1/astro.htm

Φιλικά,

Μαρίνος - Starguider

http://uk.geocities.com/starguider1/astro.htm

Δημοσιεύτηκε

Χμμ, ο Μαρινος πρέπει να έχει δίκιο για την παράλληλη πόρτα, δεν το είχα ψάξει.

Για αυτό και εγώ προτιμώ το modification που ενεργοποιεί το long exposure απο το pin του led, γιατί δεν χρειάζεται κανένα έξτρα καλώδιο, μόνο το κανονικό USB. Aλλά από όσο ξέρω μόνο το qastrocam σε Linux το υποστηρίζει (πράγμα που προσωπικά δεν με χαλάει, το qastrocam ειναι πολύ καλό και free, αλλά για άλλους μπορεί να είναι πρόβλημα).

• 4 μήνες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Σε ευχαριστώ πολύ, ίσως καταφέρω εναν φίλο μου ηλεκτρονικό να με βοηθήσει να το εφαρμόσω.

Την δουλεύω ήδη με το qastrocam, το οποίο είναι πολύ καλο. Το μόνο παράπονο μου είναι οτι δεν μπορώ να ανέβω πάνω απο 15fps στα 640χ480, ενω αν θυμάμαι καλά στα windows μπορούσα, ίσως να έχει να κάνει με τo colorspace και το μέγεθος των frames ;

I''ve got amazing powers of observation
Δημοσιεύτηκε
Αν θυμάμαι καλά, πρέπει να έχει να κάνει με την version του kernel , ή με άλλα λόγια τον driver που χρησιμοποιείς. O παλιος pwc driver ειχε και ενα commercial κομμάτι, που δεν υπάρχει ποιά στους καινουργιους πυρήνες για λόγους πολιτικής. Υπαρχει ποιο καινουργιος οδηγός, δεν ξέρω αν έχει ήδη ενσωματωθεί στον πυρήνα, που ειναι open source και δουλεύει σωστα. Προσοχή να έχεις την τελευταία εκδοσή του γιατί κάποια παλιότερη είχε ενα λάθος που δεν σου έδεινε την δυνατότητα να ελεξεις το led

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης