Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Πριν λίγους μήνες ανακάλυψα μία σειρά 5 βιβλίων αστρονομίας, από τα οποία έχω διαβάσει τα 3. Πραγματικά ο τρόπος που περιγράφει το Σύμπαν είναι υπέροχος και τα συνιστώ ανεπιφύλακτα. Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν ακόμη στο εμπόριο καθώς αγοράστηκαν το 1979. Σας παραθέτω τα στοιχεία τους:

Τίτλοι βιβλίων:

1. ο κόσμος μου σε εικόνες

2. σπορά στο διάστημα

3. αναμνήσεις από το μέλλον

4. επιστροφή στ' άστρα

5. τα θαύματα φαινόμενα που ερεθίζουν τον κόσμο

Εκδόσεις: Ηριδανός

Συγγραφέας: Έριχ Φον Νταινικεν

Υ.Γ.:Μιλάνε επίσης για την πιθανότητα ύπαρξης άλλων πολιτισμών πριν από εμάς στη Γη...

- Έγγραφο του Microsoft Word.doc

μερικές εικόνες των βιβλίων

Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.

Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε
Για τα βιβλία δεν ξέρω τίποτε.Για τον Έριχ Φον Νταινικεν ξέρω πως είναι ψιλοαπατεώνας.

ο οποίος ασχολείται ή ασχολούνταν με την ουφολογία...

1600 χρόνια από τη θανάτωση της Υπατίας της Αλεξενδρινής
Δημοσιεύτηκε

Ο Νταίνικεν είναι απατεώνας συγγραφέας-έμπορος με πολλά βιβλία γεμάτα από πλήθος λαθών και σκόπιμων παραποιήσεων που ισχυρίζεται ότι λόγω των ευρημάτων αρχαίας (και δήθεν προηγμένης) τεχνολογίας, η Γη έχει δεχθεί επισκέψεις .... εξωγήινων και ότι όλες οι αρχαίες θρησκείες όταν μιλάνε για οράματα θεών περιγράφουν τους τότε εξωγήινους.

Ένα τρανταχτό παράδειγμα από τις αρλούμπες του: ισχυρίζεται ότι οι γραμμές της Νάζκα στο Περού, που σχηματίζουν τεράστιες φιγούρες, οι οποίες φαίνονται από ψηλά είναι τάχα .... αεροδρόμιο εξωγήινων. Και πολλούς έπειθε με τέτοια "επιχειρήματα".

Απορία: όταν εμείς προσεδαφιστήκαμε στο Φεγγάρι και στον Άρη μήπως σχεδιάσαμε ανάλογες γραμμές για να ξέρουμε που θα προσεδαφιζόμαστε; Κι αν σε εμάς δεν είναι απαραίτητο γιατί να είναι απαραίτητο σε πολιτισμό τόσο προηγμένο που πραγματοποιεί διαστρικά ταξείδια;

Δείτε κι αυτό: http://www.skepdic.gr/entries/Alpha/arxaioiastronauts.htm

Αμφιβάλλω, άρα ίσως υπάρχω.
Δημοσιεύτηκε
Από την αρχή τα βιβλία μιλούσαν για παράξενα πράγματα! Ως φαίνεται, είναι ο Λιακόπουλος ( παρουσιαστής βιβλίων) σε νέα έκδοση ( #-o ). Ένα απόσπασμα μάλιστα αναφέρει ότι το άστρο της Βηθλεέμ ήταν ιπτάμενος δίσκος!( :^o )

Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε
Ως φαίνεται, είναι ο Λιακόπουλος ( παρουσιαστής βιβλίων) σε νέα έκδοση

Ελένη, καλά το κατάλαβες αλλά η χρονολογική σειρά είναι μάλλον η αντίστροφη :D

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε
Μην ξεχνατε οτι ο παραπανω απατεωνας εγινε παμπλουτος με τα βιβλια του.Αλλα και να ηταν καποιος αξιολογος επιστημονας,εχουν αλλαξει τοσα απο το 1980,που μαλλον θα ειχε μονο ιστορικη σημασια. :D
Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr :D
Δημοσιεύτηκε

Η ειρωνεια ειναι πως αφου καλα καλα εγραψε ο,τι εγραψε,βγηκε δημοσια και παραδεχτηκε πως εγραφε ψεματα,και οτι τα βιβλια του ναι μεν βασιζονται σε καποια παραξενα γεγονοτα,αλλα δεν ειναι προιον καθαρα(!) :^o επιστημονικης μελετης!!! :-# :-# :-#

Και το χειροτερο ειναι,πως πολλοι οπαδοι του υποστηριζουν πως τα βιβλια μιλουν για αδιαψευστα στοιχεια υπαρξης UFO κ.α.,και οτι ειπε ολα αυτα γιτι πιεζοταν απο ανωτερες δυναμεις.....

Δημοσιεύτηκε
Είναι δύσκολο ακόμα και για τον πιο βαθειά σκεπτόμενο άνθρωπο να αποστασιοποιθεί έστω και για λίγο από ζητήματα που συνδέονται με δικά του πιστεύω, μερικές φορές ακόμα και όταν οι αποδείξεις είναι μπροστά στη μύτη του. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για "οπαδούς" θεωριών ουφολογίας και σεναρίων συνομωσίας. Το ότι ο Νταίνικεν δήλωσε ότι περίπου όλα ήταν μείγμα φαντασίας και πραγματικότητας απλά έκανε πιο πολύπλοκες τις θεωρίες των οπαδών του.
Δημοσιεύτηκε
Ντένικεν: Και για μένα λέει κάτι αυτό το όνομα: Κάτι εκπληκτικά σχεδιασμένα, για την εποχή τους, έγχρωμα κόμικς με αστρονομικό – αρχαιολογικό περιεχόμενο, που διάβασα ως παιδί του δημοτικού σε κάποια βιβλιοθήκη ενός Κέντρου Νεότητας του Δήμου Αθηναίων, τα οποία διεύρυναν τους ορίζοντες της φαντασίας μου. Πέραν τούτου, ουδέν.
  • 1 έτος αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Από την αρχή τα βιβλία μιλούσαν για παράξενα πράγματα! Ως φαίνεται, είναι ο Λιακόπουλος ( παρουσιαστής βιβλίων) σε νέα έκδοση. Ένα απόσπασμα μάλιστα αναφέρει ότι το άστρο της Βηθλεέμ ήταν ιπτάμενος δίσκος!

Οπότε, μάλλον πρέπει να είμαι πιο προσεκτική και να έχω ολοκληρώσει την ανάγνωση των βιβλίων, όταν τα προτείνω. #-o Τα ασυνήθιστα σχόλια στην αρχή, τα εξέλαβα ως ιδιομορφία του ύφους του συγγραφέα, πριν μου το πείτε, δε μου πήγε το μυαλό εκεί. ](*,)

Υ.Γ.: Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, δεν επιθυμώ να ξεθάψω παλιές συνομωσιολογίες, απλά παρέλειψα να επεξηγήσω κάποια post μου. :D

Albert Einstein

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης