Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
σιγουρα θα σας πω οτι μ αρεσει μονο αν κατσω να κανω μια σοβαρη παρατηρηση γιατι μεχρι τωρα.....ρε σεις ακομα δεν εχω ιδεα για τιποτα....σε σταδιο ειμαι πολυ κατωτερο απο ολους οσοι εχετε στειλει εδω τουλαχιστον μυνηματα....εστω ακομη,θα προσπαθησω να σας φτασω ομως :cheesy:

Αν θυμάμαι καλά έχεις το Nightwatch.Γιατί δεν το διαβάζεις?Είναι ευκολοδιάβαστο κ θα σου μάθει πολλά πράγματα εύκολα.Ετσι δε θα νιώθεις χαμένος.

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε
το ευκολοδιαβαστο για μενα ειναι σχετικο....γτ και παλι μερικες λεξεις δν τις καταλαβαινω αλλα τεσπα...εχω φτασει μεχρι το κεφαλαιο 7 νομιζω...τωρα οποτε βρισκω ευκαιρια θα του ριχνω μια ματια..
keep going alone......
Δημοσιεύτηκε
το ευκολοδιαβαστο για μενα ειναι σχετικο....γτ και παλι μερικες λεξεις δν τις καταλαβαινω αλλα τεσπα...εχω φτασει μεχρι το κεφαλαιο 7 νομιζω...τωρα οποτε βρισκω ευκαιρια θα του ριχνω μια ματια..

Μέχρι το 7 καλά είναι.Πρέπει να ξέρεις τώρα κάποια πράγματα.Μην θεωρείς τον εαυτό σου άσχετο.Αυτά που δεν καταλαβαίνεις μπορείς να βρεις κ εδώ http://www.astronomia.gr/ ή να ρωτήσεις στο Forum.Κ το διάβασμα αστρονομίας με μέτρο ε?Σε περιμένουν πανελλήνιες.Για μένα καλώς που θα σταματήσεις κάθε δραστηριότητα μέχρι τις εξετάσεις.

Πω πω μ έπιασε το δασκαλίκι μου πάλι.

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε

Φίλε Γιώργο,

Διάβασμα ΝΑΙ, Τρελλαμάρα ΌΧΙ. Πολλές φορές, το να ασχοληθείς με κάτι που σου αρέσει όταν το κεφάλι σου θα αρχίσει να βουίζει απο τα βιβλία θα κάνει το επερχόμενο διάβασμα πιό παραγωγικό. Καλά, δεν λέω να το έχεις στημένο στο παράθυρο και να είσαι κολλημένος εκεί, αλλα το να ξεφύγεις πάντα χρειάζεται αλλοιώς θα σκάσεις.

Οχι υπερβολές, ούτε προς τη μία μεριά, ούτε προς την άλλη. ΧΑΛΛΑΡΑ :wink:

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε
ειναι κ αυτο μια αποψη...αλλα μερικα πραγματα αν τα εχει καποιος στο αιμα τους ,οπως λενε και τα παιδια, και τρελαμενος να ειναι δν σκαει ας πουμε....δλδ τον αρεσει..απο την αλλη μπορει σε καποιον να αρεσει πολυ αλλα οχι ολη μερα να ασχολειται μ αυτα....
keep going alone......
Δημοσιεύτηκε
και κατι αλλο παιδια επειδη το ειχα κατα νου,..έχω το celestron firstscope 114/900...τι προσοφθαλμοια και τι φιλτρα και τι τι τι πρεπει να παρω έτσι ώστε να το αξιοποιήσω ΠΛΗΡΩΣ????ενοω και σε τι μμ....ειπαμε τα αφηνουμε αλλα οποτε βρισκω ευκαιρια θα κανω οτι μπορω :cheesy: τι λετε?
keep going alone......
Δημοσιεύτηκε
δεν ειναι υποχρεωτικο να κανεις παρακολουθηση καθε μερα για αυτο και λεγετε χομπι αμα αρχισει να μας ανχωνει ενα χομπι βραστα χαραλαμπε .οποτε εχεις ορεξη βγες οποτε δεν εχεις πιες κανα ποτακι :D
Δημοσιεύτηκε
μα αν μπορω να βγαινω καθε μερα για παρατηρηση θα βγαινω καθε μερα!δεν ειναι κατι π με αναγκαζει..μ αρεσει πολυ... :cheesy:
keep going alone......
Δημοσιεύτηκε

Xiotis, όταν θα αρχίσεις να μαθαίνεις λίγο τον ουρανό και να ξέρεις τί είναι αυτό που θα ψάξεις θα σου αρέσει περισσότερο. Π.χ ψάξε και δές το M42, είναι από τους εύκολους στόχους και αυτή την εποχή βγαίνει απο νωρίς και είναι σχεδόν όλο το βράδυ στον ουρανό. Άλλαζε προσοφθάλμια να το βλέπεις σε διάφορες μεγεθύνσεις. Και βέβαια διάβασε λίγο και τι είναι αυτό που βλέπεις. Δηλαδή ότι το Μ42 είναι το νεφέλωμα του Ωρίωνα, το πιό κοντινό νεφέλωμα στη Γή και το ηλιακό μας σύστημα. Δές πόσα αστέρια βλέπεις στο νεφέλωμα. Γενικώς εξερεύνησε τον στόχο. Και μετά πήγαινε σε άλλον. Δές αν σου αρέσει και η αστροφωτογράφηση. Να βγάζεις πλανήντες, Σελήνη και άλλα.

Εκεί που αλλάζει άρδην το πράγμα είναι αν πάς σε κάποια συνάντηση για παρατήρηση. Εκεί βλέπεις πολλά πράγματα, γνωρίζεις ανθρώπους που θα σου πούνε πράγματα, θα βλέπεις μέσα απο άλλα τηλεσκόπια και γενικά θα είναι πολύ ωραία εμπειρία. Και μόνο που βγαίνεις στη φύση και παρατηρείς, τρώς, συζητάς και απολαμβάνεις τη βραδιά, αξίζει. Δές εκεί στη Θεσσαλονίκη αν κανονιστεί καμιά παρατήρηση.

Και γενικότερα ισχύουν αυτά που είπαν και οι άλλοι. Είναι ένα χόμπυ. Και έτσι το κάνεις. Μη βιάζεσαι να μάθεις τα πάντα και μην λές οτι σήμερα πρέπει να πάω για παρατήρηση, όποτε θές θα πάς για παρατήρηση και να χει και καλό καιρό βέβαια. Ρίξε μια ματιά στους χάρτες που έχει το nightwatch και δές τι αντικείμενα μπορείς να δείς. Και δοκίμασε ένα ένα τι μπορείς να βρείς.

starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε
ετσι ειναι φιλε...αλλα απο τωρα καθε φορα π κανει καλο καιρο δν θυμαμαι να μην εχω βγει εξω με το τηλεσκοπιο μονο εδω και 1 φορα χθες π παλι βγηκα αλλα δεν ειχα το τηλεσκοπιο για να δω...
keep going alone......

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης