sheliak Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2008 Μας βλεπω σε μερικα χρονια με ενα takahasi και ολη την σειρα nagler... Y.Γ. αγγελε αλλαξε τον τιτλο σε ματοτουφεκισματα.
B.D. Foxmoor Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2008 Ναι κ. Γιάννη ετοιμάστε ό,τι μπορείτε και ανεβάστε το στο φόρουμ γιατί θέλω να τα βρω οπωσδήποτε!Θέμη ευχαριστούμε πολύ! Τώρα έχουμε κάποια (οικο-)νομικά κολλήματα στην σύσταση εταιρίας με το Σταμάτη...αλλά σε λίγο καιρό θα είμαστε κομπλέ νομίζω Η εταιρία θα λέγεται Taka-Nag και θα εδρεύει σε σκοτεινούς ουρανούς. Σήμερα μου ήρθε και το NSOG και μπορώ να πω ότι είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ. Άγγελος Μακρής www.aggelosmakris.comwww.facebook.com/aggelosmakrisnightscapeswww.instagram.com/aggelos_makris
Γιάννης Ευφραιμίδης Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2008 Ναι κ. Γιάννη ετοιμάστε ό,τι μπορείτε και ανεβάστε το στο φόρουμ γιατί θέλω να τα βρω οπωσδήποτε! Ο κυρ Γιάννης θα σου δώσει τους χάρτες χέρι με χέρι Θα τα βρείς μη σκας Άγγελε... είναι μόνο 103 στη λίστα λιγότερα και από τα Messier! Αστρονομική Ένωση Σπάρτης
B.D. Foxmoor Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2008 Ο κυρ Γιάννης θα σου δώσει τους χάρτες χέρι με χέρι Αύριο θα πάω Κιούρκα με τον Σταμάτη και το άλλο Σάββατο κατά πάσα πιθανότητα στον Κιθαιρώνα...οπότε πιστεύω ότι κάπου θα βρεθούμε!Ήδη ετοιμάζω πρόγραμμα παρατήρησης για αύριο,και τα έχω βάλει σε περίοπτη θέση Άγγελος Μακρής www.aggelosmakris.comwww.facebook.com/aggelosmakrisnightscapeswww.instagram.com/aggelos_makris
sevax Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2008 Ναι κ. Γιάννη ετοιμάστε ό,τι μπορείτε και ανεβάστε το στο φόρουμ γιατί θέλω να τα βρω οπωσδήποτε!Θέμη ευχαριστούμε πολύ! Τώρα έχουμε κάποια (οικο-)νομικά κολλήματα στην σύσταση εταιρίας με το Σταμάτη...αλλά σε λίγο καιρό θα είμαστε κομπλέ νομίζω Η εταιρία θα λέγεται Taka-Nag και θα εδρεύει σε σκοτεινούς ουρανούς. Σήμερα μου ήρθε και το NSOG και μπορώ να πω ότι είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ. Και είμαι σίγουρος οχι για σκοτεινές υποθέσεις Καλορίζικο Αγγελε το NSOG Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
B.D. Foxmoor Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2008 Άλλη μια παρατήρηση προστέθηκε στο ιστορικό μας χθες το βράδυ με τον Σταμάτη από τα Κιούρκα! Κατά τις 8 ανηφορίσαμε προς το βουνό και περίπου στις 9.30 ξεκινήσαμε να παρατηρούμε.Ο ουρανός ήταν πολύ καλός και το μέρος τέλειο.Ο Σταμάτης φωτογράφιζε με το διοπτρικό του και ταυτόχρονα βρίσκαμε στόχους και παρατηρούσαμε με το Dob 8''.Η βραδιά δεν ξεκίνησε καλά καθώς με το που φτάσαμε συνειδητοποιήσαμε ότι είχαμε ξεχάσει τα χερούλια της βάσης στο Dob,αλλά με μια μικρή πατέντα καλυτερέψε κάπως η κίνηση του σωλήνα.Επιπλέον τελείωσαν οι μπαταρίες και απ'τους 2 κόκκινους φακούς και από την φωτογραφική μου μηχανή,και μετά από ένα σημείο διαβάζαμε χάρτες με φως από τα κινητά μας! Παρόλα τα τεχνικά προβλήματα,η παρατήρηση/φωτογράφηση ήταν χορταστική και οι παρακάτω στόχοι προστέθηκαν στο ενεργητικό μας: Γαλαξίες: Μ81, Μ82, Μ101 (τον έψαχνα περίπου 20' αλλά τεράστια ηθική ικανοποίηση μόλις τον εντόπισα) , Μ51, Μ94 Νεφελώματα: M57, M27, Βόρειας Αμερικής ( εγώ δεν κατάλαβα πολλά,ο Σταμάτης σίγουρα περισσότερα για το συγκεκριμένο) Αστρικά Σμήνη: Μ13, Μ92, Μ29 Διπλά Άστρα: ζ-μεγάλης άρκτου, Albireo, ξ-Βοώτη , ε-Βοώτη, μ-βοώτηCor Caroli και Struve 1702 στους Θηρευτικούς κύνες. Από πλανήτες χαζέψαμε λίγο Κρόνο και Δία.Ειδικά ο Δίας εντυπωσιακός για μια ακόμη φορά. Η παρατήρηση τελείωσε γύρω στις 2.30 πμ.Το χάρηκα πολύ γιατί ήταν η πρώτη μου ουσιαστική παρατήρηση Deep Sky και βρήκα ικανοποιητικούς στόχους.Αστεράκια Άνθρακα δυστυχώς δεν ψάξαμε.Ο Σταμάτης θα αναφέρει και τους στόχους που φωτογράφησε. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς δεχτήκαμε επίθεση από ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ άγριο σκύλο που όρμηξε στο φαγητό μας...υπάρχει και ντοκουμέντο απ'την επίθεση Ελπίζω και πιστεύω ότι η επόμενη παρατήρηση θα είναι ακόμη καλύτερη-χωρίς τεχνικά προβλήματα. Καλημέρα,Άγγελος Άγγελος Μακρής www.aggelosmakris.comwww.facebook.com/aggelosmakrisnightscapeswww.instagram.com/aggelos_makris
sheliak Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2008 Ηταν οντως πολυ καλα!Αποφαση τελευταιας στιγμης αλλα αξιζε τελικα!Ο αγγελος στην πρωτη ουσιαστικη παρατηρρηση σε στοχους βαθεως ουρανου, (και χωρις χερουλια και ερευνητη παρα μονομρ τον red dot finder), χτυπησε ολους τους στοχους που αναφερει!!! Η φωτογραφηση δεν πηγε μου φαινεται και τοσο καλα.. θα δουμε.. Σχετικα με τον αγριο σκυλο ακολουθει φωτογραφια.. Ηταν ωραια βραδυα παντως..η συνεχεια το αλλο σαββατο.. (?) Η τοποθεσια Ο Σκυλος
sevax Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2008 Ωραία παιδιά περιμένουμε καί άλλαΟσο γιά τόν "επισκέπτη" μόνο πόπ-κόρν τού δώσατε; χώρίς αστρο-κινημάτόγραφο; Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
B.D. Foxmoor Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2008 Κιούρκα 14/6/08 Άλλη μια απολαυστική παρατήρηση έλαβε χώρα χθες βράδυ! Guest star της βραδιάς ήταν ο "θείος" Γιάννης Ευφραιμίδης Η βραδιά ήταν όμορφη αλλά μόλις φτάσαμε στο σημείο της παρατήρησης διαπιστώσαμε αραιή συννεφιά η οποία ενοχλούσε αισθητά.Παρόλα αυτά στήσαμε και τα τρία τηλεσκόπια και στοχεύσαμε όπου βλέπαμε καθαρό ουρανό!Η Σελήνη έδυσε αργά αλλά βρήκαμε αρκετούς στόχους μέχρι να σκοτεινιάσει ο ουρανός και να γίνει ακόμη πιο τέλεια η βραδιά!Ο Σταμάτης φωτογράφιζε,ο Γιάννης και εγώ παρατηρούσαμε και όλοι μαζί μοιραζόμασταν τους στόχους! Στο περίπου οι στόχοι που μας "έκατσαν": M57 απ'το τηλεσκόπιο του Σταμάτη σχηματίζοντας ένα ισοσκελές τρίγωνο με 2 διπλά στο ίδιο πεδίο!Απίστευτο θέαμα...Μ13 που ειδικά με τον ορθοσκοπικό 5mm έδωσε ρέστα...Μ92Μ27 Μ56Μ71 Εγώ κυνήγησα μερικούς διπλούς (μου αρέσουν πολύ αν και για τους περισσότερους δεν αξίζουν ιδιαίτερα): PolarisMizar-Algol Ursa Majorε-LyraeSheliak-LyraeO-Cygnus69-Herculesζ-Sagittaδ-Bootes----->Πανέμορφος διπλός, γαλάζιος ο ένας και ο άλλος μου έδωσε μια πρασινωπή απόχρωση!Δοκιμάστε τον...μ-Bootesε-Bootes Highlights της βραδιάς για μένα ήταν τα Carbon Stars και ο Δίας όπου γύρω στις 4.30 πμ φάνηκε πάνω του η σκιά της Ιώς.Δεν είχα ξαναδεί κάτι τέτοιο και εντυπωσιάστηκα. Έχοντας κοντά μας τον Carbon Star Master είδαμε μερικά από αυτά τα κόκκινα αστεράκια που ομολογώ ότι με "αρρώστησαν"!Είναι απίστευτο θέαμα...Να αυτά που είδαμε: Τ-Lyrae καταπληκτικός ροδοκόκκινος (για να μην πω μπορδοροδοκόκκινος )S Cephei μ Cephei Λαμπερός ΠορτοκαλίWZ Cassiopeiae Άμεσος στόχος μου να δω και τα 103 που υπάρχουν στη λίστα! Η βραδιά έκλεισε με Κασσιόπη,Ανδρομέδα και Περσέα που μόλις είχαν αρχίσει να ανατέλλουν, δηλαδή Μ31 και συνοδόςη-ΚασσιόπηNgc 869 (Διπλό Σμήνος Περσέα)γ-Andromeda Είναι πολύ πιθανόν να ξεχνάω κάποιους στόχους...Πάντως στο τέλος της βραδιάς είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.Απολαυστική βραδιά με κουβέντα,πολύ γέλιο (ειδικά στο τέλος που προσπαθούσαμε να βγάλουμε μια αναμνηστική φωτογραφία ) και όμορφους στόχους. Ανυπομονώ για την επόμενη συνάντηση!Πολλά ευχαριστώ στον Σταμάτη και τον Γιάννη για την παρέα,την βοήθεια και την παρατήρηση! Άγγελος Μακρής www.aggelosmakris.comwww.facebook.com/aggelosmakrisnightscapeswww.instagram.com/aggelos_makris
Draco Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2008 Highlights της βραδιάς για μένα ήταν τα Carbon Stars Έχοντας κοντά μας τον Carbon Star Master είδαμε μερικά από αυτά τα κόκκινα αστεράκια που ομολογώ ότι με "αρρώστησαν"!Είναι απίστευτο θέαμα...Να αυτά που είδαμε: Τ-Lyrae καταπληκτικός ροδοκόκκινος (για να μην πω μπορδοροδοκόκκινος )S-Cepheus μ-Cepheus Λαμπερός ΠορτοκαλίWZ Adromedae Άμεσος στόχος μου να δω και τα 103 που υπάρχουν στη λίστα! Μπράβο Άγγελε! Πάντα τέτοια! Φωνάξτε και καναν άλλο στην παρέα ρε σείς.. Θέλω κι εγω Carbon star και τα 103!! Περιμένω την λίστα!! ΦιλικάΚώστας EQ6 Sky Scan Pro, Skywatcher dob 8, Skywatcher 70/500, Canon 400D, Webcam PHILIPS - SPC900NC
sevax Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16, 2008 Μράβο παιδιά σάς έβαλε ο μπάρμπα-Γιάννης στά κάρβουνα ε; Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
Aggelos Kechagias Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16, 2008 μπραβο παιδια ωραια πραγματα http://pegasusastro.com/
vtsamis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16, 2008 Μράβο παιδιά σάς έβαλε ο μπάρμπα-Γιάννης στά κάρβουνα ε; Σεβάχ, έ γ ρ α ψ ε ς ! Τους έκανε αναστενάρηδες με τόσα Carbon Stars! Εύγε Άγγελε και Σταμάτη. Καλή συνέχεια. https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."Πλάτων
B.D. Foxmoor Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16, 2008 Ευχαριστούμε πολύ!!! Ξέχασα να πω ότι ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιούσα τον Telrad και πραγματικά έδωσε ρέστα.Έκανε την εύρεση αντικειμένων εύκολη. Επίσης,για τον δ Βοώτη, τσέκαρα το βιβλίο Double Stars for Small Telescopes και δίνει την εξής περιγραφή:"This super wide pair is pretty.It's a brilliant citrus-orange star and a silvery greenish star nearly alone in their field" Άρα δεν με γελούν τα μάτια μου Φίλε Κώστα η παρατήρηση κανονίστηκε κάπως περίεργα λόγω πρακτικών δυσκολιών!Ξεκίνα πάντως να ψάχνεις τα Carbon Stars.Έχω την αίσθηση ότι μερικά θα φαίνονται και μέσα από Αθήνα,οπότε θα είναι ο επόμενος στόχος μου απ'το μπαλκόνι μου.Για κοίτα εδώ για την λίστα: http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=8001&highlight=carbon Άγγελος Μακρής www.aggelosmakris.comwww.facebook.com/aggelosmakrisnightscapeswww.instagram.com/aggelos_makris
sheliak Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2008 Πολυ ωραια βραδυα...!! Πολυ ωραια παρεα...περασαμε πολυ καλα!!! Ελπιζω να ξαναγινει συντομα..
sheliak Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2008 Καιρό είχα να δω το αυτό θέμα... τι θυμήθηκα τώρα ...να δω πότε θα αρχίσουμε πάλι τις ματοτουφεκιές και φωτογραφήσεις ... 2 μήνες τώρα τίποτα με όλες αυτές τις τεχνικές δυσλειτουργείς.. και τωρα καπακι η εξεταστικη..
B.D. Foxmoor Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2008 Έλα ρε ψυχραιμία!Σε 1,5 μήνα όλα θα είναι στη θέση τους και όποτε έχει καλό καιρό θα έχουμε περίπου 9 ώρες μπροστά μας για παρατήρηση και φωτογράφηση! Και το σημαντικότερο...full εξοπλισμένοι.Νομίζω ότι αξίζει η αναμονή... Άγγελος Μακρής www.aggelosmakris.comwww.facebook.com/aggelosmakrisnightscapeswww.instagram.com/aggelos_makris
Γιάννης Ευφραιμίδης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2008 Σταμάτη, Ορκίσου τώρα ότι δεν θα έρθεις στην επόμενη έκλειψη! Αστρονομική Ένωση Σπάρτης
sevax Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2008 Σταμάτη, Ορκίσου τώρα ότι δεν θα έρθεις στην επόμενη έκλειψη! Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
sheliak Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2008 Σταμάτη, Ορκίσου τώρα ότι δεν θα έρθεις στην επόμενη έκλειψη! λες να μην μπορέσω να αντισταθώ και να υποκύψω τελικά?? Αγγελε εισαι μεσα εσυ? παμε? τι λες?? παντως μια βδομαδα εμεινε ακομα..ε? μια χαρα αντε να δουμε τι θα δουμε..
B.D. Foxmoor Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2008 Και δεν πάμε...πάντα ήθελα να επισκεφτώ την Κίνα Πόσο μάλλον με τέτοια αφορμή... Μια βδομαδούλα, και ένας μήνας ακόμη Άγγελος Μακρής www.aggelosmakris.comwww.facebook.com/aggelosmakrisnightscapeswww.instagram.com/aggelos_makris
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα