Polykarpos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2008 Γρατσουνιά στον πρωτεύοντα!!!Είχα πάρει ένα καθρέπτη 4" σφαιρικό για μια πατέντα που είδα και φτιάνοντάς τη (για την ακρίβεια τελειώνοντάς τη μου ξέφυγε το κατσαβίδι και τον γρατσούνισα... τι σημαίνει αυτό; Διορθώνεται; (σιγά μη) ή καταστράφηκε ο καθρέπτης εντελώς;
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2008 Εξαρτάται από την έκταση της γρατζουνιάς. Αυτό που προκαλεί μιά γρατζουνιά είναι διάχυση (και περίθλαση) του φωτός που πέφτει επάνω της. Αν είναι πολύ μεγάλης έκτασης μπορεί να προκαλέσει μιά πολύ μικρή μείωση του κοντράστ σε Σελήνη και πλανήτες. Σε αντικείμενα deep sky δεν θα φανεί καμμία διαφορά. Αν η γρατζουνιά είναι μικρή δεν θα επηρεάσει ούτε την παρατήρηση Σελήνης και πλανητών.Τι συνολικό μήκος έχει και τι πλάτος; "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
Polykarpos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2008 Πλάτος μικρότερο του .5 mμ μια γραμούλα.Μήκος 3-4 cm.Έχω ελπίδα γιατρέ;Στη φωτογράφηση τι γίνεται;
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2008 Κανένα πρόβλημα, ξέχασέ την. Θα θρέψει μόνη της! Πραγματικά δεν θα φανεί τίποτα ούτε στην παρατήρηση ούτε στη φωτογραφία. Αντιπροσωπεύει όπως υπολόγισα λιγότερο από 0,2% της συνολικής επιφάνειας, τιμή αμελητέα για να δώσει οποιαδήποτε ορατή μεταβολή στο κοντράστ της εικόνας. "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
Polykarpos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2008 μεγάλε χαμογέλασα και πάλιTHANX
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα