Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

skywatcher023iu7.jpg

Και τελος εκλεισα τα προσοφθαλμια μου με αυτο το zoom το οποιο το πηρα για να μου δωσει την μεγιστη αποδοση του τηλεσκοπιου στις καλυτερες συνθηκες ορατοτητας αλλα και για τον λογο να μην χρησιμοποιησω BARLOW στα αλλα προσοφθαλμια. Εχω λοιπον

ΝΑΓΚΛΕΡ 4 ..... Μεγεθυνση 250..... Αυξηση +50

ΝΑΓΚΛΕΡ 3.5 ..... Μεγεθυνση 286 ..... Αυξηση +36

ΝΑΓΚΛΕΡ 3 ..... Μεγεθυνση 333..... Αυξηση +47

ΝΑΓΚΛΕΡ 2.5 ..... Μεγεθυνση 400 ..... Αυξηση +67

ΝΑΓΚΛΕΡ 2 ..... Μεγεθυνση 500 ..... Αυξηση +100

Και κλεινω εδω το σκεπτικο μου απο πλευρας προσοφθαλμιων τα οποια εχουν φανταστικη αποδοση στις μεχρι τωρα παρατηρησεις.

ΕΦΤΙΑΞΑ ΛΟΠΟΝ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟΥ.

Δημοσιεύτηκε

Μετα την καρδια του τηλεσκοπιου θα περασω στο τελευταιο μερος του εξοπλισμου μου ο οποιος ακομη δεν εχει συμπληρωθει αλλα θα τελειωσει σε λιγες μερες.

Μιλαμε για την ομορφια του βαθεως ουρανου αλλα και γενικα του χρωματος το οποιο δινουν τα φιλτρα τα οποια στις μεχρι τωρα δοκιμες με εχουν αφησει φοβερα ικανοποιημενο.

Θα συνεχισω μια αλλη μερα λοιπον. Εχουμε χρονο......

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ)

Δημοσιεύτηκε

κατ αρχας συγχαρητηρια για την οργανωση σου,διαβαζοντας μου δημιουργηθηκε η απορια ποσο σου κοστησαν ολα αυτα(εαν επιτρεπεται δηλαδη)γιατι πραγματικα εχεις οχι μονο πολυ καλα κομματια ,αλλα και παρα πολλα...

παντως αυτα θα τα εχεις για μια ζωη...και αυτο ειναι πολυ καλο,οργανωθηκες μια για παντα!

Δημοσιεύτηκε

ΤΗΕΟ007 σε χαιρομαι γιατι εισαι πολυ οργανωτικος, σχεδιαζεις καθε κινηση σου πολυ καλα πριν ενεργησεις για κατι και κανεις ετσι τις πιο καλες επιλογες (με βαση παντα το οικονομικο σου ανοιγμα).

Ευχομαι οταν με το καλο καλυτερεψει ο καιρος (και αποκλειεται αυτο να γινει αυτον τον μηνα) και περισσοτερο το καλοκαιρι να καθεσαι με τις ωρες σαν κατι βοσκους στην υπαιθρο και να αγναντευεις ολο τον ουρανο!!! :P :P :P

Και ευχομαι ακομα να ασχοληθεις μετα και με την αστροφωτογραφηση και να μας προσφερεις και συ ομορφες εικονες του βαθεως ουρανου!!

Αντε, ολα καλοριζικα και παλι! =;

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε
κατ αρχας συγχαρητηρια για την οργανωση σου,διαβαζοντας μου δημιουργηθηκε η απορια ποσο σου κοστησαν ολα αυτα(εαν επιτρεπεται δηλαδη)γιατι πραγματικα εχεις οχι μονο πολυ καλα κομματια ,αλλα και παρα πολλα...

παντως αυτα θα τα εχεις για μια ζωη...και αυτο ειναι πολυ καλο,οργανωθηκες μια για παντα!

Αστο φιλαρα μιλαμε για πακετο αλλα δεν με απασχολουν τα χρηματα μπροστα στην ικανοποιηση να βλεπω τον ουρανο οπως τον εχω βαλει στο σκεπτικο μου. Δουλεψα, ιδρωσα αλλα τα καταφερα και υλοποιησα τον στοχο.

Και πραγματικα τωρα απολαμβανω την παρατηρηση με καταπληκτικη εικονα αλλα και τεραστιο πεδιο.

Δημοσιεύτηκε

skywatcherqr7.jpg

Και κλεινουμε με τα φιλτρα παιδες.

UHC: Τα πρωτα απο αριστερα. Τα διαλεξα για να εχω μια φυσικη οψη των νεφελωματων μεσα στον ουρανο. Οπως πλησιαζουν σχεδον στην πραγματικοτητα αναμεσα στα αστρα.

ΟΙΙΙ: Τα δευτερα απο αριστερα. Με αυτα θελω να παρακολουθω την ατομικη υφη των νεφελωματων απαλλαγμενη απο αστερες.

MOON and SKYGLOW: Τα τριτα απο αριστερα. Αποκλειστικα για σεληνη σε ολη την διασταση.

SOLAR CONTINUM: Νομιζα οτι εκανα λαθος που τα αποκτησα βλεποντας αποψεις παιδιων και στο ASTROFORUM. Σημερα με την δοκιμη που τους εκανα αλλαξα γνωμη. Αξιζουν τα λεφτα τους περα για περα και δενουν τελεια με NAGLER. Ισως γι`αυτο να τους φαινοταν σκουρο πρασινο παρα πολυ. Λογω μικροτερων μοιρων στο προσοφθαλμιο.

CONTRAST BOOSTER

UV and IR CUT: Τα τελευταια της σειρας. Εδω περιμενω και τα μεγαλα. Ο συνδυασμος των δυο ειναι πολυ δυνατος για φωτογραφηση αλλα δενουν και με παρατηρηση ηλιου αλλα και πλανητων (booster), ενω γινονται και συνδυασμοι με αλλα φιλτρα.

ΧΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΙΛΤΡΑ: Θα διαλεξω 4 χρωματα. Τα τρια τα εχω βρει αλλα θα τα παρω μονο σε μικρη ιντσα διοτι θελω να τα εχω για να παρακολουθω λεπτομερεστερα τους πλανητες. Επιλεχθηκαν ηδη το κοκκινο - κιτρινο - σκουρο μπλε. Σε αυτα μαλλον θα προστεθει το πορτοκαλι. Θα κοψω το κυανο και το πρασινο διοτι το ενα βρισκεται στο SOLAR CONTINUM και το αλλο στο UHC. Επισεις το κοκκινο βρισκεται κοντα στην φασματικη γραμμη του κοκκινου της χρωμοσφαιρας του ηλιου ενω το σκουρο μπλε βρισκεται κοντα στην φασματικη γραμμη του ασβεστιου. Θα τα δοκιμασω και θα σας πω. Αλλα προτιστως επιλεχθηκαν για λεπτομερεστερη μελετη των πλανητων.

Με αυτα τα προιοντα κλεινω και την παρατηρησιακη αγορα μου.

=D>

Δημοσιεύτηκε

Προχθες πηρα τα 4 χρωματικα που ηθελα. Κοκκινο - σκουρο μπλε - πορτοκαλι - κιτρινο σε μικρες ιντσες φυσικα.

Σημερα παρελαβα και τα τελευταια κομματια του CONTRAST BOOSTER και του IR CUT οποτε το 200/1000/F5 SKYWATCHER μου ειναι πανετοιμο πλεον για τις εξορμησεις του.

Το βαλιτσακι πλεον γεματο και ετοιμο για μεγαλα αστρικα ταξιδια.

skywatcher001yf4.jpg

Δημοσιεύτηκε

Τελεια συλλογη! :wink: :wink: :wink:

Αραγε ποσο να κανει η κασελα? :P :P

Μαλλον θα χρειαστεις και συναγερμο και ισως κανενα bodyguard οταν πας εξω για παρατηρηση! :mrgreen: :mrgreen:

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε

Δεν μου δινεις και μενα ενα απο αυτα με τα πρασινα γραμματακια..τοσα εχεις.. [-o<

Περα απο την πλακα φανταστικη συλογγη σου ευχομαι να τα ευχαριστηθεις και να τα αξιοποιησεις στο επακρο.

:mrgreen: Τωρα μενει να αλλαξεις τηλεσκοπιο(προς οbsession μερια)

12\"OrionOptics f/4 λ/10,

Εq6SkyScan Pro,canon 350d(unmodified),Atik1HS,

8"f/6 Meade Starfinder Equatorial Reflector,

NexStar4 Maksutov

70mm Skywatcher(οδηγητικο)

Busnell 4,5\" Equatorial Reflector(το πρωτο μου)

Λοιπα εξαρτηματα...

Δημοσιεύτηκε
Προχθες πηρα τα 4 χρωματικα που ηθελα. Κοκκινο - σκουρο μπλε - πορτοκαλι - κιτρινο σε μικρες ιντσες φυσικα.

Σημερα παρελαβα και τα τελευταια κομματια του CONTRAST BOOSTER και του IR CUT οποτε το 200/1000/F5 SKYWATCHER μου ειναι πανετοιμο πλεον για τις εξορμησεις του.

Το βαλιτσακι πλεον γεματο και ετοιμο για μεγαλα αστρικα ταξιδια.

skywatcher001yf4.jpg

Αυτά είναι !

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης