mrna Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18, 2008 Σε NIKON DSLR μπορουμε να αφαιρεσουμε το ir φιλτρο απο τον αισθητηρα και αν ναι που ; Η κατανοηση των αρχων της κοσμογονιας και του αεναου ταξειδιου μας στο πνευματικο κοσμο επιβαλλει την ταυτοχρονη υλικη και πνευματικη εξελιξη του ανθρωπου.ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ
lunar Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18, 2008 Στην αντιπροσωπια Φιλικα Δημητρης Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
sevax Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18, 2008 Έχω την D-100, στις αστροφωτογραφίες βάζω την λειτουργία NR αν αλάξω το φίλτρο της, θα έχω καλύτερο αποτέλεσμα; Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
mrna Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18, 2008 Στην αντιπροσωπια Φιλικα ΔημητρηςΕυχαριτω για την πληροφορια Η κατανοηση των αρχων της κοσμογονιας και του αεναου ταξειδιου μας στο πνευματικο κοσμο επιβαλλει την ταυτοχρονη υλικη και πνευματικη εξελιξη του ανθρωπου.ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ
mrna Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18, 2008 Έχω την D-100, στις αστροφωτογραφίες βάζω την λειτουργία NR αν αλάξω το φίλτρο της, θα έχω καλύτερο αποτέλεσμα; Καλυτερα αποτελεσματα σε χρωμα ερυθρο θα εχεις αν αφαιρεσεις το υπερυθρο φιλτρο που βρισκεται μπροστα στον αισθητηρα, φυσικα οχι μονος σου. Αλλα πρεπει να το σκεφτεις καλα γιατι μετα η χρωματικη αποδοση της μηχανης θα διαφοροποιηθει μονιμα και οι φωτογραφιες θα εχουν μια χροια προς το ερυθρο οποτε την ημερα θα πρεπει να χρησιμοποιεις φιλτρο για να αντισταθμισεις το κοκκινο Η κατανοηση των αρχων της κοσμογονιας και του αεναου ταξειδιου μας στο πνευματικο κοσμο επιβαλλει την ταυτοχρονη υλικη και πνευματικη εξελιξη του ανθρωπου.ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ
sevax Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18, 2008 mrna Ευχαριστώ να είσαι καλά Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
filiatra Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18, 2008 Έχω την D-100, στις αστροφωτογραφίες βάζω την λειτουργία NR αν αλάξω το φίλτρο της, θα έχω καλύτερο αποτέλεσμα; Καλυτερα αποτελεσματα σε χρωμα ερυθρο θα εχεις αν αφαιρεσεις το υπερυθρο φιλτρο που βρισκεται μπροστα στον αισθητηρα, φυσικα οχι μονος σου. Αλλα πρεπει να το σκεφτεις καλα γιατι μετα η χρωματικη αποδοση της μηχανης θα διαφοροποιηθει μονιμα και οι φωτογραφιες θα εχουν μια χροια προς το ερυθρο οποτε την ημερα θα πρεπει να χρησιμοποιεις φιλτρο για να αντισταθμισεις το κοκκινοΑυτόπ νομίζω πως διορθώνεται με τις ανάλογες ρυθμίσεις Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
sevax Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2008 Παναγιώτη έχει κάποιος εμπειρία πάνω σε αυτό; ή Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2008 Εγω από ότι ξέρω αν αφαιρέσεις το φίλτρο iR, αχρηστεύεις την μηχανή ως προς τις καθημερινές φωτογραφίες. Μπορεί να κάνω και λάθος..
roryt Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2008 Οχι, δεν είναι απόλυτο αυτό. Βέβαια οι γνώσεις μου περιορίζονται στις Canon, αλλά δεν φαντάζομαι να υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Τα δύο προβλήματα είναι: 1) πρέπει να τις αλλάξεις ώστε να μπορούν να κάνουν autofocus μετά2) πρέπει να βάλεις εξωτερικό φίλτρο και/ή να πειράζεις τα white balance ώστε να επαναφέρεις την χρωματική ισορροπία στα αρχικά επίπεδα (περίπου) Για τις Canon υπάρχουν λύσεις και για τα δύο αλλά ένα googling δείνει αποτελέσματα και για Nikon, άρα.... Για τις Nikon υπάρχει και ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα (ασχέτως από το modification) , δείτε το http://www.sfu.ca/~dmunro/DSLRnotes.html (με τα λινκ που έχει μέσα) καθώς και το http://www.astropix.com/HTML/I_ASTROP/NIK_CAN.HTM
sevax Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2008 Παιδιά σάς ευχαριστώ γιά την βοήθεια Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
filiatra Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2008 Παναγιώτη έχει κάποιος εμπειρία πάνω σε αυτό; ή Οχι δεν έχω καμία ιδέα.Απλά θυμάμαι τον Αντώνη που κάπου είχε γράψει για ρυθμίσεις στο white balance.Νομίζω πως ο roryt τα είπε όλα.Γιατί δεν ρωτάς στην αντιπροσωπία.Λογικά θα ξέρουν αν μπορεί με τις κατάλληλες ρυθμίσεις να βγάζει κ μέρα. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα