Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

εγω να πω κατι που δεν ειναι δικο μου , αλλα που μου αρεσε.

εδω οι μαγια δεν μπορεσαν να προβλεψουν το τελος του δικου τους πολιτισμου, θα μπορουσαν να προβλεψουν το τελος του κοσμου?

μη λεμε χαζα.

ολα αυτα ειναι σαν τις προφητιες του νοστραδαμου και ολα τα βιβλια ολον τον "προφητων"χρηστιανων και μη

ειναι ετσι γραμμενα που αμα θες να βρεις κοινα πραγματα , θα βρεις .

κατα αλλα ολο αυτο ειναι ενα διεθνες παιχνιδι των δημοσιοκαφρων.

αφου καθε τρεις και λιγο βρισκουν τετοιες μ"§"/&%ς για να αποπροσανατολιζουν τα χαιβανια (και μην παρεξηγηθω δεν εννοω κανεναν απο τους γραφοντες,)και να μην ασχολουντε με τα πραγματικα τους προβληματα.

• Απαντήσεις 130
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε

Το τέλος του κόσμου έχει απασχαλόσησει κατα καιρούς και τους δημοσιογράφους και γενικότερα την κοινωνία.

Να θυμηθούμε την χιλιετία.Πώς όταν θα έρθει το 2000 θα είναι το τέλος του κόσμου???

Δηλαδή αυτά τα θεωρώ προφάσεις να τρόμαζουν τον κόσμο και να το εκμεταλεύονται αυτό...

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Δημοσιεύτηκε
Ελενη και μην ξεχναμε οτι στον Ανθρωπο γενικα αρεσουν οι καταστροφολογιες και γενικοτερα το υπερφυσικο για αυτο καθε φορα που θα βγει στην φορα ενας τετοιος μυθος ο περισσοτερος κοσμος τσιμπαει.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Συμφωνώ με τη άποψη σας.Θα ήθελα να πρόσθεσω ότι ο άνθρωπος όταν εβρισκε κάτι που δεν μπορούσε να το εξηγήσει το τοποθετούσε σε κάτι υπερφυσικό και ακανόητο.Για παράδειγμα με τους θεούς του Ολυμπου πους το έδωσαν θεική σημασία και έτσι εξηγούσαν τις εποχές,τα καιρικά φαινόμενα και άλλα..

Οπως είπατε και εσείς είναι στη φύση του ανθρώπου!!!

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

Δημοσιεύτηκε
Πολύ θα στενοχωρηθώ αν ισχύει κάτι τέτοιο :( :( ....

Δεν θα προλάβω καν να εξαντλήσω την εγγύηση του τηλεσκοπίου μου.. #-o :-s

χαχα! μην ανυσυχεις raxxla! δεν θα υπαρξει καμια αλλαγη και θα προλαβεις μια χαρα να τα κανεις ολα και να ευχαριστηθεις και το τηλεσκοπιο σου! :mrgreen: :mrgreen:

παιδια εχετε δικιο..και ++ με το τελευταιο ειδικα που ειπε η ελενη πανω στις "εξηγησεις" που εδιναν οι αν8ρωποι στα..ανεξηγτα!αν και το παραδειγμα που ανεφερες ομως μας παει πολυ πολυ καιρο πισω και συγκρινοντας ομως με τη δικη μας εποχη καταλαβαινουμε πως το ανθρωπινο γενος δεν εχει ξεφυγει κα8ολου απο δυσιδαιμονιες και αλλες παραλογες ερμηνιες(διαφορων θεματων),που δυστυχως δε συμβαδιζουν καθολου με την"προοδο" της εποχης μας..

Τα παντα ρει... :wink:
Δημοσιεύτηκε

Το όνομα Μάγια παιδιά δεν είναι τυχαίο.Τους το έδωσαν γιατί έκαναν μάγια κ το 2012 δεν βλέπω να την γλιτώσουμε.Κάλεσαν το πνεύμα του πλανήτη Χ ονόματι nibiru που ζει πέρα απ τον Πλούτωνα.Τώρα που μιλάμε είναι πίσω απ τον Δία γι αυτό δε τον βλέπουμε.Κ όποιος είπε πως δεν πρόβλεψαν τον αφανισμό τους δεν ξέρει τι λέει, γιατί απλά δεν αφανίστηκαν.Πέταξαν με τα UFO τους (απ τους αεροδιάδρομους που είχαν φτιάξει που μόνο από τροχιά φαίνονται) προς τον Σείριο.Κ εμείς οι Ελληνες απ τον Σείριο ερχόμαστε.Είμαστε κοντοχωριανοί με τους Μάγια.Αυτοί είναι απ τον Σείριο α κ εμείς απ τον Σείριο β.Γι αυτό δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.Θα έρθουν να μας σώσουν λίγο πριν την καταστροφή.

Raxxla ελπίζω να το αγόρασες από Ελληνα αντιπρόσωπο το τηλεσκόπιο γιατί αλλιώς πάει η εγγύηση. :-({|= :-({|=

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε

Βασικά,

Άν υπάρχει, ο Κύριος μας είχε πεί πως θα έρθουν πολλοί ψευδοπροφήτες.

Μάλιστα τους βλέπετε καθημερινά στην τράς τιβί.Το μόνο που κάνουν είναι να πλουτίζουν καί να τρομοκρατούν τον κόσμο, είς βάρος της κάθε κοινωνίας.

Άν υποθέσουμε ότι υπάρχει δημιουργός καί μετέπειτα, Χριστός καί πώς όσα διδαχτήκαμε είναι αληθή, πιστεύω πώς θα το μάθουμε όλοι/ες ταυτόχρονα όταν έρθει η ώρα την οποία ξέρει μόνο ο Κύριος, ούτε κάν ο Ιησούς Χριστός.

Άρα θέλω να καταλήξω πως όλα αυτά, είναι μπούρδες.

Τώρα άν αστεροειδής κρύβονται πίσω από τον ήλιο που δύσκολα ανιχνεύονται, είναι άλλο θέμα.Θα είναι γεγγονός καί όχι μια κουραφέξαλη προφητεία.

Δημοσιεύτηκε

Ο ίδιος ο άνθρωπος πειραματίζεται καί καταστρέφει, από την φύση δέν γίνεται τπτ.

Όπου υπάρχει δράση, υπάρχει καί αντίδραση μήν ξεχνάτε.

Εγώ πιστεύω πώς μόνοι μας θα καταστραφούμε καί όλα τα άλλα είναι μπούρδες.

Δημοσιεύτηκε
Τώρα άν αστεροειδής κρύβονται πίσω από τον ήλιο που δύσκολα ανιχνεύονται, είναι άλλο θέμα.Θα είναι γεγγονός καί όχι μια κουραφέξαλη προφητεία.
Μην εισαι τοσο σιγουρος....το Soho και το Swift μπορουν να δουν στην αλλη πλευρα (οχι απο πισω) και λογο της κινησεις της Γης γυρω απο τον Ηλιο μπορουμε να δουμε τι γινεται, αν υπαρχει δηλαδη καποιος (δες εδω: http://sohowww.nascom.nasa.gov/data/realtime/c2/512/), βεβαια η μπουρδολογια δεν μιλαει για αστεροειδή αλλα για Πλανητη τοσο μεγαλο οσο ο Διας ( :lol: ) δεν γνωριζω αν εχεις δει τον Δια μεσα απο τηλεσκοπιο...αλλα αν θα τον δεις...θα καταλαβεις :lol:

Παντως για να καταλαβετε ποσοι ανίδεοι υπαρχουν και ποσοι εχουν υποστει πλυση Εγκεφαλου...κατα τυχει ακουσα δυο πελατες μου να συζητουν για το συγκεκριμενο Θεμα, εεε και αμεσως μπεικα και εγω στην κουβεντα προσπαθωντας να τους αποδιξω το αυτονοητο...Το θεμα ειναι οτι ΔΕΝ ηθελαν να με πιστεψουν και οταν τους ειπα οτι εχω ενα μεγαλο τηλεσκοπιο και οτι με το τηλεσκοπιο μου θα μπορουσα να τον Δω τι μου ειπαν:

-Οτι δεν το εχεις ΔΕΙ γιατι τοσο καιρο ηταν πισω απο τον Ηλιο και τωρα ειναι στο ουρανο του Νοτιου Ημισφαιριου ](*,) ](*,)

Και οταν τους ειπα οτι το Νοτιο Ημισφαιριο εχει αρκετους ερ. Αστρονομους και οτι δεν γινεται να μη τον εχουν δει απλα μου απαντησαν οτι τα "παιρνουν χοντρα" απο το κρατος για να μην μιλησουν και τρομοκρατηθει ο κοσμος ](*,) ](*,) ](*,)

Βεβαια μου ειπαν και αλλα πολλα...αλλα αυτα ειναι τα πιο αστεια :lol: ](*,) ](*,) ](*,)

Ελεος δηλαδη...αντε να βρεις ακρη με ολους αυτους και βεβαια στο Τελος εισαι εσυ ο κακος και αυτος που λει τα παραλογα :-({|= :-({|=

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Ρε παιδιά αυτός ο πλανήτης Χ ήταν να μας χτυπήσει στις 15 Μαρτίου 2004. Ή 2003 δε θυμάμαι..

Προφανώς και κάτι τέτοιο δε συνέβη και ούτε πρόκειται, μια και ένας πλανήτης που θα πλησίαζε με τέτοια ταχύτητα ΜΑΛΛΟΝ ( :P ) θα είχε γίνει αντιληπτός από αρκετό κόσμο πλην της "μου μιλάνε οι εξωγήινοι" Nancy Lieder η οποία έκτοτε εξαφανίστηκε φυσικά (αφού πρώτα έβγαλε αρκετά φράγκα με τα βιβλία της)

Περί του πλανήτη X - Nibiru και λοιπές αηδίες, εκτενής ανάλυση στη σελίδα του Bad Astronomer Phil Plait (τον πάω πολύ τον τύπο λέμε)

http://www.badastronomy.com/bad/misc/planetx/nutshell.html

Skywatcher 10 / ΝΕQ6
Δημοσιεύτηκε
Ρε παιδιά αυτός ο πλανήτης Χ ήταν να μας χτυπήσει στις 15 Μαρτίου 2004. Ή 2003 δε θυμάμαι..

σταματηστε να λετε χαζομαρες.

ποιος ειπε οτι δεν χτυπησε?φυσικα και χτυπησε αλλα αμα εσεις ησασταν στον κιθαιρωνα και στον παρνωνα και κοιτουσατε κατα τον ουρανο , πως να δειτε τι συμβαινει στη γη?

ντροπη σας

και για οσους αναρωτηθουν πως και δεν τον ειδαν οταν ερχοταν, η απαντηση ειναι απλη , και τι μαθαμε και στο σχολειο αλλα μας περασαν απο ακτινες χ,υ,ε,αι,r,g. για να την ξαναξεχασουμε επειδη Τους αποκαλυπτε.

τα τηλεσκοπια ειναι για να βλεπεις μακρια, και ο πλανητης δεν ηταν μακρια ηταν κοντα, . για να βλεπεις κοντα μονο ενα οργανο υπαρχει, το μικροσκοπιο.

πειτε μου τωρα ποιος απο εσας κοιταξε ποτε τον ουρανο με μικροσκοπιο?

αντε , επιτελους σας εδωσα τα φωτα μου ,ελπιζω τωρα να μην με απαγαγουν οι Ε. επειδη αποκαλυψα απορρητα .....

αμαν τους ακουω να ερχονται,

μου χτυπανε

ειναι παντου.

βοηθ

Δημοσιεύτηκε

εγω απορω με τον απλο κοσμο που καθεται και ασχολειται.

δεν βαρεθηκαν ακομα την εσχατολογια???

το 2000, το 20002 μετα, το 2003, 2004, 2006 και παει λεγοντας.

δεν φαινονται να βαρεθηκαν καθολου. ακουραστοι εκει, να διαδιδουν και να δεχονται ανυπαρκτα πραγματα...

Δημοσιεύτηκε
Και οταν τους ειπα οτι το Νοτιο Ημισφαιριο εχει αρκετους ερ. Αστρονομους και οτι δεν γινεται να μη τον εχουν δει απλα μου απαντησαν οτι τα "παιρνουν χοντρα" απο το κρατος για να μην μιλησουν και τρομοκρατηθει ο κοσμος

Βρε να μην μπορώ να τον δω κι εγώ, να καταφέρω να πάρω πια την ισημερινή στήριξη :cheesy: :cheesy: :cheesy:

...,εάν αποτύχει, τουλάχιστον θα αποτύχει έχοντας τολμήσει να μεγαλουργήσει. Οπότε η θέση του ποτέ δεν θα είναι ανάμεσα στις κρύες και δειλές ψυχές, που δεν γνώρισαν ποτέ, ούτε τις νίκες ούτε τις ήττες. (Theodore Roosevelt)
Δημοσιεύτηκε

Προφανώς και κάτι τέτοιο δε συνέβη και ούτε πρόκειται, μια και ένας πλανήτης που θα πλησίαζε με τέτοια ταχύτητα ΜΑΛΛΟΝ ( :P ) θα είχε γίνει αντιληπτός από αρκετό κόσμο πλην της "μου μιλάνε οι εξωγήινοι" Nancy Lieder η οποία έκτοτε εξαφανίστηκε φυσικά (αφού πρώτα έβγαλε αρκετά φράγκα με τα βιβλία της)

Περί του πλανήτη X - Nibiru και λοιπές αηδίες, εκτενής ανάλυση στη σελίδα του Bad Astronomer Phil Plait (τον πάω πολύ τον τύπο λέμε)

http://www.badastronomy.com/bad/misc/planetx/nutshell.html

Από ότι φαίνεται δεν εγινε και ούτε θα γίνει.Αυτά παραφιλολογίες ορισμένων(βλέπε Λιακόπουλος) για να κοροιδεύουν τον κόσμο και το εκμεταλλεύονται αυτό..

Όμως όχι πλανήτης Χ δεν θα φάνει για τον εξής λόγο..

Για να διατηρείται ένα σύστημα σταθερό πρέπει η συνολική στροφορμή να είναι ίση με μηδέν και αυτό συμβαίνει στο ηλιακό μας σύστημα.Εάν προσθέσουμε ή αφαιρέσουμε ένα σώμα τότε η συνολική στροφορμή θα είναι διάφορη του μηδενός με αποτέλεσμα το ηλιακό μας σύστημα να είναι ασταθές, και θα διαταραχθεί η ισορροπία του συστήματος.Και ένα παράδειγμα είναι οι αστεροειδείς που βρίσκονται σε συγκεκριμένη τροχιά,ακόμα και με τους κομήτες που μόνο η μάζα τους δεν είναι ικανή για να προκαλέσει κάποιο πρόβλημα..

Όποτε μερικοί που τα διαλαλούν ας μείνουν με την όρεξη.. :lol:

Δημοσιεύτηκε
Μην εισαι τοσο σιγουρος....το Soho και το Swift μπορουν να δουν στην αλλη πλευρα (οχι απο πισω) και λογο της κινησεις της Γης γυρω απο τον Ηλιο μπορουμε να δουμε τι γινεται, αν υπαρχει δηλαδη καποιος (δες εδω: http://sohowww.nascom.nasa.gov/data/realtime/c2/512/), βεβαια η μπουρδολογια δεν μιλαει για αστεροειδή αλλα για Πλανητη τοσο μεγαλο οσο ο Διας ( :lol: ) δεν γνωριζω αν εχεις δει τον Δια μεσα απο τηλεσκοπιο...αλλα αν θα τον δεις...θα καταλαβεις :lol:

Παντως για να καταλαβετε ποσοι ανίδεοι υπαρχουν και ποσοι εχουν υποστει πλυση Εγκεφαλου...κατα τυχει ακουσα δυο πελατες μου να συζητουν για το συγκεκριμενο Θεμα, εεε και αμεσως μπεικα και εγω στην κουβεντα προσπαθωντας να τους αποδιξω το αυτονοητο...Το θεμα ειναι οτι ΔΕΝ ηθελαν να με πιστεψουν και οταν τους ειπα οτι εχω ενα μεγαλο τηλεσκοπιο και οτι με το τηλεσκοπιο μου θα μπορουσα να τον Δω τι μου ειπαν:

-Οτι δεν το εχεις ΔΕΙ γιατι τοσο καιρο ηταν πισω απο τον Ηλιο και τωρα ειναι στο ουρανο του Νοτιου Ημισφαιριου ](*,) ](*,)

Και οταν τους ειπα οτι το Νοτιο Ημισφαιριο εχει αρκετους ερ. Αστρονομους και οτι δεν γινεται να μη τον εχουν δει απλα μου απαντησαν οτι τα "παιρνουν χοντρα" απο το κρατος για να μην μιλησουν και τρομοκρατηθει ο κοσμος ](*,) ](*,) ](*,)

Βεβαια μου ειπαν και αλλα πολλα...αλλα αυτα ειναι τα πιο αστεια :lol: ](*,) ](*,) ](*,)

Ελεος δηλαδη...αντε να βρεις ακρη με ολους αυτους και βεβαια στο Τελος εισαι εσυ ο κακος και αυτος που λει τα παραλογα :-({|= :-({|=

χαχαχααχαχαχαχα

Δημοσιεύτηκε

ΑΥΤΑ είναι κράτη ΚΥΡΙΟΙ!! Όχι εδώ πέρα, που δε σου δίνουν ούτε τσεντέσσιμο για να πάρεις ένα παλιοφίλτρο!

Προτείνω να μετακομίσωμεν ούλοι στην Αουστράλια, όπου το κράτος θα μας επιδοτεί χονδροειδέστατα για να μην αποκαλύπτωμεν τα πράσινα ανθρωπάκια με τις μεγάλες κεραίες που περπατώσι μέρα νύχτα στους πλανήτας.

](*,) :-({|= :-({|= :-({|=

Skywatcher 10 / ΝΕQ6
Δημοσιεύτηκε

χαχα καλα ακουγονται ολα αυτα!

δηλαδη με αν ειναι με τοσα προνομια...να φερω και το σκυλο μου!(τον οποιο δεν εχω)!

xd

Τα παντα ρει... :wink:
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Το όνομα Μάγια παιδιά δεν είναι τυχαίο.Τους το έδωσαν γιατί έκαναν μάγια κ το 2012 δεν βλέπω να την γλιτώσουμε.Κάλεσαν το πνεύμα του πλανήτη Χ ονόματι nibiru που ζει πέρα απ τον Πλούτωνα.Τώρα που μιλάμε είναι πίσω απ τον Δία γι αυτό δε τον βλέπουμε.Κ όποιος είπε πως δεν πρόβλεψαν τον αφανισμό τους δεν ξέρει τι λέει, γιατί απλά δεν αφανίστηκαν.Πέταξαν με τα UFO τους (απ τους αεροδιάδρομους που είχαν φτιάξει που μόνο από τροχιά φαίνονται) προς τον Σείριο.Κ εμείς οι Ελληνες απ τον Σείριο ερχόμαστε.Είμαστε κοντοχωριανοί με τους Μάγια.Αυτοί είναι απ τον Σείριο α κ εμείς απ τον Σείριο β.Γι αυτό δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.Θα έρθουν να μας σώσουν λίγο πριν την καταστροφή.

Raxxla ελπίζω να το αγόρασες από Ελληνα αντιπρόσωπο το τηλεσκόπιο γιατί αλλιώς πάει η εγγύηση. :-({|= :-({|=

μπουαααχαχαχαχαχαχαχα!!!!!πεθαναααα!!!η μαλλον οχι ακομη..σε τρια χρονακια ομως..αχαχαχαχα

οταν πεινας απο ψηλα μοιαζει η γη με πιπερια... :-note

"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars." Oscar Wild(e)

φιλικα γιωργος :)

Δημοσιεύτηκε
Τα ίδια έλεγαν και για το 2000....τα βασιζουν στο ημερολογιο των μαγια το οποιο με τη σειρα του βασιζεται σε "σοβαρα" γεγονοτα ενω ουσιαστικα αβασιμα ειναι :lol:

Αυτο που κανει πολλους να εκνευριζονται σχετικα με τα αστρα ειναι το γεγονος οτι κατι τοσο ομορφο ζει τοοοσο μακρυα τους......

Στους αστροφιλους,

Χριστίνα Τρυφώνη :cheesy:

Δημοσιεύτηκε

Διαβάζοντας σε ένα κείμενο έλεγε για τους μάγια.Και συγκεκριμένα οι Μάγια για να μετρούν το χρόνο, χρησιμοποιούσαν τρία ειδη ημερολογίων. Υπήρχε ένα πολύ παλιό θρησκευτικό ημερολόγιο, το τσόλκιν, που μετρούσε 260 ημέρες. Υπήρχε έπειτα ένα ημερολόγιο που ακολουθούσε τις εποχές και διαρκούσε 365 μέρες.

Ένα άλλο ημερολόγιο, γνωστό ως μεγάλη μέτρηση, προσδιόριζε μια περίοδο 5.125 ετών. Η Μεγάλη Μέτρηση ολοκληρώνεται το 2012. Αυτό όμως δεν είναι κατ’ ανάγκη κακός οιωνός. Όπως εξηγεί η Σάντρα Νομπλ, διευθύντρια του Ιδρύματος για την προαγωγή των κεντροαμερικανικών σπουδών του Κρίσταλ Ρίβερ: "Για τους αρχαίους Μάγια, η άφιξη στο τέλος του κύκλου αντιπροσώπευε μια μεγάλη γιορτή".

Κατακλυσμιαίες εκρήξεις ηφαιστείων, μαγνητικές καταιγίδες, ακτινοβολία από το διάστημα. Μόλις σε 4 χρόνια θα έρθει η συντέλεια του κόσμου, σύμφωνα με όσα προφητεύει ο Λόρενς Ε. Τζόζεφ, Αμερικανός φυσικός και συγγραφέας του βιβλίου Apocalypse 2012. Αυτη η πεποίθηση βασίζεται στις γραφές του ημερολόγιου των Μάγια. Σύμφωνα με αυτές, στις 20 Δεκεμβρίου 2012 ολοκληρώνεται ο κύκλος της Μεγάλης Μέτρησης. Επιπλέον, την επόμενη ημέρα από αυτή την ημερομηνία είναι το χειμερινό ηλιοστάσιο και ο Ήλιος θα είναι ευθυγραμμισμένος με το κέντρο του Γαλαξία για πρώτη φορά μετά από 26.000 χρόνια.

Οι αστρονομικες ευθυγραμμίσεις δεν είναι άγνωστες, δεδομένου ότι οι επιστήμονες παρατηρούν συνεχώς τέτοια φαινόμενα. Το 2002, για παράδειγμα, 5 πλανήτες ευθυγραμμίστηκαν σε ένα τόξο 33° χωρίς καμιά συνέπεια στο σύμπαν. Από την άλλη, ο πολιτισμός των Μάγια υπήρξε ένας από τους πιο μυστηριώδεις του αρχαίου κόσμου, με ανώτερες ικανότητες στα μαθηματικά και την αστρονομία. Τι σημαίνει λοιπόν το τέλος του ημερολογίου τους;

"Οι Μάγια χρησιμοποιούσαν διάφορα ημερολόγια, που συχνά συνδιάζονταν μεταξύ τους", λέει ο Κιθ Προύφερ, ανθρωπολόγος στο Πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού στις ΗΠΑ. "Παρ'όλα αυτά, το τέλος του κύκλου της Μεγάλης Μέτρησης που ερχόταν κάθε 5.125 χρόνια, δε σημαίνει ότι καταφτάνει η συντέλεια του κόσμου.

Δυστυχώς δε γνωρίζουμε με ακρίβεια τι θα έκαναν οι Μάγια στο τέλος αυτής της προθεσμίας. Με αυτή την απορία, ο Τζόζεφ αποφάσισε να προετοιμαστεί για τα χειρότερα, αναφέροντας τις συμφορές που θα μπορούσαν να μας πλήξουν. Ξεκινώντας από την ηλιακή δραστηριότητα, η οπόια θα βρεθεί στο ζενίθ της το 2012.

Και αυτό το φαινόμενο όμως είναι φυσιολογικό, καθώς η ηλιακή δραστηριότητα ακολουθεί έναν κύκλο ενδεκαετούς διάρκειας (το τελευταίο αποκωρύφωμα σημειώθηκε γύρω στο 2000).

"Σε μια περίοδο μέγιστης δραστηριότητας", εξηγεί η Κάρεν Μάστερς, ερευνήτρια στο Κέντρο Χάρβαρντ Σμιθσόνιαν των ΗΠΑ, "απελευθερώνονται σωματίδια που ταξιδεύουν στο διάστημα και μπορούν να βλάψουν τους δορυφόρους και τα άλλα ηλεκτρονικά όργανα". Όμως δε συντρέχουν λόγοι ανησυχίας για τον άνθρωπο.

Ο Τζόζεφ όμως επιμένει: ισχυρίζεται ότι το 2012 οι μαγνητικοί πόλοι στο βορρά και στο νότο θα μπορούσαν να αντιστραφούν, αφήνοντας τη Γη προσωρινά απροστάτευτη από τη μαγνητική "ασπίδα" που την προφυλάσσει από την κοσμική και ηλιακή ακτινοβολία.

"Οι αναστροφές του γήινου μαγνητικού πεδίου χρειάζονται χιλιάδες χρόνια για να ολοκληρωθούν", εξηγεί ο Γκάρι Γκλατσμάιερ, καθηγητής επιστημών της Γης στο Πανεπιστήμιο της Καλλιφόρνιας. "Και όταν συμβαίνει αυτό, η Γη δε μένει καθολου εκτεθιμένη. Το μαγνητικό πεδίο γίνεται πιο πολύπλοκο αλλά δεν εξαφανίζεται: ο μαγνητικός βόρειος πόλος θα μπορούσε να εμφανιστεί στην Αφρική, για παράδειγμα, και ο νότιος πόλος στην Ταϊτή.

Μια άλλη θεωρία του Τζόζεφ είναι ότι θα μπορούσε να δραστηριοποιηθεί το υπερηφαίστειο του Γέλοουστοουν στις ΗΠΑ, που εκρήγνυται με καταστροφικό τρόπο κάθε 600-700 χιλιάδες χρόνια. Όμως οι γεωλόγοι που το παρατηρούν δε προβλέπουν τίποτα ανησυχητικό για την επόμενη δεκαετία.

Η επιστήμη μας καθησυχάζει. Όμως ο φόβος ότι μια κοσμική καταστροφή θα πλήξει τη Γη το 2012 έχει και άλλους υποστηρικτές εκτός από τον Τζόζεφ.

Όλα αυτά δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής για το 2012, που θυμίζει λίγο-πολύ αυτό που είχε δημιουργηθεί την παραμονή του 2000. Τότε, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ξοδεύτηκαν σε όλο τον κόσμο περίπου 300 δις δολλάρια για επεμβάσεις στα συστήματα πληροφορικής ώστε να αποφευχθεί το millennium bug, ένας ιός που θα αχρήστευε όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα στον πλανήτη. Τελικά το millennium ήρθε αλλά το bug κάπου χάθηκε στο δρόμο...

Κάποιοι άλλοι στηρίζουν τις δυσοίωνες προβλέψεις τους επικαλούμενοι τις προφητείες του Νοστράδαμου (1503-1566). Ο Νοστράδαμος είχε προβλέψει το τέλος του κόσμου πολλές φορές όμως στα έργα του δεν υπάρχει καμιά αναφορά για το 2012.

Μια πιο "επιστημονική" θεωρία συντέλειας είναι η θεωρία του Ολντουβάι, που διατυπώθηκε το 1989 από το μηχανικό Ρίτσαρντ Ντάνκαν, με βάση τα παγκόσμια στοιχεία για την ενέργεια και τον πληθυσμό. Ο Ντάνκαν εκτιμά πως η ανθρωποτητα θα αρχίσει να παρακμάζει από το 2012. Όμως η θεωρία του έχει ήδη αποτύχει παταγωδώς να περιγράψει την περίοδο 1979-2008, για την οποία προέβλεπε καταστροφές οι οποίες τελικά δε συνέβησαν.

Πολύ πιο ακραία είναι η περίπτωση αιρέσεων όπως ήταν το Heaven's Gate. Το 1997, 39 μέλη της αυτοκτόνησαν, ελπίζοντας να φτάσουν σε ένα "ανώτερο επίπεδο" πρωτού έρθει το τέλος του κόσμου.

"Μια κοινωνικός διαδεδομένη πεποιθηση, όπως ο φόβος μιας κατασροφής, μπορεί να έχει βαθιές κοινωνικές και πολιτικές συνέπειες, ιδίως αν τη συμμερίζονται άτομα που κατέχουν θέσεις ισχύος", εξηγεί ο Πολ Κουρτζ, φιλόσοφος στο Πανεπιστήμιο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης. "Αν αφήσουμε τον εαυτό μας να επηρεάζεται από την καταστροφολογική σκέψει σημαίνει ότι δεν κάνουμε τίποτα για να προλάβουμε μια επικείμενη καταστροφή, περιμένοντας το αναπόφευκτο τέλος. Ή μπορεί να σημαίνει ότι συμπεριφερόμαστε με τρόπο που επαληθεύει την προφητεία".

Επίσης μια άλλη εκδοχή:

Το ημερολόγιο των Μάγιας διαρκεί 5.126 έτη. Η τελευταία ημερομήνια είναι η 21η Δεκεμβρίου του 2012.

Στην συγκεκριμένη ημερομηνία αναφέρονται και οι Κινέζοι, ορισμένες φυλές των Ινδιάνων της Αμερικής, καθώς και μία μειοψηφία Χριστιανών που πιστεύουν ότι στις 21 Δεκεμβρίου 2012 θα πραγματοποιηθεί η δευτέρα παρουσία.

Το σίγουρο είναι ότι η ημερομηνία αυτή δεν έχει σχέση με ορισμένες αιρέσεις, όπου οι αρχηγοί τους οδηγούν στην ομαδική αυτοκτονία τους οπαδούς τους.

Δεν είναι ανέκδοτο, ούτε αστείο, αφού για πρώτη φορά όλοι οι επιστήμονες ανεξαιρέτως, σε όλο τον κόσμο, συμφωνούν στο ότι θα γίνει ένα συμβάν το οποίο συμβαίνει κάθε 26.000 χρόνια!

Στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 λοιπόν, ο ήλιος μας θα έρθει στην ευθεία με το κέντρο του γαλαξία μας, Milky Way και το γεγονός αυτό θα έχει σίγουρα πολλές επιπτώσεις, περιβαλλοντολογικές και όχι μόνο, που ακόμα δεν μπορούμε να προβλέψουμε με σιγουριά.

Στην ημερομηνία έχουν αναφερθεί με σημαντικά και ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ το History Channel και το National Geographic, ενώ έχουν γίνει εκπομπές από το CNN, το BBC και το ABC μεταξύ άλλων.

Οσο περνούν οι μέρες τόσο περισσότερη βαρύτητα δίνεται και περισσότερες συζητήσεις θα γίνονται πάνω στην συγκεκριμένη ημερομηνία.

Το έτος 2012 δεν φαντάζει πια τόσο μακρινό. Τα τελευταία χρόνια πολλά έχουν ακουστεί για αυτή τη χρονιά καθώς προφητείες τοποθετούν τότε το τέλος του κόσμου, χρονοταξιδιώτες αναφέρουν οτι τότε θα ξεκινήσει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος ενώ ειδικοί και μη υποστηρίζουν αυτές τις απόψεις στηριζόμενοι σε διάφορες περίεργες και άγνωστες θεωρίες.

Στο παρελθόν αρκετές φορές έχουν ακουστεί σενάρια καταστροφής του κόσμου σε συγκεκριμένες ημερομηνίες η χρονικές στιγμές. Πρόσφατο παράδειγμα η αλλαγή της χιλιετίας όπου πολλοί περίμεναν οτι κάτι θα συμβεί. Λίγο πιο πίσω το 1999 κάποιοι περίμεναν το τέλος του κόσμου σύμφωνα με τον Νοστράδαμο. Σχεδόν 100 χρόνια πριν η ανθρωπότητα πίστεψε οτι ήρθε το τέλος του κόσμου όταν εμφανίστηκε ο κομήτης του Χάλεϊ. Αστρολόγοι και μελλοντολόγοι έσπειραν τον πανικό στον κόσμο υποστηρίζοντας οτι ο κομήτης θα συγκρουστεί με τη γη. Kαι αυτά ήταν παραπλήροφορηση..

Τα τελευταία χρόνια οι φήμες για καταστροφή του κόσμου περιστρέφονται γύρο απο το έτος 2012 και πιο συγκεκριμένα στην ημερομηνία 22 Δεκεμβρίου 2012. Πως όμως προέκυψε αυτή η χρονιά; Ποιοι και γιατί την αναφέρουν;

Εξαιρετικοί αστρονόμοι ήταν όπως φαίνεται οι Μάγια. Είχαν υπολογίσει με μεγάλη ακρίβεια πολλά αστρονομικά γεγονότα όπως εκλείψεις του ήλιου και τις σελήνης, διαβάσεις της Αφροδίτης μπροστά απο τον ήλιο, τη διάρκεια κύκλου των ηλιακών κηλίδων και άλλα. Εργαλείο στις παρατηρήσεις τους ήταν το “Τζολκίν”, ένα ιδιαίτερο σύστημα μέτρησης του χρόνου, γνωστό σαν το περίφημο ημερολόγιο των Μάγια. Οι Μάγια συνέδεαν τις παρατηρήσεις τους με διάφορες προβλέψεις και προφητείες για το μέλλον του πολιτισμού τους. Είχαν καταφέρει να προβλέψουν την παρακμή τους που ξεκίνησε το 620 μ.Χ. και τον τελικό αφανισμό του πολιτισμού τους. Το ημερολόγιο λοιπόν τον Μάγια, το οποίο έχει αρχή και τέλος του χρόνου σταματάει στον Δεκέμβριο του 2012 και πιο συγκεκριμένα στις 22 Δεκεμβρίου. Αυτό ερμηνεύετε σαν το τέλος του κόσμου αφού εκεί σύμφωνα με τους Μάγια σταματάει ο χρόνος. Κατά μια άλλη ερμηνεία οι Μάγια προέβλεψαν το τέλος του πολιτισμού τους γιατί υπολόγισαν την έξαρση των ηλιακών κηλίδων η όποια έφερε παρατεταμένη ξηρασία και πτώση της ανθρώπινης γονιμότητας. Το ίδιο γεγονός θα συμβεί και το 2012.

Στο Χριστιανισμό προφητικό βιβλίο είναι η Αποκάλυψη του Ιωάννη. Στην αποκάλυψη αναφέρονται γεγονότα τα οποία θα οδηγήσουν στη δευτέρα παρουσία του Χριστού και στο τέλος του σημερινού κόσμου. Αν και πουθενά στη αποκάλυψη δεν αναφέρονται ημερομηνίες κάποιοι πιστεύουν οτι είναι σημαντικό το έτος 2012. Πιθανότατα τότε να εμφανιστεί ο αντίχριστος και να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για όσα θα συμβούν πάντα κατά τον Ιωάννη.

Ο Terence McKenna ήταν φιλόσοφος και συγγραφέας. Στα μέσα της δεκαετίας του ‘70 ο McKenna στηριζόμενος στη μελέτη ενός αρχαίου κινέζικου βιβλίου, του I Ching, διατύπωσε μια θεωρία τη “Novelty theory”. Η θεωρία βασίζεται στην αριθμολογία και το αποτέλεσμα της είναι μια συνάρτηση που παρουσιάζει πολλές διακυμάνσεις, αλλά είναι συνέχεις για τα τελευταία 25.000 χρόνια. Το περίεργο είναι οτι η συνάρτηση σταματάει στις 22 Δεκεμβρίου του έτους 2012. Πιθανότατα λοιπόν κατά τον McKanne εκεί να σταματάει ο χρόνος η να υπάρχει μια μεγάλη αλλαγή στον κόσμο που ξέρουμε.

Άλλη μια απίστευτη ιστορία με αναφορά στο 2012 είναι αυτή του John Titor. Ο John Titor εμφανίστηκε το 2000 σε κάποιο φόρουμ στο ίντερνετ υποστηρίζοντας οτι είναι χρονοταξιδιώτης και ήρθε απο το 2036. Ο σκοπός του ταξιδιού του ήταν να βρει και να επιστρέψει στην εποχή του ένα παλιό υπολογιστή με τη βοήθεια του οποίου θα αντιμετώπιζαν ένα ίο που κατάστρεψε τους υπολογιστές του μέλλοντος. Στα φόρουμ απλά αναφέρθηκε σε κάποια γεγονότα που συνέβησαν και μέσα σε αυτά είναι ένας μεγάλος πόλεμος, ο τρίτος παγκόσμιος, που ξεκίνησε το 2012.

Υπάρχουν πολλές ακόμα αναφορές στο 2012 απο θρησκευτικές και μη πήγες. Τα περισσότερα απο αυτά φαίνονται πραγματικά απίστευτα.

Κάποια στηρίζονται σε δόσεις αλήθειας και κάποια άλλα τείνουν σε τάσεις υπερβολής,όμως προσωπικά πιστεύω πως δεν χρειάζεται να περίμενουμε το 2012 για να έρθει το τέλος,γιατί έτσι όπως καταστρέφουμε τον πλάνητη μας,η καταστροφή είναι σίγουρη... :-k

Δημοσιεύτηκε
,γιατί έτσι όπως καταστρέφουμε τον πλάνητη μας,η καταστροφή είναι σίγουρη... :-k

εδω να διορθωσω...δεν καταστρεφουμε τον πλανητη...ο πλανητης τα χει ξαναπερασει αυτα..και χειροτερα ισως...σιγουρα ομως αν η λεξη καταστρεφουμε ειναι λαθος τοτε η λεξη αλλαζουμε(προς το καλυτερο η χειροτερο)ταιριαζει απολυτα για τις συνθηκες που ευνοουν τοσα χρονια την δημιουργια και εξελιξη μας πανω στη δυσμοιρη γη..:)

"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars." Oscar Wild(e)

Δημοσιεύτηκε

χεχε ευχαριστω!...νεαρε?..νταξει δεν ειμαι και οσο φαινομαι στη φωτο...xD

χεχε

Guest
Αυτή η συζήτηση είναι κλειστή σε νέες απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης