Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Είχα υποσχεθεί χτές ότι θα σας έλεγα εντυπώσεις από τα καινούρια μου κυάλια Celestron Skymaster 20x80 γιατί σήμερα θα έπαιρνα κάποιο τρίποδο για αυτά. Δυστυχώς όμως δεν μπόρεσα να βρω.

Μήπως κάποιος ξέρει κάποιο μαγαζί που θα μπορέσω να βρω κάτι;

Μένω Α.Γλυφάδα υπάρχει κάποιο μαγαζί εδώ κοντά;

SAC
Δημοσιεύτηκε

Φίλε Αντώνη,

δες τα σημαντικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας τρίποδας για κυάλια σε παλαιότερή μου δημοσίευση: Αστρονομικά κιάλια MIYAUCHI, κατηγορία ''τηλεσκόπια και εξοπλισμός", 3/6/2004. Για τα δικά σου κυάλια όσο βαρύτερος είναι ο τρίποδας τόσο καλύτερα. Μήν αγνοήσεις τη σημασία της μανιβέλας για να φέρνεις τους προσοφθαλμίους ακριβώς μπροστά στα μάτια σου. Μεγάλη ποικιλία από τρίποδες θα βρείς στα φωτογραφικά καταστήματα του κέντρου (Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, Σταδίου και στις στοές τους). Καλή τύχη στό ψάξιμο!

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

Αντώνη,

να διαλέξεις τρίποδο με μεταλλική κεφαλή "quick release", οι πλαστικές δεν ανταποκρίνονται καθόλου καλά στο βάρος και στους κραδασμούς των κιαλιών που έχεις. Επίσης πρέπει να βρεις μιά λύση για το σημείο που θα βιδώσει το adapter που φέρουν τα κιάλια σου με την κεφαλή -δεν θα πρέπει να είναι το κοινό σκληρό λάστιχο που διαθέτουν οι περισσότερες γιατί θα τρέμουν. Σε πολλές περιπτώσεις -αν όχι όλες- πρέπει να τοποθετήσεις τα κιάλια ανάποδα ως προς τη φορά της κεφαλής για να μπορείς να παρατηρείς στο ζενίθ.

Χρήστος Μαρινός

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης