psordinas Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12, 2001 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12, 2001 Εχει κανείς άποψη για το Celestron G8-N? Τα reviews που έχω διαβάσει στο διαδίκτυο κυμαίνονται από αρνητικά εως πολύ θετικά, και έχω μπερδευτεί. Ευχαριστώ
aktistar Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2001 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2001 To Celestron G8N αποτελεί, κατά τη γνώμη μου, μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ευκαιρία τη στιγμή αυτή. Η τιμή των 270 χιλιάδων στην οποία το προσφέρει η ΑΚΤΙS είναι νομίζω πάρα πολύ ελκυστική για τηλεσκόπιο 8 ιντσών. Το G8N το έχουμε δοκιμάσει. Τα δυνατά του σημεία είναι: οι επιδόσεις του στο βαθύ ουρανό, η καλή του κατασκευή, το καλό focuser των δύο ιντσών, η αρκετά καλή στήριξη CG5, η πολύ καλή οπτική του ποιότητα, ο ερευνητής 9Χ50. Στις αδυναμίες του τηλεσκοπίου συγκαταλέγω τον τρίποδα του και τη μικρή χρωματική εκτροπή που δημιουργεί ο διορθωτικός του φακός. Φυσικά υπάρχουν και ανώτερα τηλεσκόπια και ως πρός τα οπτικά και ως πρός την στήριξη και ως πρός την κατασκευή(όπως πχ το GPR200SS της Vixen) ομως είναι τουλάχιστον δύο φορές ακριβότερα χωρίς να είναι υποχρεωτικά δύο φορές καλύτερα. Πιστεύω ότι με το G8N μπορεί να κάνει κάνείς πάρα πολλές αξιόλογες παρατηρήσεις αλλά και να ασχοληθει με την αστροφωτογραφία. Γιάννης ΗλιόπουλοςΑΚΤΙS
psordinas Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2001 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2001 Κύριε Ηλιόπουλε, Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας. Για να είμαι ειλικρινής, περίμενα να μου απαντήσει κάποιος ανεξάρτητος χρήστης, και όχι η αντιπροσωπία. Τα θετικά όσο και τα αρνητικά στοιχεία που αναφέρετε συμπίπτουν με τα όσα έχω διαβάσει σε διάφορα reviews στο διαδίκτυο. Τα συμπεράσματα των κριτικών κυμαίνονται από θετικά εως αρνητικά, πιθανότητα βάση των προσωπικών προτιμήσεων των συγγραφέων. Το σίγουρο είναι ότι η τιμή στην οποία προσφέρεται το εν'λόγω τηλεσκόπιο είναι ιδιαίτερα δελεαστική. Πέτρος Σορδίνας
aristarchus Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2001 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2001 Agaphte Giannh, Mhpws poulate aksesouar apo thn Celestron; P.x. to "AC Adapter", "T-adapter" gia to SCT k.a. Antwnhs. Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα