Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Παιδιά,χρειάζομαι οπωσδήποτε πληροφορίες για τα διαστημόπλοια ή τα διαστημικά λεωφορεία.Συγκεκριμένα τα χρειάζομαι για την εργασία μου στο μάθημα της τεχνολογίας στην πρώτη λυκείου.Γι'αυτό,αν μπορείτε,στείλτε μου ό,τι πληροφορείες βρείτε!!!

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητέ Aldo,

 

οι σελίδα που λέει ο αντώνης έχει πλούσιο υλικό αλλά απετεί εξοικείωση με τα αγγλικά.

 

υπάρχουν αρκετά πράγματα για την εργασία σου

προσπάθησε να βρεις πληροφορίες για:

Τους οραματσιστές ΙΟΥΛΙΟ ΒΕΡΝ & ΙΣΑΑΚ ΑΣΙΜΟΒ

για τις πρώτες απόπειρες & τα πρώτα ταξίδια

το MIR http://liftoff.msfc.nasa.gov/rsa/mir.html

& το International Space Station http://www.nasa.gov/topics/iss/index.html

 

για το σύγχρονο space shuttle

http://www.nasa.gov/topics/shuttle/index.html

 

πλήρες ημερολόγιο αποστολών της ΝΑΣΑ

http://www.nasa.gov/missions/timeline/anniversary_dates/index.html

δες και http://www.nasa.gov/missions/highlights/index.html

για αεροναυτικά http://www.nasa.gov/topics/aeronautics/index.html

 

δεν ξέρω τι εξοικείωση έχει με το ίντερνετ αλλά για περισσότερες πληροφορίες δες τη σελίδα http://www.google.com.gr/

 

ψάξε σε αυτή τη σελίδα τη λέξη "ASIMOV" και όποια άλλη χρειάζεσαι και θα εκπλαγείς από τον πλούτο των πληροφοριών!!

 

Καλή επιτυχία

Νίκος

Δημοσιεύτηκε

Aldo,

 

Και μια αλλη επιπλεον καταπληκτικη επιλογη: http://spaceflight1.nasa.gov/history/index.html .... και ποιο γενικα: http://spaceflight1.nasa.gov/home/index.html .

 

Εχω διαβασει τις διαφορες σελιδες σ'αυτο το site πολλες φορες.

Φιλικά,

 

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Δημοσιεύτηκε

Φίλε Aldo,

 

Είναι πολύ καλή ιδέα να ασχοληθείς με τα διαστημόπλοια για την εργασία σου στην Τεχνολογία. Εγώ πάω Β' Λυκείου και απ' ό,τι θυμάμαι από πέρυσι οι εργασίες ήταν τρεις. Πάντως, περίγραψέ μου τι ακριβώς σας ζήτησε ο καθηγητής σας (αριθμός σελίδων, αν χρειάζονται φωτογραφίες και αν σας έχει δώσει συγκεκριμένα στοιχεία που θα πρέπει να περιλαμβάνει κάθε ενότητα) και θα προσπαθήσω να σου δώσω ορισμένες πληροφορίες.

Εαν δεν έχεις ασχοληθεί ξανά με το θέμα, καλό είναι να θυμάσαι ότι έχουμε επανδρωμένα και μη.

 

Για τα επανδρωμένα:

ΠΑΛΙΑ, υπήρχαν αυτά τα οποία προορίζονται για ταξίδια στη Σελήνη (αποστολές Απόλλων των Η.Π.Α. κ.ά.), για τα οποία τυχαίνει να έχω αρκετές πληροφορίες για τα μέρη τους και τον τρόπο λειτουργία τους και κάποιο μικρό βιβλιαράκι που μπορώ να σου φωτοτυπήσω και να σου στείλω.

ΣΗΜΕΡΑ έχουμε το Διαστημικό Λεωφορείο (αυτό που έπεσε πριν από μερικούς μήνες), το οποίο έχει ως σκοπό να εκτελεί εργασίες σε τροχιά γύρω από τη Γη, θέτοντας σε τροχιά και επισκευάζοντας δορυφόρους ή, ίσως, και κάνοντας ορισμένες μελέτες και παρατηρήσεις (για το τελευταίο δεν είμαι τόσο σίγουρος :roll: ).

ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, θα υπάρξουν και επανδρωμένες αποστολές και προς άλλους πλανήτες του Ηλιακού Συστήματος, ξεκινώντας από τον Άρη.

 

Τώρα, τα μη επανδρωμένα είναι αυτά που πάνε σε πλανήτες του Ηλιακού Συστήματος ή και σε τροχιά γυρω από τη Γη (τεχνητοί δορυφόροι).

Τα πρώτα έχουν σκοπό να εξερευνήσουν το Ηλιακό Σύστημα και τους πλανήτες (M2K4 στον Άρη πριν αρκετούς μήνες, Cassini στον Κρόνο έφτασε μετά από πολυετές ταξίδι γύρω στον Απρίλιο και ακόμη περιστρέφεται γύρω του συλλέγοντας πληροφορίες και ο Messenger που θα εξερευνήσει σε λίγα χρόνια τον Ερμή). Επιπλέον, παλαιότερα, είχαν εκτοξευθεί και μη επανδρωμένα σκάφη με σκοπό να ξεπεράσουν τα όρια του Ηλιακού Συστήματος αφού πρώτα εξερεύνησαν τους πλανήτες Δία, Κρόνο, Ουρανό και Ποσειδώνα (αποστολές Voyager κ.ά.).

Όσον αφορά αυτά που περιστρέφονται γύρω από τη Γη, είτε πρόκειται για τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους, είτε για γεωγραφικούς (φωτογράφηση και χαρτογράφηση της επιφανειας της Γης), είτε για ελάχιστα τηλεσκόπια (Hubble).

 

Τέλος, υπάρχουν και οι διαστημικοί σταθμοί, οι οποίοι φιλοξενούν αστροναύτες για μεγάλα συνήθως χρονικά διαστήματα. Τέτοιος ήταν ο ρωσικός MIR, που εγκαταλείφθηκε λόγω του μεγάλου κόστους συντηρήσεως και κάηκε όταν εισήλθε στη γήινη ατμόσφαιρα πριν μερικά χρόνια. Σήμερα βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη και ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (I.S.S.), ο οποίος, μάλιστα, είναι ορατός σαν αστέρι να διασχίζει τον ουρανό ορισμένα βράδια (πληροφορίες γαι το πότε συμβείνει αυτό μπορείς να βρεις στην ιστοσελίδα www.heavens-above.com).

 

Όπως καταλαβαίνεις, είναι ένα θέμα για το οποίο υπάρχουν πολλές πληροφορίες και μπορείς να το αναπτύξεις κάνοντας μόνο και μόνο μία αναλυτική αναφορά στους τομείς, χωρίς να εμβαθύνεις σε τεχνικές λεπτομέριες, πράγμα δύσκολο για άτομα της ηλικίας μας. Βέβαια, εξαρτάται και από τι σου ζήτησε ο καθηγητής σου.

 

Ελπίζω να σε βοήθησα με αυτές τις πληροφορίες. Περισσότερα μπορείς να βρεις και σε Εγκυκλοπαίδιες, ειδικά για τα Διαστημικά Λεωφορία και τον Voyager, αλλά και στο Διαδίκτυο. Καλή επιτυχία στην εργασία σου και καλά να περνάς.

 

Φιλικά,

Θεόδωρος

Αν το Ηλιακό Σύστημα είναι 900.000 φορές μεγαλύτερο από τη Γη, ο γαλαξίας μας 90.000.000 φορές μεγαλύτερος από το Ηλιακό Σύστημα και το Σύμπαν 300.000 φορές μεγαλύτερο από το γαλαξία μας, τότε ποιά η σημασία του ανθρώπου μέσα στο Σύμπαν;

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης