Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Παιδια καλημερα εχθες στις 19:30 κοντα στον οριων (απο βορια προς νοτια)

παρατηρησα ενα αντικειμενο να κουνιεται αρκετα γρηγορα χωρις φωτα ωσπου ξαφνικα αναψε για μερικα δευτερολεπτα ενα δυνατο φως σαν προβολεας το εκλεισε και συνεχισε και δεν ξανα αναψε ποτε και χαθηκε.Το ιδιο εγινε πριν 3 μερες περιπου ακριβως στο ιδιο σημειο στην ιδια πορεια.Γνωριζει κανεις τι ειναι :?:

Δημοσιεύτηκε
περασε απο το μυαλο μου και αυτη η εκδοχη απλα μολις το ειδα με το φως νομιζα πως ηταν ο αρης και λεω τι δουλεια εχει εκει κατω δηλαδη φενοταν σαν πλανητης και μετα που σταματησε να φωτιζει πηρα χαμπαρι.
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα!

Ειδα το θεματακι αυτο οτι ταιριαζει με αυτο που παρατηρησα σημερα πριν λιγες ωρες κι ετσι θα σας το αναφερω εδω.

Βγηκα στο μπαλοκονι μου το απογευμα να παρω λιγο αερα και να ατενισω λιγο τον ουρανο ως συνηθως...

Εχω "φατσα καρτα" που λενε τον Νοτο, κι ετσι ειναι πολυ ομορφα να βλεπω τον Ωριωνα απεναντι μου!

Καθως εβλεπα λοιπον τα αστερακια του Ωριωνα και προσπαθουσα να τα μετρησω (για να δω και την σχετικη φωτορυπανση που υπαρχει), καθως εβλεπα λοιπον τα 3 αστερακια της ζωνης του του Ωριωνα, βλεπω σε εκεινο το υψος 2 αντικειμενα που κινουνταν παραλληλα μεταξυ τους να ερχοντε απο τα δεξια οπως βλεπουμε τον Ωριωνα και να κινουντε με σταθερη ταχυτητα σχετικα γρηγορα, με πορεια προς Ανατολικα... :shock:

Ειχαν σκουρο ασημι (ή μεταλλικο) χρωμα , δεν ειχαν κανενα φως επανω τους ουτε λαμπιριζαν. Τα ειδα γιατι ετυχε να κοιταω στο σημειο απο οπου ηταν η τροχια τους και λογο καλης ορατοτητας...

(Πως να τα περιγραψω αλλιως... ισως θα γελασετε, αλλα ηταν σαν μικρα ανεμιστηρακια ή κατσαρολακια... :cheesy: )

Η παρατηρηση εγινε δια γυμνου οφθαλμου.

Διατηρησα την ψυχραιμια μου κι απλως τα παρατηρουσα ωσπου να φυγουν απο το οπτικο μου πεδιο.... (ανατολικα-νοτιοαντολικα κινηθηκαν).

Μολις εφυγαν απο το οπτικο μου πεδιο, ετυχε να βγει και η μαμα μου στο μπαλκονι και της περιεγραψα τι ειδα "μαλλον δορυφορος θα ειναι" της ειπα (οπως εχω γραψει και αλλου, τους "εχω εκπαιδευσει" τους γονεις μου...χαχαχα...), αμεσως ομως μπηκα στο γραφειο μου να κρατησω τις σημειωσεις μου σε ενα χαρτακι για να τις γραψω κι εδω τωρα.

Εκανα κι ενα σκιτσακι που λεω να το ανεβασω αργοτερα εδω.

Εψαξα και στο "Heavens-above" αλλα δεν βρηκα κατι...

Εχει τυχει να δω πολλες φορες τον ISS, αλλα η παρατηρηση του δεν ειχε καμια σχεση με τα αντικειμενα που ειδα σημερα...

Τι λετε να ηταν? Εχει δει καποιος αλλος κατι παρομοιο?

:-k

astonomyvd6.jpg

Ένα αστέρι πέφτει...πέφτει, το κοιτώ στον ουρανό... :cheesy:

Δημοσιεύτηκε
αρκετά σημεία.είχα και εγώ την αποροία κάποτε επειδή τα έβλεπα.αλλα αργότερα το αντιλήφθηκα ότι έιναι όλοι δορυφόροι και τίποτα παραπάνω. πανέυκολα σε ξεγελουν και σε κάνουν να νομίζεις ότι δεν είναι δορυφόροι αλλα κάτι άλλο άγνωστο. περνάνε έξω απο την ατμόσφαιρα της Γέα-Γή μας.με δυνατότητα παρατηρησής τους Άριστη .
Δημοσιεύτηκε
δεν φορούσες ούτε γυαλιά;

Νομίζω ότι τέτοια σχόλια είναι άστοχα, άν έπιασα καλά την σημασία του.

Οι δορυφόροι δια γυμνού οφθαλμού δεν φαίνονται όταν δεν έχουν φώς και ούτε μέσα απο τηλεσκόπιο. Κάτι άλλο ήταν και προφανώς χαμηλά ώστε να τα βλέπεις και δεν είχαν φώς. Δεν θα πούμε αναγκαστηκά ότι ήταν ufo κλπ, αλλά

κάτι που δεν μπορούμε να ξέρουμε.

Και επειδή έχω ακούσει πολλές φορές το επιχειρήμα ότι άν υπήρχαν πράγματι άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα γιατί δεν τα βλέπουν οι ερασιτέχνες αστρονόμοι, πρόσφατα διάβασα ένα post στο cloudynights όπου κάποιος έχει βάλει μέχρι και βίντεο που τράβηξε απο 3 αντικείμενα φωτεινά σαν άστρα που κάθονταν για αρκετή ώρα κάπου πάνω απο κοντινό σημείο και μετά εξαφανίστηκαν. Οι προτάσεις που έγιναν απο πολλούς μέχρι τώρα για την φύση των αντικειμένων δεν μπορούν να εξηγήσουν τί είναι αυτά. Και εννοείται τα ενδεχόμενα μετεωρολογικών μπαλονιών κλπ ψάχτηκαν με έρευνες στο ιντερνετ και με τηλέφωνα. Οπότε κατατάχθηκαν σε ΑΤΙΑ. Θα ψάξω να βρώ το post για να βάλω link εδώ.

Και εγώ έχω δεί κάτι που δεν έχω εξηγήσει και το έχω αναφέρει εδώ, όπως και άλλοι απο εδώ απο ότι φαίνεται. Δεν πάει να πεί ότι δεν είναι κάτι που δεν εξηγείται, αλλά δεν πρέπει να αποκλείουμε τίποτε.

starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε
εγω οταν βγηκα εξω με τα κιαλια μια φορα κοιταω ενα φωτεινο αντικειμενο π βρισκοταν κοντα σ εναν αστερισμο και πριν ηταν ακινητο σαν αστρο να κατεφθηνεται ολο και πιο κατω ωσπου χαθηκε.μετα απο ΛΙΓΟ ! κοιταω απο χαμηλα χαμηλα ενα ιδιο να ανεβαινει τον ουρανο και πηγαινε αρκετα γρηγορα αλλα δεν χανοταν οπως ακουσα για τους δορυφορους που νομιζω να ηταν...τον κοιταξα αρκετα και με τα κιαλια αλλα δεν μπορω να πω τι ηταν...
keep going alone......
Δημοσιεύτηκε
εγω οταν βγηκα εξω με τα κιαλια μια φορα κοιταω ενα φωτεινο αντικειμενο π βρισκοταν κοντα σ εναν αστερισμο και πριν ηταν ακινητο σαν αστρο να κατεφθηνεται ολο και πιο κατω ωσπου χαθηκε.μετα απο ΛΙΓΟ ! κοιταω απο χαμηλα χαμηλα ενα ιδιο να ανεβαινει τον ουρανο και πηγαινε αρκετα γρηγορα αλλα δεν χανοταν οπως ακουσα για τους δορυφορους που νομιζω να ηταν...τον κοιταξα αρκετα και με τα κιαλια αλλα δεν μπορω να πω τι ηταν...
Γιωργο, πρεπει να ηταν Δορυφοροι!! Οταν ο ενας περνουσε...ερχοταν ο αλλος.

Ποτε εγινε αυτο...μηπως μπορεσουμε να το βρουμε στο heavens-above ή στο StarryNight.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Βγηκα στο μπαλοκονι μου το απογευμα να παρω λιγο αερα και να ατενισω λιγο τον ουρανο ως συνηθως...

Εχω "φατσα καρτα" που λενε τον Νοτο, κι ετσι ειναι πολυ ομορφα να βλεπω τον Ωριωνα απεναντι μου!

Καθως εβλεπα λοιπον τα αστερακια του Ωριωνα και προσπαθουσα να τα μετρησω (για να δω και την σχετικη φωτορυπανση που υπαρχει), καθως εβλεπα λοιπον τα 3 αστερακια της ζωνης του του Ωριωνα, βλεπω σε εκεινο το υψος 2 αντικειμενα που κινουνταν παραλληλα μεταξυ τους να ερχοντε απο τα δεξια οπως βλεπουμε τον Ωριωνα και να κινουντε με σταθερη ταχυτητα σχετικα γρηγορα, με πορεια προς Ανατολικα...

Κοιτα, το εψαξα στο starry night και πραγματι το απογευμα του Σαββατου περασε ενας πολυ λαμπερος δορυφορος μπροστα απο τον ωριωνα...

Αν μου πεις ακριβως ωρα που το ειδες, και λιγο καλυτερα την πορεια του ισως να βρω και κατι περισσοτερο...

Θεωρω οτι πραγματικα ειδες ενα φωτακι, οπως φαινονται οι δορυφοροι και οχι καποιο μεταλικο αντικειμενο...

Μπερδευεις νομιζω το φως, με το ασημι χρωμα των μεταλλων...

Και εγώ έχω δεί κάτι που δεν έχω εξηγήσει και το έχω αναφέρει εδώ, όπως και άλλοι απο εδώ απο ότι φαίνεται. Δεν πάει να πεί ότι δεν είναι κάτι που δεν εξηγείται, αλλά δεν πρέπει να αποκλείουμε τίποτε.

Ενταξει Ευσταθιε, διαβασα το θεμα με το αντικειμενο που ειδες...

Αυτο ομως δεν σημαινει οτι οτι δεν μπορουμε να εξηγησουμε, ή δεν ταιριαζει με τις εμπειριες που εχουμε, κατατασεται ως πιθανο ufo...

Φαντασου εναν απειρο με τον ουρανο ανθρωπο, να δει μια μπαλα με φωτια να πεφτει απο τον ουρανο!!!

Αν και οι ιστοριες που ακουμε για ουφο, δεξια και αριστερα, ειναι για απιστευτο γελιο, αν μου τυχαινε καποια φορα να δω και εγω τιποτα τετοιο, δεν θα μασουσα καθολου να βγω και να το πω...

Αλλα να σας πω και κατι αλλο?

Αν εβλεπα και εγω τρια φωτακια να καθονται πανω απο καπου και να την κανουν μετα απο λιγη ωρα, δυσκολα παλι θα πειθομουν οτι ειδα ουφο ή κατι τετοιο...

Δημοσιεύτηκε
δεν φορούσες ούτε γυαλιά;

Νομίζω ότι τέτοια σχόλια είναι άστοχα, άν έπιασα καλά την σημασία του.

Δεν την έπιασες, στα γυαλιά μπορούν να σχηματιστούν διπλά ή πολλαπλά είδωλα, ανάλογα με τη γωνία που προσπίπτει το φως -αυτοκινήτου, δορυφόρου ή ufo.

Χρήστος Μαρινός
Δημοσιεύτηκε
Δεν την έπιασες, στα γυαλιά μπορούν να σχηματιστούν διπλά ή πολλαπλά είδωλα, ανάλογα με τη γωνία που προσπίπτει το φως -αυτοκινήτου, δορυφόρου ή ufo.

Όντως. Μου φάνηκε κάπως ειρωνικό έτσι όπως το διάβασα και προέτρεξα λίγο. My apologies. :)

starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε
Υπαρχουν πράγματα που δεν μπορουμε να κατανοήσουμε .τα οποία είναι πιθανόν να υπάρχουν Μέσα στο τεράστιο και Άγνώστο σύμπαν μέσα στην σκοτινή ύλη .τουλάχιστον ξέρουμε ότι έχουμε και εμείς εκεί έξω δικα μας επειτέυματα.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης