planetman Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19, 2008 Ευχαριστώ Γιώργο, αυτό κατάλαβα κι εγώ. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
planetman Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2008 Μπορεί να μου πει κάποιος πως θα προσαρμόσω φίλτρα στο σωλήνα του dob skywatcher 8" και την Canon 350D; Χθες προσπάθησα να προσαρμόσω 2ιντσο φίλτρο αλλά δεν κάθεται. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
raxxla Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2008 Τι ακριβώς εννοείς δεν κάθεται; Στον προσαρμογέα 2" του εστιαστή σου (στο κάτω μέρος του) πρέπει να έχει σπείρωμα 2" για να βιδώσεις το φίλτρο. Αν δεν έχει, μπορείς να πάρεις κάτι σαν αυτό (το πρώτο βαρελάκι 2" με προσαρμογέα για t-ring και εσωτερικό σπείρωμα 2"): http://www.scsastro.co.uk/it030103.htm Ηλίας ΝταγιόγλουΜια φωτογραφία = 10^3 λέξεις = 10^6 σκέψεις
planetman Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2008 Για να προσαρμόσω τη μηχανή, βιδώνω το t-ring πάνω στο ξεβιδωμένο 2"->1.25" αντάπτορα. Αυτός ο αντάπτορας δεν έχει σπείρωμα για 2ιντσα φίλτρα. Μπορώ να σφηνώσω το φίλτρο εκεί αλλά μετά δεν χωράει να μπει στον εστιαστή. Το βαρελάκι που προτείνεις δεν νομίζω να κάνει διότι μετά δεν θα μπορώ να εστιάσω. Ήδη η μηχανή εστιάζει σχεδόν τέρμα μέσα. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
roryt Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2008 Μάνο, δεν γίνεται έτσι, τουλάχιστον για κύρια εστία. Μπορεις να δοκιμάσεις να σφηνώσεις το φίλτρο αλλα δεν ειναι καλή λύση. Αλλα αφου εχεις προβλημα back focus και θες ΚΑΙ φίλτρα, ειτε διορθώνεις το back focus (τα γνωστα, καθρέπτης ποιο ψηλα κλπ) ή πας για για positive (με προσοφθαλμιο) ή negative (με barlow) projection. Δες και το παρόμοιο θεμα με τον Πασχαλη. Ή βαζεις φίλτρα μέσα στην μηχανή, και όχι τα 2" που έχεις.
planetman Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2008 Δεν μετακινώ τον καθρέπτη διότι μετά θα έχω πρόβλημα με κάποια προσοφθάλμια που εστιάζουν σχεδόν τέρμα έξω. Αν βάλω το 2ιντσο φίλτρο απ' ευθείας στον εστιαστή χωρίς αντάπτορα, κάθεται αλλά είναι χαλαρό και αν πιέσεις ελαφρά, πέφτει προς τα μέσα προς το πρωτεύον, οπότε θα το σφηνώσω με κάποιο τρόπο για να είναι ασφαλές. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
roryt Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2008 Δεν μετακινώ τον καθρέπτη διότι μετά θα έχω πρόβλημα με κάποια προσοφθάλμια που εστιάζουν σχεδόν τέρμα έξω. Αυτό μπορείς να το λύσεις σχετικά απλά με μια επεκταση, 2" ή 1.25", ότι σου χρειάζεται. Και εγω το εχω στο διοπτρικο, αλλα το προτιμαω έτσι γιατι μπορώ να βάλω και φίλτρα, και τροχο φίλτρων και off-axis και binoviewer κλπ χωρίς προβλημα. Και για τα προσοφθάλμια, extender. Αν θυμάσαι, όταν ξέκινησα να ψάχνω για 2ο τηλ. ειχα πει "νισαφι ποια με το προβλημα με το back focus"Αν βάλω το 2ιντσο φίλτρο απ' ευθείας στον εστιαστή χωρίς αντάπτορα' date=' κάθεται αλλά είναι χαλαρό και αν πιέσεις ελαφρά, πέφτει προς τα μέσα προς το πρωτεύον, οπότε θα το σφηνώσω με κάποιο τρόπο για να είναι ασφαλές.[/quote']Θα το φοβομουνα σαν τον διάολο αυτο, ιδίως βραδυ και σκοτεινά, αν πέσει μέσα....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα