Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Για βοηθηστε βρε παιδιά λίγο...

Στο παρακάτω link γίνεται λόγος για μετατροπή του s/w 8" για αστροφωτογράφηση λόγο κάποιου προβλήματος εστίασης.

http://www.astrovox.gr/forum/album_comment.php?pic_id=5441&sid=0d4f44e6c78631ad93fcf97a0d42207e

- Τα s/w 8" έχουν πρόβλημα εστίασης κατά την φωτογράφηση?

- Που είναι αυτή η μετατροπή?

Thanks.

Δημοσιεύτηκε

Το μόνο που έχω εντοπίσει είναι το "βάθος" του εστιαστή. Και εξηγώ, αν και έχω την τελευταία έκδοση με τον "καινούριο" εστιαστή, η webcam χρειάζετε επιπλέον in-focus. Αν τώρα παρεμβάλεις έναν barlow κανένα πρόβλημα.... εστιάζει κανονικά.

Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα DSLR αν και αρκετοί έχουν πει (και εδώ στο forum) ότι με DSLR υπήρχε πρόβλημα στην προηγούμενη έκδοση του Dob στο in-focus. Με την καινούρια έκδοση λένε ότι δεν υπάρχει. Ας μας βοηθήσει κάποιος ο οποίος το έχει δοκιμάσει. Ίσως σύντομα το δοκιμάσω με DSLR κάποιου φίλου, οπότε θα σε ενημερώσω.

Επίσης ο Σταμάτης (sheliak?) με προηγούμενη έκδοση του Dob και DSLR μετατόπισε το κύριο κάτοπτρο ώστε να μεταφέρει το εστιακό σημείο "πιο πάνω" στον εστιαστή οπότε το "πρόβλημα" διορθώνετε. Μάλιστα αν δεν κάνω λάθος ο Σταμάτης έκοψε το σωλήνα. Ρίξε μια ματιά στο topic του.

Αυτά

Φιλικά

Βασίλης

Ουπς.... :oops: :oops: νάτο..... http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=7128

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

Arthur C. Clarke

http://vip-digital-imaging.blogspot.com

Δημοσιεύτηκε

Γεια σου Βασίλη και Πολύκαρπε!

Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα DSLR αν και αρκετοί έχουν πει (και εδώ στο forum) ότι με DSLR υπήρχε πρόβλημα στην προηγούμενη έκδοση του Dob στο in-focus. Με την καινούρια έκδοση λένε ότι δεν υπάρχει.

To DOB το πήρα πρίν από 2-3 μήνες οπότε υποθέτω ότι έχω την νέα έκδοση...

Μάλιστα αν δεν κάνω λάθος ο Σταμάτης έκοψε το σωλήνα. Ρίξε μια ματιά στο topic του.

Που είναι το topic?

:?:

Δημοσιεύτηκε

Επίσης ο Σταμάτης (sheliak?) με προηγούμενη έκδοση του Dob και DSLR μετατόπισε το κύριο κάτοπτρο ώστε να μεταφέρει το εστιακό σημείο "πιο πάνω" στον εστιαστή οπότε το "πρόβλημα" διορθώνετε. Μάλιστα αν δεν κάνω λάθος ο Σταμάτης έκοψε το σωλήνα. Ρίξε μια ματιά στο topic του.

Ακριβως, απ' οτι εχω ακουσει τα dob 8'' με τον καινουριο εστιαστη, δεν εχουν τετοιο προβλημα (για την web cam το προβλημα αυτο ειναι συνηθησμενο..δεν σημαινει οτι θα υπαρχει παρομοιο προβλημα και με φωτογραφιση με slr η CCD).

Εγω ειχα την παλαιοτερη εκδοση και ειχα in focus προβλημα, αλλα η περισσοτερη διαδρομη που ηθελε ηταν λιγοτερη απο 1 εκατοστο, επομενως μπορεις να πεις οτι μαλλον ειναι στα ορια της βελτιωσης του νεου εστιαστη..(ή στα ορια του κατασκευαστικου σφαλματος του παλιου σε περιπτωση που καποιος αλλος εστιαζει με αυτον τον εστιαστη).

Για αυτο και εκοψα τον σωληνα για να κερδισω αυτη την αποσταση (με το μικροτερο κοστος(ο ευρω)).

Αλλα αυτα μην σε αποσχολουν, δεν νομιζω να εχεις προβλημα. Ο νεος εστιαστης ειναι παρα πολυ καλος (ο παλιος επασχε λιγο. :lol: .)

Εγώ στο starBlast έκοψα 5cm από πίσω για να εστιάζει...

5cm ειναι παρα πολυ...ευτυχως, εγω με 3,5 και εφτασα τον εστιαστη εξω εξω λιγο ακομα και θα ειχα back focus προβλημα..

Παντως θα ηταν χρησιμο να μας ελεγε καποιος που εχει δοκιμασει τετοιου ειδους φωτογραφιση με τον εν' λογω σωληνα αν αντιμετωπισε καποιο προβλημα (να εχουμε και μια εικονα..).

Δημοσιεύτηκε

Παιδια ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!

Προχθές πήρα την EQ6. Θα βάλω πάνω το Dob για να αρχίσω να μαθαίνω, με πλανητική για αρχή.

Μόλις βγάλω κάτι θα το δείτε!

:mrgreen:

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά εχω από τόν Μαρτιο το 8" και με την νικον d100 κανένα πρόβλημα

καί σε κύρια εστία, καί πάνω στον υπερίονα 17.m.m \:D/

Χρήστο καλορίζικια η στήρηξη =D>

Δημήτρης Γκιώνης.

Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα. :shock:

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης