Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Οεο; Έχω αναρωτηθεί αρκετές φορές αλλά δεν έχω ρωτήσει κ ούτε έχω χρησιμοποιήσει κάμερα με αυτή τη δυνατότητα για να το ψάξω... Που χρησιμεύει κ γιατί; Απ' ότι ξέρω ενώνει τα διπλανά pixel. Γιατί;
Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα :cheesy: , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο... :cheesy: :cheesy: :cheesy:
Δημοσιεύτηκε

Ο κυριος σκοπος αυτης της διαδικασιας ειναι οτι εχεις καλυτερη αναλογια στο κλασμα Σημα/θορυβος (SNR) αλλα και αλλο ενα οτι λιγοτερος χρονος στο κατεβασμα της εικονας...

Νομιζω οτι το παρακατω θα βοηθησει

http://www.roper.co.jp/Html/roper/tech_note/html/tefbin.htm

Νίκος Πασχάλης

Αστεροσκοπείο Nunki-Σκιαθος

www.nunki.gr

Δημοσιεύτηκε
Με λίγα λόγια είναι η ομαδοποίηση των pixels του αισθητήρα ανά τέσσερα (2Χ2), ή εννέα (3Χ3), κλπ. σε ένα pixel. Έτσι φτιάχνονται μεγάλα pixels με πιό ομαλή ευαισθησία (ίση με το μέσο όρο της ομάδας) με άμεσο αποτέλεσμα τη μείωση του θερμικού θορύβου. Θεωρητικά μειώνεται η ανάλυση του chip, αλλά η ποιότητα της εικόνας μπορεί να ευεργετηθεί από τη μείωση του θορύβου ή την περιττή ανάλυση όταν το seeing είναι κακό.

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης