Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Παιδιά μόλις άφησα μία ωραία δαχτυλιά στο UHC.Πως την καθαρίζουμε?Νομίζω πως δεν έχουυμε θίξει αυτό το θέμα ποτέ.
Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε

Παναγιώτη κατι εχουμε αναφερει... παντως ο καθαρισμος ειναι οπως και με τα κατοπτρα :wink:

Παντως μην ανησυχεις...και τα δικα μου ετσι ειναι :oops: , θυμαμε μια φορα μου ειχε πεσει απο πανω πανω απο την σκαλα (2μ) κατω στο τσιμεντο... ευτυχως δεν επαθε τιποτα O:) O:) (ασχετο)

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Παναγιώτη, σε αντίθεση με τους προσοφθάλμιους, τα φίλτρα έχουν πολύ δυνατές επιστρώσεις οπότε δεν υπάρχει και λόγος ανυσηχίας όσον αφορά τον καθαρισμό τους. Εγώ χρησιμοποιώ απλο υγρό καθαριστικό φακών με βαμβάκι και τρίβω πολύ ελαφρά. Την ίδια μέθοδο χρησιμοποιώ και για τους προσοφθάλμιους και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Είπαμε ό,τι τα αξεσουάρ είναι ευαίσθητα, αλλά έως εκεί...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Τα φίλτρα όπως και οι προσοφθάλμιοι φακοί* έχουν πολύ ανθεκτικές επιστρώσεις. Και καθαρίζονται με τον ίδιο τρόπο: αφού κανείς απομακρύνει ό,τι μικροσωματίδια μπορεί μ' ένα λαστιχένιο πουάρ ή με μια μικρή, μαλακή βούρτσα, καθαρίζει στη συνέχεια με χαρτάκια καθαρισμού μίας χρήσης ή βαμβάκι (μπατονέτες), εμποτισμένα με ειδικό υγρό για φακούς. Το τελικό σκούπισμα γίνεται με στεγνό χαρτάκι ή μπατονέτα και με λίγη περισσότερη πίεση.

Τα κάτοπτρα είναι αρκετά πιο ευαίσθητα και θέλουν προσεκτικό καθάρισμα για να μη χαραχθεί η μαλακή επίστρωση αλουμινίου (αναπόφευκτο με το χρόνο κι ας καλύπτεται με σκληρότερες προστατευτικές επιστρώσεις).

*Νομίζω ότι καθαρίζω τους φακούς μου συχνότερα και εντονότερα απ' ό,τι χρειάζεται αλλά ακόμα κι οι πιο παλιοί δεν έχουν το παραμικρό σημάδι φθοράς των επιστρώσεων. Θεωρώ λοιπόν ότι οι επιστρώσεις των φακών είναι εξαιρετικά ανθεκτικές, όπως ακριβώς και στα γυαλιά οράσεως.

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης