Tsaprazi Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2008 Αποφάσισα τελικά να σπουδάσω φυσική (η φυσική είναι η βάση όλων), αλλά πόση διάρκεια έχουν οι σπουδές; Ευχαριστώ προκαταβολικά Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.Albert Einstein
dimidour Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2008 Αγαπητή φίλη,Οι σπουδές του βασικού πτυχίου Φυσικής είναι τετραετούς διάρκειας. Από εκεί και πέρα ένα μεταπτυχιακό στην Αστρονομία διαρκεί στο εξωτερικό 1 χρόνο και στην Ελλάδα μέχρι 2 χρόνια. Το διδακτορικό στο εξωτερικό απαιτεί περίπου ακόμα 2 χρόνια, ενώ στην Ελλάδα σχεδόν πάντα αδιευκρίνηστο χρόνο, τυπικά όμως διαρκεί 3 χρόνια.Πάνω από όλα όμως απαιτείται προσήλωση κατά την διάρκεια των σπουδών και καλή οργάνωση στο διάβασμά σου! Η φυσική είναι μία πολύ όμορφη επιστήμη, ένα συναρπαστικό ταξίδι στα όρια της ανθρώπινης σκέψης. Σου εύχομαι καλή επιτυχία στις σπουδές σου. Και εγένετω φως....
MARIA ARGYRIOU Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2008 Πρέπει να έχεις υπομονή με την φυσική και να την αγαπάς πάρα πολυ..Το φυσικό είναι πάρα πολύ δύσκολο μετά απο την ιατρική και το πολυτεχνείο βέβαια, και θέλει προσήλωση σε αυτό..Πρέπει να το σκεφτείς καλά και να αξιολογήσεις τις δυνατότητες σου.. Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν. Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου
dimidour Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2008 Πρέπει να έχεις υπομονή με την φυσική και να την αγαπάς πάρα πολυ..Το φυσικό είναι πάρα πολύ δύσκολο μετά απο την ιατρική και το πολυτεχνείο βέβαια, και θέλει προσήλωση σε αυτό..Πρέπει να το σκεφτείς καλά και να αξιολογήσεις τις δυνατότητες σου.. Το τμήμα Φυσικής κατά την δική μου άποψη είναι μαζί με το Μαθηματικό τμήμα οι πιο δύσκολες σχολές. Συμφωνώ ακράδαντα με την προτροπή σου για υπομονή!!!! Και εγένετω φως....
koyote Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2008 Αγαπητη φιλη αξιζει να υποστεις τις δυσκολιες του τμηματος φυσικης για να ασχοληθεις με την κορυφαια επιστημη της αστρονομιας.Το φυσικο πιστευω ειναι πιο δυσκολο απο την ιατρικη,καθ'οτι η η μονη δυσκολια που αυτη(ιατρικη)παρουσιαζει ειναι ο μεγαλος ογκος της υλης σε αντιθεση με τη φυσικη και το πολυτεχνειο. Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
Heal Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2008 Αγαπητοί φίλοι, Για να γίνει μια όσο το δυνατόν πιο ακριβής σύγκριση μεταξύ σχολών θα έπρεπε να ρωτούσαμε αυτούς που έχουν εμπειρία και από τις δύο σχολές, κάθε σύγκριση είναι τουλάχιστον δύσκολη. Επίσης αν κάποιος βλέπει την φυσική σαν ένα εμπόδιο που πρέπει να ξεπεράσει για να φτάσει στην αστρονομία, και όχι σαν κάτι ευχάριστο αυτό καθεαυτό, τότε μάλλον η αστρονομία δε του ταιριάζει, μιας και είναι μια επιστήμη που εφαρμόζει αυτά που διδάσκει η φυσική, χρησιμοποιώντας τις μεθόδους των μαθηματικών και τα πανίσχυρα όπλα που λέγονται υπολογιστές. Με λίγα λόγια: αστρονομία χωρίς φυσική μαθηματικά και υπολογιστές δε μπορεί να γίνει σήμερα. Όσον αφορά για τη διάρκεια των σπουδών, πράγματι οι προπτυχιακές σπουδές είναι 4 χρόνια, οι μεταπτυχιακές 1 ή 2, αλλά τα διδακτορικά απαιτούν τουλάχιστον 3 χρόνια -στο σύνολο μια 8ετεία στην καλύτερη περίπτωση... Καλή επιτυχία και καλό κουράγιο! Κώστας
koyote Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2008 Με λίγα λόγια: αστρονομία χωρίς φυσική μαθηματικά και υπολογιστές δε μπορεί να γίνει σήμερα. Σωστος 100% Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
B.D. Foxmoor Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2008 Αρχικά,δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να έχεις αποφασίσει τι θα σπουδάσεις απ'τα 11 σου...οι περισσότεροι από εμάς αποφασίζουμε στα 18 μας,και πολλές φορές λανθασμένα.Γι'αυτό σου προτείνω να μην βιάζεσαι να αποφασίζεις για κάτι,και μετά να εγκλωβιστείς μέσα σε αυτή σου την απόφαση.Αφού τελειώσεις τα 3 πρώτα χρόνια με υποχρεωτικά μαθήματα γενικού ενδιαφέροντος (και εισαγωγικού κυρίως), διαλέγεις κατεύθυνση Αστρονομίας και κάνεις αυτό που σου αρέσει. Η Φυσική είναι τεράστια επιστήμη,και όντως το Φυσικό σαν σχολή είναι ΔΥΣΚΟΛΟ.Πιστεύω όμως ότι είναι καλύτερο να σπουδάσεις κάτι που σου αρέσει,και ας είναι δύσκολο,παρά κάτι που θα κάνεις αγγαρεία. Το Φυσικό Αθηνών για παράδειγμα είναι εντελώς ανοργάνωτο και αυτό το κάνει τόσο δύσκολο.Όμως η ομορφιά της επιστήμης είναι αυτή που σου μένει,παρά τα όποια προβλήματα. Καλή επιτυχία από εμένα σε ό,τι διαλέξεις. Άγγελος Μακρής www.aggelosmakris.comwww.facebook.com/aggelosmakrisnightscapeswww.instagram.com/aggelos_makris
Λία Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2008 Αγαπητή φίλη,Συμφωνώ και εγώ με τα προηγούμενα. Είναι δύσκολο από τόσο μικρή ηλικία να ξέρεις 100% τι θέλεις να σπουδάσεις όμως δεν είναι και ακατόρθωτο. Πράγματι το Φυσικό μαζί με το Μαθηματικό αποτελούν δύο πολύ δύσκολες σχολές. Συνεχώς μαθαίνεις καινούρια πράγματα και απαιτείται να ακολουθείς τις εξελίξεις. Επειδή τυχαίνει να σπουδάζω ένα από αυτά έχω εμπειρία. Αν το αγαπάς προχώρα! Φιλικά!
milia Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2008 Αποφάσισα τελικά να σπουδάσω φυσική και αστρονομία (η φυσική είναι η βάση όλων), αλλά πόση διάρκεια έχουν οι σπουδές; Ευχαριστώ προκαταβολικά,Τσαπράζη Ελένη Στην Ελλάδα, το βασικό πτυχίο (bachelor) είναι τουλάχιστον 4. Θα'θελες να μας πεις τους λόγους που σε οδήγησαν σε αυτή την απόφαση,ειδικά από τόση μικρή ηλικία ; Κάποιοι δασκάλοι σου, συγκεκριμένες εμπειρίες ; Επίσης, θα πρέπει, αν θέλεις να ασχοληθείς με Φυσική, να μάθεις καλάκαι την γλώσσα που χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε τα φυσικάφαινόμενα. Μαθηματικά. Οπότε, θα χρειαστεί να αγαπάς/αγαπήσεις και τα2 αντικείμενα, γιατί θα τα βλέπεις συνεχώς μπροστά σου . δS>=0 (c.s.)
Chandra Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20, 2008 Γειά σας και απο μένα (πρώτο μου ποστ!)...Διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον τις απόψεις πάνω στις σπουδές Φυσικής και Αστρονομίας και έχω μια ερώτηση: Πόσο εύκολο πιστεύετε οτι είναι να αρχίσει κάποιος τέτοιες σπουδές μετά τα 30 του/της? Σίγουρα δεν μαθαίνουμε όσο εύκολα όσο στα 15-16 ή στα 20 μας...αλλά μιας και φαντάζομαι πολλοί είσαστε απο αυτόν τον χώρο θα ήθελα ακούσω μερικες γνώμες. Η ωριμότητα και κατ'επέκταση η πιο συνειδητή επιλογή (ίσως και μεγαλύτερη προσύλωση) αρκεί? Suryia...
KC Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20, 2008 Πόσο εύκολο πιστεύετε οτι είναι να αρχίσει κάποιος τέτοιες σπουδές μετά τα 30 του/της?...Η ωριμότητα και κατ'επέκταση η πιο συνειδητή επιλογή (ίσως και μεγαλύτερη προσύλωση) αρκεί? Γεια σου Chandra Καλώς ήρθες στο astrovox. Έχω μια φίλη που είναι πάνω από 30. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στην Ελλάδα αλλά το όνειρο της ήταν να ασχοληθεί με τις θεατρικές σπουδές. Τα παράτησε όλα και έφυγε Αγγλία για να κάνει τις σπουδές αυτές. Αποφάσισε ότι ο ρόλος της πολιτικού μηχανικού δεν τις πήγαινε πια. Αυτό που θέλω να σου πω είναι όταν θέλεις κάτι πολύ το κάνεις χωρίς να σκέφτεσαι τις συνέπειες και τι αφήνεις πίσω. Η ζωή είναι πολύ μικρή και αξίζει να τη ζούμε έντονα. Κώστας “The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.” ― William Shakespeare, Julius Caesar ALBIREO OBSERVATORY Αlbireoobservatory
nansy Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20, 2008 Διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον τις απόψεις πάνω στις σπουδές Φυσικής και Αστρονομίας και έχω μια ερώτηση: Πόσο εύκολο πιστεύετε οτι είναι να αρχίσει κάποιος τέτοιες σπουδές μετά τα 30 του/της? Σίγουρα δεν μαθαίνουμε όσο εύκολα όσο στα 15-16 ή στα 20 μας...αλλά μιας και φαντάζομαι πολλοί είσαστε απο αυτόν τον χώρο θα ήθελα ακούσω μερικες γνώμες. Η ωριμότητα και κατ'επέκταση η πιο συνειδητή επιλογή (ίσως και μεγαλύτερη προσύλωση) αρκεί? Καταρχάς θα ήθελα να σε καλοσορίσω και γω με τη σειρά μου!!Θα συμφωνήσω με τα παραπάνω και θα ήθελα να προσθέσω ότι πριν απο 2 χρόνια γνώρισα ένα παιδί που ασχολέιται με την αστρονομία και ο πατέρας του μέχρι τα 30 ήταν εμποροπλοίαρχος(ή κατι τέτοιο) αλλά μετά αποφάσισε πως δεν του άρεσε και στα 30 του πήγε αρχιτεκτονική και τώρα είναι πολύ επιτυχημένος στον τομέα του και γιατι κάνει κάτι που αγαπάει...Γι αυτό πιστεύω πως αν αγαπάς κάτι να το κάνεις μέχρι τέλος...γιατί εκτός ΄τι θα σε γεμίζει θα το κάνεις απο ευχαρίστηση και η ζωή είναι μικρή για να κάνουμε πράγματα που δεν μας ευχαριστούν..!! Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
Chandra Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2008 KC και nansy ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ενθαρρυντικές σας απαντήσεις!Συμφωνώ! Τελικά αυτό που αξίζει και μένει στη ζωή είναι να κάνουμε πράγματα που μας γεμίζουν και μας ευχαριστούν!Γιατί όχι λοιπόν...? Suryia...
nansy Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2008 Και φυσικά γιατι όχι??Δεν είναι απαραίτητο να κοιτάζεις τι έχει δουλειά για να το σπουδάσεις.Αρκεί να λατρεύεις αυτό που σπουδάζεις! Το βασικό είναι να σε γεμίζει ψυχικά, ακολουθήσε το ένστικτό σου. Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2008 Συμφωνώ με αυτά που είπατε .. αλλα στην περίπτωση της Φυσικής νομίζω οτι τα πράγματα ειναι ακόμα πιο δύσκολα. Δεν θα χρησιμοποιήσω όρους όπως ακατόρθωτο κλπ αλλα νομίζω ότι το μαθηματικό υπόβαθρο που απαιτείται ώστε να ασχοληθει κάποιος μετά απο χρόνια με τη Φυσική με επιτυχία ειναι πολύ ηψηλό και πολλές φορές δεν μπορει να διορθωθούν κάποια πράγματα. Παρόλα αυτά δεν θέλω να αποκλείσω τίποτα... έγκειται και στη θέληση του ανθρώπου... υ.γ.Chandra, καλως ήρθες..
milia Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20, 2008 Αποφάσισα τελικά να σπουδάσω φυσική και αστρονομία (η φυσική είναι η βάση όλων), αλλά πόση διάρκεια έχουν οι σπουδές; Ευχαριστώ προκαταβολικά,Τσαπράζη Ελένη Ah, τώρα που το ξαναπρόσεξα.. Τα μαθηματικά είναι η βάση όλων των φυσικών επιστημών.Η φυσική έρχεται δεύτερη (μιας και χρειάζεται να έχεις μάθεινα σκέφτεσαι ορθά για να μελετήσεις την φύση). Οπότε κ' φυσικός να γίνεις, άρχισε να αγαπάς τα μαθηματικά από τώρα. δS>=0 (c.s.)
nansy Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10, 2008 Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον milia,είναι γνωστό ότι τα μαθηματικά είναι βάση όλων..ακόμα και τα πανεπιστήμια φυσικής έχουν πολλά μαθηματικά.. Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
Alexander Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2008 Αποφάσισα τελικά να σπουδάσω φυσική και αστρονομία (η φυσική είναι η βάση όλων), αλλά πόση διάρκεια έχουν οι σπουδές; Ευχαριστώ προκαταβολικά,Τσαπράζη Ελένη Ακόμα έχεις 6 χρόνια για να δώσεις πανελλήνιες Κι εγω οδεύω προς τα κει αλλά παρόλο που θα πάω Α λυκείου δεν λέω αποφάσισα να σπουδάσω ...Είμαι αρκετά επιφυλακτικός παρόλο που μου αρέσουν και η αστρονομία και τα μαθηματικά και η φυσική και οι Η/Υ... Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοίαπό εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.S.P. Langley
MARIA ARGYRIOU Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2008 Συμφωνώ απόλυτα!Μην βιάζεσαι!Έχεις πάρα πολύ χρόνο να αποφασίσεις τι θα σπουδάσεις..!Να σκεφτείς στην ηλικία σου ήθελα να σπουδάσω μετεωρολόγος ή σεισμολόγος ή γεωλόγος..! Και τελικά θα σπουδάσω φυσική για να ακολουθήσω κοσμολογία ή αστροφυσική..Βλέπεις αλλάζουν τα πράγματα..Σιγά σιγά θα δεις τις δυνατότητες σου! Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν. Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου
nansy Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2008 Θα συμφωνήσω,γιατί πολλοί άλλαξαν επαγγελματική κατεύθυνση μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.Καλύτερα να επικεντρωθείς σε αυτά που πρέπει να κάνεις τώρα και μετά βλέπεις.. Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
ourania Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2008 Τα μαθηματικά είναι η βάση όλων Δεν άντεξα Από τη διάλεξη του ΗΠΑΡΧΟΣ την Πέμπτη
milia Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2008 Τα μαθηματικά είναι η βάση όλων Δεν άντεξα ΤΕΛΕΙΟ ! δS>=0 (c.s.)
nansy Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2008 Από το θερινό σχολείο δεν είναι??Από τη ομιλία του κ.Βούλγαρη για την ηλιακή παρατήρηση.. Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
ForReal Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2011 Εχω παει ενιαιο μεχρι την 2α λυκειου,οπου το σταματησα για να ξεκινησω ΤΕΕ στον κλαδο κτιριακων εργων..Τελειωσα ως εργοδηγος κτιριακων εργων και με ενδιαφερει παρα πολυ η ιδεα της αστρονομιας γιατι την αγαπαω και θα ηθελα να σπουδασω πανω σε αυτο!Μπορει καποιος να μου πει τι θα πρεπει να κανω?Μηπως θα πρεπει να ξαναπαω ενιαιο ή κατι παρομοιο?Ευχαριστω εκ των προτερων! Eν οίδα, ότι ουδέν οίδα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα