Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

:DΕχω μια απορια.Μπορει σε ενα ηλιακο συστημα να βρισκονται περισσοτεροι απο εναν πλανητη στην κατοικισιμη ζωνη;(δηλαδη οπως ειναι η γη,σε τοση αποσταση απο το αστερι ωστε το νερο να υπαρχει σε υγρη μορφη).Το παχος της κατοικισιμης ζωνης εχει να κανει με τον τυπο του αστερα,π.χ.πιο μεγαλη στα Α,Β απο οτι στα G,Κ,Μ(παντα μιλαμε για αστερια της κυριας ακολουθιας);Ειναι πιο μεγαλη σε διπλα αστερια;Στα αλλα πλανητικα συστηματα που εχουμε ανακαλυψει μπορουμε να διαπιστωσουμε αν ειναι τοσο μεγαλη η κατοικισιμη ζωνη,ωστε να χωραει τις τροχιες 2 πλανητων;

Αν η κατοικισιμη ζωνη ειναι συνηθως λεπτη,τοτε μαλλον καθε πλανητικο συστημα θα εχει μονο εναν πλανητη οπου να μπορει να αναπτυχθει ζωη.

Σε εμας,αν το φεγγαρι ηταν πιο μεγαλο,ωστε να συγκρατει ατμοσφαιρα,θα μπορουσε να εχει αναπτυχθει ζωη και εκει,αφου ειναι μεσα στη κατοικισιμη ζωνη,η ζωνη της Χρυσομαλλουσας.(απο το γνωστο παραμυθι,οπου η Χρυσομαλλουσα ηθελε τον χυλο της ουτε πολυ ζεστο,ουτε και κρυο).

Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr :D
Δημοσιεύτηκε
φυσικα και μπορει, μου φαινεται πως και ο αρης ειναι στην κατοικισιμη ζωνη, οι θερμοκρασιες πανω του ειναι απο -20 δεν ειναι και τραγικες (στη γη οι πιγκουινοι αντεχουν και -60) παλιοτερα μαλλον ειχε νερο σε υγρη μορφη απ οτι λενε οι επιστημονες αλλα και τωρα αν ειχε πικνοτερη ατμοσφαιρα με κανα αεριο του θερμοκηπιου μεσα θα ειχε καλες θερμοκρασιες.
Δημοσιεύτηκε

Ναι, φυσικα ειναι και ο Αρης αλλα και η Αφροδιτη αλλα λογο της μικρης βαρυτητας που εχει ο Αρης (λογο του μικρου μεγεθους του) δεν μπορεσε να αναπτυξη μαγαλη Ατμοσφαιρα =>Μεγαλύτερη θερμακρασια απο οση εχει, αρα και κατοικισιμος, και παρομοιος και η Αφροδιτη λογο της αργης περιστροφης γυρω απο τον αξονα της + την ηφαιστιακη δραστηριοτητα δεν μπορεσε να εχει τις "σωστες" θερμοκρασιες.

Τωρα σε μαγαλητερη ή μικροτερη αποσταση δεν γνωριζω εαν θα μπορουσε να υπαρξουν καταλληλες συνθηκες.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Με τις υποθεσεις που κανουμε για υπογειους ωκεανους στην ευρωπη και πιθανη υπαρξη ζωης σε αυτους δεν πρεπει να αλλαξει και η κατοικησιμη ζώνη στο ηλιακο μας συστημα? η Ευρωπη περνει πιο πολυ ενεργεια απο τον Δια παρα απο τον ήλιο αλλα αν έχει κατω απο τον παγο νερο τοτε δεν θα επρεπε η κατοικισιμη ζωνη να ειναι λιγο πιο πολυπλοκη?
Δημοσιεύτηκε

Ναι, σιγουρα η ζωνη με τις "κατοικησιμες" περιοχες εχει πολλες μεταβλητες οπου θα πρεπει να ορισουμε, ναι μεν μπορουμε να υποθεσουμε καποια πραγματα με βαση το ηλιακο μας συστημα αλλα νομιζω οτι σιγουρα σε καποια αλλα ηλιακα συστηματα τα πραγματα μπορει να ειναι αλλιως.

 

πχ εαν η Γη μας οπως ειναι βρισκοταν εκει που ειναι ο Διας, θα ηταν <μαλλον> παγωμενη αλλα εαν θα ειχε καποιο φαινομαι του θερμοκηπιου <πχ. λογο ηφαιστιακων εκρηξεων> τοτε ισως να ειχε τις συνθηκες οπου εχουμε τωρα.... :roll:

Ή εαν ο ηλιος ηταν μεγαλύτερος τοτε θα επρεπε να ειμασταν πιο μακρυα και το αντιθετο....

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Η "κατοικήσιμη ζώνη" (στην πράξη να υπάρχει υγρό νερό) , κατά την γνώμη μου είναι πολύ δύσκολο να οριστεί μέσα σε συγκεκριμένα όρια. Ο όρος αυτός είναι σχετικός.

Αυτό γιατί εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (απόσταση από τον Ήλιο ,φαινόμενο του θερμοκηπίου...και αυτά προκύπτουν μόνο από παραδείγματα μέσα στο ηλιακό μας σύστημα. Φανταστείτε πόσοι παράγοντες επιπλέον θα μπορούσαν να ανακαλυφτούν αν είχαμε τη δυνατότητα να εξερευνήσουμε και άλλα ηλιακά συστήματα τόσο εξονυχιστικά όσο το δικό μας.)

Όσον αφορά την πιθανότητα ύπαρξης δύο πλανητών που μπορεί να διατηρηθεί η ζωή, στο ίδιο ηλιακό σύστημα, υπό συγκεκριμένες συνθήκες γίνεται και μάλιστα όχι μόνο δύο, αλλά με πολύ περισσότερους!

Στην θεωρία δεν πρέπει να αποκλείουμε τίποτα, καθώς μια μελλοντική ανακάλυψη μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα για τον κόσμο(π.χ. μια νέα θεωρία της σχετικότητας!)

Άρα υπό συγκεκριμένες συνθήκες τα πάντα είναι εφικτά!

8)

Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοί

από εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.

S.P. Langley

Δημοσιεύτηκε
Φανταστειτε παντως στο ηλιακο μας συστημα να ειχαμε και αλλον γειτονικο πλανητη που να κατοικειται απο ανθρωπους!!!Τελειο :shock:

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

 

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
Βάζω στοίχημα πως αν συναίβενε κάτι τέτοιο θα σφαζόμασταν ο ένας για τους πόρους του άλλου και θα καταστρέψαμε δυο πλανήτες.

Science is the belief in the ignorance of the experts

Richard Feynman

Δημοσιεύτηκε
at the end it can be only one . καλα εστω και αν βρισκαμε αλλους πολυκυτταρους οργανισμους θα ηταν φανταστηκα αλλα για να γινει αυτο θελει σοβαρη ερευνα και οι επιστημονες μας ακομα μαλωνουν για το αν τα ιχνη σε εναν μετεωριτη απο τον αρη ειναι απολυθομενα μικροβια η οχι.
Δημοσιεύτηκε

Θα μπορούσαν να υπάρχουν πλανήτες με ζωή και εκτός της κατοικήσιμης ζώνης που εμείς έχουμε ορίσει. Απλώς θα ήταν διαφορετική. Υπάρχουν θεωρίες που λένε για εξέλιξη με βάση το πυρίτιο και όχι τον άνθρακα. Θα μπορούσαν να υπάρχουν νοήμονα όντα που θα ζούν σε συνθήκες διαφορετικές απο αυτές που έχουμε σαν βάση. Απο την άλλη μπορεί ζωή να υπάρχει μόνο με τη μορφή που γενικά ξέρουμε, οπότε και θα είναι στην κατοικήσιμη ζώνη του κάθε ηλιακού συστήματος. Είναι κάτι που δεν μπορούμε να το ξέρουμε τώρα.

 

Πάντως, το σύμπαν πρέπει να έχει τους δικούς του φυσικούς νόμους, σαν αυτούς που έχει η Γη, παρόλο που εμείς δεν μπορούμε να τους κατανοήσουμε, οπότε η ζωή να μην εμφανίστηκε τυχαία αλλά σύμφωνα με κάποιο σχέδιο, που κατά την δική μου πεποίθηση θα είναι Θεικό σχέδιο.

starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε
Καταρχιν να διορθωσω,εννοουσα αστερια Ο,Β και οχι Α,Β.Πραγματι,εχω δει σε βιβλια να περιλαμβανουν την Αφροδιτη και τον Αρη στην ζωνη,και σε αλλα οχι.Ενας ακομη παραγοντας που πρεπει να λαβουμε υποψιν ειναι οτι κοντα στα αστερια,ιδιως στα μεγαλα εχουμε πολυ υπεριωδεις ακτινοβολια.Μεταξυ των τροχιων των πλανητων υπαρχει καποια αποσταση,λογω των βαρυτικων αλληλεπιδρασεων των πλανητων μεταξυ τους,με το αστερι τους αλλα και της φυγοκεντρους(αντε να βρισκονται μερικοι αστεροειδης αναμεσα).Ετσι,τουλαχιστον στο κεντρο της ζωνης δεν μπορει να υπαρξουν περισσοτεροι πλανητες,αν η ζωνη ειναι τοσο λεπτη,οσο η αποσταση μεταξυ Αφροδιτης και Αρη.Και εχει σημασια να μην ειναι ο πλανητης στην ακρη της ζωνης,γιατι τοτε κατα μεγαλες χρονικες περιοδους(ολο το χειμωνα η ολο το καλοκαιρι)θα ειναι μεγαλες περιοχες του εκτεθειμενες σε ακραιες συνθηκες. :D
Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr :D
Δημοσιεύτηκε

Δεν είναι υποχρεωτικό ότι για να υπάρχει ζωή σε έναν πλανήτη πρέπει να βρίσκεται στην κατοικίσιμη ζώνη που περιγράφετε!

Για παράδειγμα μπορεί ένας πλανήτης να είναι πιο μακριά από την κατοικίσιμη ζώνη αλλά λόγω ηφαιστείων να θερμαίνεται ώστε να έχει την κατάλληλη θερμοκρασία για να διατηρεί ζωή έτσι όπως εμείς την ξέρουμε(αν φυσικά έχει και τα υπόλοιπα απαραίτητα στοιχεία όπως νερό, ατμόσφαιρα...).

Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοί

από εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.

S.P. Langley

Δημοσιεύτηκε
Βάζω στοίχημα πως αν συναίβενε κάτι τέτοιο θα σφαζόμασταν ο ένας για τους πόρους του άλλου και θα καταστρέψαμε δυο πλανήτες.

 

Μες την αισιοδοξία εισαι.... :mrgreen:

 

αλλα να μου πεις με αυτά που βλέπουμε... :(

Δημοσιεύτηκε
το νερο ή το οξυγονο δεν ειναι απαραιτητα για καποια αλλη μορφη ζωης, μην ξεχναμε πως το οξυγονο ειναι τρομερα δραστηκο αεριο,σε καθαρη μορφη ειναι δηλητηριο που θα σκοτωσει και ανθρωπο σε λιγα λεπτα και γενικος φθειρει σχεδον τα παντα, το νερο σχεδον το ιδιο, το οτι η ζωη στη γη βασιζεται στο οξυγονο και το νερο δεν σημαινει πως δεν μπορει να υπαρξει καποια μορφη ζωης που δεν θα χρειαζεται νερο αλλα αμμωνια για παραδειγμα.
Δημοσιεύτηκε
Το νερο το θελουμε σαν διαλυτη που επιτρεπει την αναπτυξη μακρομοριων και την εμφανιση μονοκυτταρων οργανισμων. :D
Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr :D
Δημοσιεύτηκε
Γιατί πρέπει να είμαστε πολωμένοι στη μορφή ΖΩΗΣ που εμείς ξέρουμε & κατανοούμαι;

Μέλος Συλλόγων:

Ελληνικής Αστρονομικης Ενωσης

Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.

Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

http://users.otenet.gr/~babgia/

Δημοσιεύτηκε
Γιατί πρέπει να είμαστε πολωμένοι στη μορφή ΖΩΗΣ που εμείς ξέρουμε & κατανοούμαι;

 

Σε πολλά πράγματα δεν γνωρίζουμε την πλήρη τους εικόνα και όλες τις παραμέτρους από τις οποίες εξαρτώνται. Γνωρίζουμε όμως μερικές περιπτώσεις στις οποίες ένας συνδυασμός παραμέτρων οδήγησε ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Προφανώς δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι κάποιος άλλος συνδυασμός θα οδηγήσει και αυτός σε ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Αλλά όταν φτάνουμε στο πεδίο της έρευνας πρέπει να αξιοποιήσουμε όσο καλύτερα τους πόρους που κατέχουμε. Προφανώς αυτά ισχύουν για το φαινόμενο της ζωής, υπάρχουν ένα σωρό καταστάσεις και συνδυασμοί παραμέτρων που μπορεί να επιτρέπουν την εξέλιξη του φαινομένου της ζωής, γνωρίζουμε όμως έναν συνδυασμό παραμέτρων που οδήγησε σε αυτό το φαινόμενο. Είναι πολύ πιο ασφαλές να αναζητούμε καταστάσεις που θα αποτελούν επανάληψη αυτού που μια φορά δούλεψε παρά να ψάχνουμε στα τυφλά.

 

Σε τελική ανάλυση επειδή δεν έχουμε αρκετά τηλεσκόπια (πράγμα που μεταφράζεται σε χρόνο και χρήμα) για να παρατηρήσουμε όλα τα εξω-ηλιακά συστήματα για ζωή, πρέπει να δούμε πρώτα αυτά που είναι πιθανότερο να υπάρχει ζωή και αντί να διαλέξουμε στην τύχη μέσα σε αυτό τον ωκεανό παραμέτρων επιλέγουμε αυτά που μας θυμίζουν το δικό μας κόσμο.

Δημοσιεύτηκε

Σε πολλά πράγματα δεν γνωρίζουμε την πλήρη τους εικόνα και όλες τις παραμέτρους από τις οποίες εξαρτώνται. Γνωρίζουμε όμως μερικές περιπτώσεις στις οποίες ένας συνδυασμός παραμέτρων οδήγησε ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Προφανώς δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι κάποιος άλλος συνδυασμός θα οδηγήσει και αυτός σε ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Αλλά όταν φτάνουμε στο πεδίο της έρευνας πρέπει να αξιοποιήσουμε όσο καλύτερα τους πόρους που κατέχουμε. Προφανώς αυτά ισχύουν για το φαινόμενο της ζωής, υπάρχουν ένα σωρό καταστάσεις και συνδυασμοί παραμέτρων που μπορεί να επιτρέπουν την εξέλιξη του φαινομένου της ζωής, γνωρίζουμε όμως έναν συνδυασμό παραμέτρων που οδήγησε σε αυτό το φαινόμενο. Είναι πολύ πιο ασφαλές να αναζητούμε καταστάσεις που θα αποτελούν επανάληψη αυτού που μια φορά δούλεψε παρά να ψάχνουμε στα τυφλά.

 

Σε τελική ανάλυση επειδή δεν έχουμε αρκετά τηλεσκόπια (πράγμα που μεταφράζεται σε χρόνο και χρήμα) για να παρατηρήσουμε όλα τα εξω-ηλιακά συστήματα για ζωή, πρέπει να δούμε πρώτα αυτά που είναι πιθανότερο να υπάρχει ζωή και αντί να διαλέξουμε στην τύχη μέσα σε αυτό τον ωκεανό παραμέτρων επιλέγουμε αυτά που μας θυμίζουν το δικό μας κόσμο.

 

Προσωπική Γνώμη.

Θεωρώ πολύ απόλυτο τον ένα & μοναδικό τρόπο δημιουργίας Ζωής.

 

Δεν γνωρίζω πάρα πολλά πράγματα, αλλά οι συνδυασμοί για δημιουργία ζωής νομίζω ότι είναι άπειροι, γιατί δεν έχω την δυνατότητα να τους κατανοήσω εγώ ή να μπω στη λογική της λειτουργίας τους είναι ένα ακόμα πρόβλημα. (ακόμα δεν γνωρίζουμε τα φυτά & τα δένδρα στο ποσοστό που θα θέλαμε).

 

Γιατί το βασικό συστατικό ζωής να είναι ο Άνθρακας (επειδή τον γνωρίζουμε) & όχι κάποιο άλλο στοιχείο (ΧΧΧΧ) με άλλη δομή (που να χρησιμοποιεί πχ. το άζωτο για αναπνοή & να αποδίδει οξυγόνο ή κάτι άλλο).

Και να είναι & νοήμον άσχετα της μορφής του ή της κινητικής του κατάστασης.

Μέλος Συλλόγων:

Ελληνικής Αστρονομικης Ενωσης

Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.

Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

http://users.otenet.gr/~babgia/

Δημοσιεύτηκε
Θεωρώ πολύ απόλυτο τον ένα & μοναδικό τρόπο δημιουργίας Ζωής.

 

Θα συμφωνήσω απόλυτα σε αυτό, άλλωστε είναι κάτι που δε μπορούμε να αρνηθούμε, ούτε ποτέ υποστήριξα το αντίθετο.

 

Όμως από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε και ξεκινάμε από εκεί που υπάρχει μια θετική ένδειξη (πλανήτες σαν τη Γη).

Δημοσιεύτηκε
Ας προσθεσω κι εγω τη συμφωνη γνωμη μου..Πιστευω οτι η ζωη μπορει να δημιουργηθει και κατω απο αλλες συνθηκες πχ με αμμωνια για διαλυτη και καποιο αλλο στοιχειο αντι του ανθρακα.Σκεφτειτε το και αλλιως.Ο ηλιος μας εκπεμπει το μεγιστο της ακτινοβολιας του στο ορατο,καπου κοντα στο κιτρινο χρωμα...Εμεις,τα οντα που ζουμε "κοντα" του αντιλαμβανομαστε ακτινοβολια αυτων ακριβως των μηκων κυματος στα οποια ο ηλιος εκπεμπει μεγιστο.Αυτο νομιζω δν ειναι τυχαιο,η βιολογια μας εχει προσαρμοστει ετσι.Αν διπλα μας ηταν ενα αλλο αστρο,τα ματια μας ισως να ηταν αλλιως...

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

 

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε

Καταρχάς θα συμφωνήσω απόλυτα με τον koyote :D

Απο κει και περα οσον αφορα την ύπαρξη ζωης διαφορετικής της γήινης θα ήθελα να σας υπενθυμίσω κάτι.Για να υπάρχει ζωη σε αλλους πλανητες βασισμενη στο αζωτο ας πουμε και στα νιτρικα ιοντα(οχι πως και στη Γη δεν ειναι βασικος παραγοντας το αζωτο,αλλα οχι τοσο οσο ο ανθρακας) δεν θα έπρεπε με κατάλληλα πειραματα στο εργαστήριο αυτη η μορφη της ζωης να γίνει πραγματικοτητα και στη Γη :?: :-k :-k

Οποτε ισως θαταν καλύτερο να ερευνήσουμε την πιθανότητα δημιουργίας παρομοιων μορφων ζωης πειραματικα πρωτα και μετα να αρχίσουμε να μιλάμε για υπαρξη ζωης διαφορετικης σύστασης απο αυτη της γήινης :-k :-k :-k

Πριν προχωρήσεις στα μυστήρια του ουρανού μην παραλείψεις να εμβαθύνεις στα μυστήρια της μάνας Γης............
Δημοσιεύτηκε
Να σας θυμισω οτι ειχαν βρει καποια μικροβια εδω στην Γη τα οποια ΔΕΝ ηταν βασισμενα στον ανθρακα αλλα στο ΠΥΡΙΤΕΙΟ!!!!

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Απλά αυτό που θέλω να γίνει κατανοητό εγώ, είναι ότι δεν είναι σωστό να σκεπτόμαστε μια ζωή με τα δικά μας πρότυπα (Γης) είτε αυτή απαρτίζεται από νοήμονα ζώα είτε όχι.

 

Γιατί ο Μεγάλος Μάστορας της φύσης δεν ήμαστε εμείς.

 

Εμείς απλά προσπαθούμε να κατανοήσουμε ότι μπορούμε & να προχωρήσουμε πάρα πέρα.

 

Και βέβαια δεν κρύβω το ότι ζηλεύω στο γεγονός ότι ο εγγονός μου ή η εγγονή μου θα μπορεί να πει ή να ακούσει Θα σε πάω στο φεγγάρι για καφέ. Αυτό δε που με έξοργίζει περισσότερο, είναι ότι θα μπορούν να το κάνουν.

Γεννήθηκα πολύ νωρίς φαίνεται.

:D :D :D :D :D

Μέλος Συλλόγων:

Ελληνικής Αστρονομικης Ενωσης

Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.

Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

http://users.otenet.gr/~babgia/

Δημοσιεύτηκε
Γεννήθηκα πολύ νωρίς φαίνεται.

 

Προβλέπω ότι και τα εγγόνια σου θα κάνουν την ίδια σκέψη όταν θα σκέφτονται τα δικά τους εγγόνια! Η εποχή μας, πάντως, είναι εξαιρετικά συναρπαστική και έχουμε ήδη δει τεράστιες αλλαγές σε επιστήμες και τεχνολογία.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης