sheliak Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2008 Παίρνω το θάρρος και ρωτώ (τους Αθηναίους..), συζητιέται τίποτα για καμιά ομαδική αστρο-παρατήρηση στο πολύ προσεχές μέλλον..?? (Τώρα που αρχίζει και φτιάχνει ο καιρός σιγά σιγά.. )
B.D. Foxmoor Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2008 Εγώ δηλώνω από τώρα συμμετοχή!Άντε γιατί το τηλεσκόπιο έχει γίνει σχεδόν διακοσμητικό στοιχείο στο δωμάτιο μου! Αρκεί να μην γίνει αυτό το τριήμερο γιατί θα είμαι στην πατρίδα μου Άγγελος Μακρής www.aggelosmakris.comwww.facebook.com/aggelosmakrisnightscapeswww.instagram.com/aggelos_makris
Efstathios Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2008 Αυτό το τριήμερο αρκετοί θα φύγουν μάλλον και δεν θα έχει και καλό καιρό. Αλλά απο το άλλο σ/κ μπορούμε να κανονίσουμε κάτι αν έχει καλό καιρό. starrynights.blog
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2008 Ας επλισουμε οτι αθα εχει καλο καιρο θελω να εγκενιασω το καινουργιο μου dob 8'' Μια ερωτηση ομως. επειδη παρακολουθω κει εγω για εξορμησεις το forum μηπως θα ηταν καλυτερα να δημιουργθει μια στηλη για εξορμησεις; Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
sheliak Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2008 Ειχα ξεχασει οτι θα ειναι τριημερο.. ..περα απο αυτο ομως καλα θα ηταν να επεφτε καμια προταση στο τραπεζι.. (Υ.Γ. Νομιζω οτι απο την αλλη βδομαδα ο καιρος δεν θα ειναι προβλημα..)
Efstathios Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2008 Μεγιές kookoo. Λέγαμε με τον Αργύρη για τα δικηγορικά μετά τον σχοινιά, που έχει πολύ καλό ουρανό. Θα δείξει, να δούμε τι θα πούν και υπόλοιπα παιδιά. starrynights.blog
garvanit Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12, 2008 Έχετε κανονίσει τίποτα παιδιά; Συγνώμη που ρωτάω αλλά μιας και μένω Αθήνα και το τηλεσκόπιο μου μουχλιάζει αφού δεν μπορώ να δω σχεδόν τίποτα από το σπίτι μου ψάχνω καλή παρέα για εξόρμηση.
sheliak Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14, 2008 Λέγαμε με τον Αργύρη για τα δικηγορικά μετά τον σχοινιά, που έχει πολύ καλό ουρανό. Θα δείξει, να δούμε τι θα πούν και υπόλοιπα παιδιά. Καλη ιδεα, γιατι δεν το κανονιζουμε?
babgia Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14, 2008 Λέγαμε με τον Αργύρη για τα δικηγορικά μετά τον σχοινιά, που έχει πολύ καλό ουρανό. Θα δείξει, να δούμε τι θα πούν και υπόλοιπα παιδιά. Καλη ιδεα, γιατι δεν το κανονιζουμε? Ειδοποιήστε & μένα, κοντά είμαι Νέα Μάκρη.Ο μεγαλύτερος από σας θα έχει τα μισά μου χρόνια για μένα πάντος δεν είναι πρόβλημα. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
PapGeo Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2008 Φίλοι μου, Τις τελευταίες ημέρες είχε καλό καιρό για παρατήρηση, όμως η παρουσία της Σελήνης ήταν αποτρεπτική, αφήνοντας ένα παράθυρο παρατήρησης, από σκοτεινό ουρανό, μόνο λίγες από τις πρωινές ώρες. Τέτοιες περιπτώσεις, όταν δηλαδή υπάρχει η Σελήνη στον ουρανό, αποτελούν θαυμάσιες ευκαιρίες για συναντήσεις μέσα στην Αθήνα, λ.χ. Λυκαβηττός, για πλανητική παρατήρηση, γνωριμία μεταξύ μας και προσέλκυση κόσμου στο χόμπι μας. Και μιας και το έφερε η κουβέντα, πόσο καλά γνωρίζετε την Σελήνη? Πολλοί ερασιτέχνες την βάζουν σε δεύτερη μοίρα στο πρόγραμμά τους, κι αυτό είναι λάθος. Μπορεί να μας προσφέρει ενδιαφέρουσες εικόνες και να γεμίσει τις παρατηρήσεις του μήνα μας με όμορφες στιγμές, αρκεί να συνταιριάξουμε αυτό που βλέπουμε με τις ανάλογες πληροφορίες. Για παράδειγμα, χθες βράδυ η Σελήνη ήταν 8 ημερών. Φαινόταν πολύ καλά πάνω ή κοντά στη διαχωρίζουσα κρατήρες όπως οι Πλάτων (στα βόρεια, διάμετρος 100km, βάθος 2km) και Ερατοσθένης (νοτιότερα, διάμετρος 58km, βάθος 3,6km), ενώ ανατολικά του δεύτερου διαγραφόταν υπέροχα η τοξοειδής οροσειρά των Απεννίνων (ύψος 5km). Απόψε, θα φαίνεται ένας από τους ομορφότερους κρατήρες, αυτός του Κοπέρνικου (στο κέντρο σχετικά της διαχωρίζουσας, διάμετρος 93km, βάθος 3,8km). Η ώρα παρατήρησης είναι ιδανική, με την Σελήνη στο ζενίθ από νωρίς. Ρίξτε μια ματιά! Φιλικά PapGeo
lord_7 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2008 θα μπορουσε να ερθει καποιος&να του δειξετε πιο σωστο τροπο μεταχειρησης του τηλεσκοποιου?&να τον συμβουλεψετε &για τυχον καλυτερο εξοπλισμο?γενικοτερα μικρα μυστηκα για καλυτερες παρατηρρησεις? skywatcher 130/900
Efstathios Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2008 Εννοείται. Μπορείς να δείς μέσα απο τα διάφορα τηλεσκόπια και να κουβεντιάσεις περι του εξοπλισμού, αλλά και των τρόπων παρατήρησης. starrynights.blog
lord_7 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2008 οποιος εχει τη καλη διαθεση!βασικα να δει το τηλεσκοποιο μου&να μου δειξει!γιατι παρολο που προσπαθω μεσω τον συζητησεων πιστευω πως απο κοντα θα ειναι καλυτερα! skywatcher 130/900
planetman Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2008 Από που είσαι; ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
lord_7 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2008 αθηνα. την κυριακη ειχα παει πορτοραφτι &το εστησα διπλα στο κυμα στη θαλασσα! ηταν ενα απο τα ονειρα μου!αλλα&παλι δεν μπορεσα να δω κατι περα απο τη σεληνη!!μην ξεχναμε&το γεγονος πως ειμαι ασχετη στο να βρω κατι που να ξερω τι ειναι περα απο την σεληνη&οτι αλλο εχω δει ηταν απλα αστρα!εκτος&αν το τηλεσκοποιο μου δεν ειναι για περισοτερες προσδοκειες!γι αυτο ζηταω βοηθεια!!&το πιο σημαντικο οτι οταν μοιραζεσαι με καποιον αλλον κατι η χαρα γινεται διπλη! skywatcher 130/900
themis_kart Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2008 Καλησπερα ενημερωσε στο προφιλ σου για τον εξοπλισμο σου για να βλεπουμε και να ξερουμε... Τι τηλεσκοπιο εχεις? Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!! http://www.astrothemis.gr Greek Astrophotography Discord Chat! https://discord.gg/2DUPacrNfM
babgia Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2008 αθηνα. την κυριακη ειχα παει πορτοραφτι &το εστησα διπλα στο κυμα στη θαλασσα! ηταν ενα απο τα ονειρα μου!αλλα&παλι δεν μπορεσα να δω κατι περα απο τη σεληνη!!μην ξεχναμε&το γεγονος πως ειμαι ασχετη στο να βρω κατι που να ξερω τι ειναι περα απο την σεληνη&οτι αλλο εχω δει ηταν απλα αστρα!εκτος&αν το τηλεσκοποιο μου δεν ειναι για περισοτερες προσδοκειες!Ένα τηλεσκόπιο 130mm δεν είναι για πέταμα.Τι να πω εγώ με 102mm.γι αυτο ζηταω βοηθεια!!&το πιο σημαντικο οτι οταν μοιραζεσαι με καποιον αλλον κατι η χαρα γινεται διπλη! Το starry night το κατέβασες τελικά, το δούλεψε; Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
lord_7 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2008 εβαλα προφιλ!δεν μου κατεβαινει τελικα!τι ακριβως ειναι? skywatcher 130/900
babgia Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2008 Μια γεύση από το starry night Πήγαινε στο προφάιλ σου στη κάρτα υπογραφή & γράψε τα στοιχεία του τηλεσκοπίου σου. Θα φαίνεται κάτι σαν το δικό μου, στο τέλος κάθε μηνύματος σου. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
babgia Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2008 Μια γεύση ακόμα. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
petrosl Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2008 αθηνα. την κυριακη ειχα παει πορτοραφτι &το εστησα διπλα στο κυμα στη θαλασσα! ηταν ενα απο τα ονειρα μου!αλλα&παλι δεν μπορεσα να δω κατι περα απο τη σεληνη!!μην ξεχναμε&το γεγονος πως ειμαι ασχετη στο να βρω κατι που να ξερω τι ειναι περα απο την σεληνη&οτι αλλο εχω δει ηταν απλα αστρα!εκτος&αν το τηλεσκοποιο μου δεν ειναι για περισοτερες προσδοκειες!γι αυτο ζηταω βοηθεια!!&το πιο σημαντικο οτι οταν μοιραζεσαι με καποιον αλλον κατι η χαρα γινεται διπλη! Καταρχήν καλώς ήρθες.Απ' ό,τι βλέπω έχουμε το ίδιο τηλεσκόπιο, το οποίο δεν είναι και για πέταμα. Εντάξει σίγουρα δεν βλέπεις όπως βλέπεις με ένα 8 ή 10 ιντσών τηλεσκόπιο αλλά υπάρχουν αρκετά πράγματα να δεις. Εγώ από το χωριό που πάω διακοπές είδα το νεφέλωμα του Ωρίωνα και έπαθα πλάκα. Χθες είδα τον Κρόνο πολύ καλά μέσα από την Αθήνα και αν δεν κάνω λάθος είδα και έναν δορυφόρο του.Απλά θα πρέπει να πάρεις ένα- δυο προσοφθάλμια όσο πιο καλά μπορείς, ένα καλό χάρτη και κάποια βιβλία.Ακόμα όταν θες να ψάξεις για deep sky στόχους θα πρέπει να πηγαίνεις σε μέρος που να έχει όσο το δυνατόν πιο σκοτεινό ουρανό και να μην έχει φεγγάρι. Επίσης καλό θα ήταν να μην στήνεις το τηλεσκόπιο στην παραλία λόγω της θαλασσινής αύρας.Καλές παρατηρήσεις.
Achilleas Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2008 Μέσα είμαι και γω αλλα όχι καθημερινές...Ψηθείτε θα ναι ωραία! Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
lord_7 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2008 κανονιστε ημερομινια!!! το νεφελωμα του ωριωνα?πως το βρηκατε?φαινοταν σαν αστρο?τι προσοφθαλμια προτηνεται?εγω εχω 10&20μμ&barlow χ2.θα χαρω πολυ να γνωρησω ανθρωπους που εκτιμουν τοσο τη φυση οσο εγω!με τοσο απλα πραγμματα ο ανθρωπος μπορει να γινει τοσο ευτυχησμενος αλλα δυστηχως επιζητουν την εφημερη ευτηχια σε επιφανειακες δηθεν απολαυσης που τους δεινουν την εντυπωση πως ειναι ελευθεροι! skywatcher 130/900
sheliak Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2008 O καιρος χαλασε παλι αλλα οχι για πολυ εγω λεω να κανονισουμε κατι με την πρωτη ευκαιρια, δεν εχω να προτεινω κατι εγω ή στα κιουρκα(ιπποκρατιο πολιτεια καλυτερα)διπλα σε μια λιμνη σε μια αλανα παρατηρω ή στην σχολη μου ζωγραφου..αλλα οποιος εχει, ας το πει..
Efstathios Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2008 Με το πρώτο άνοιγμα που θα δούμε του καιρού και να είναι Παρασκευή ή Σάββατο έχουμε φύγει για παρατήρηση. starrynights.blog
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα